Πώς προκλήθηκε η ένταση στον Πειραιά μεταξύ των ΜΑΤ και των οπαδών

Σφοδρές συγκρούσεις υπήρξαν πριν από λίγες ώρες στον Πειραιά μεταξύ δυνάμεων ΜΑΤ και οπαδών του Ολυμπιακού που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν σε βάρος της Κυβέρνησης. Τι σχολίαζαν άνθρωποι του Ολυμπιακού, τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας (VIDEOS).

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
mat peiraias epeisodia EUROKINISSI

Μια προγραμματισμένη εδώ και καιρό ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στον Πειραιά στάθηκε αφορμή για να προκληθούν σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών του Ολυμπιακού.

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, σε αθλητικό και πολιτικό επίπεδο, έχουν εξοργίσει τον κόσμο των "ερυθρολεύκων".

Απόρροια αυτού του γεγονότος, ήταν η συγκέντρωση 100 και πλέον οπαδών του Ολυμπιακού σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο «Θεοξένια» στον Πειραιά, στο οποίο μετατέθηκε η εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό ομιλητή του Υπουργό Οικονομικών. Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί στον πολυχώρο «Κρεμλίνο», αλλά από το μεσημέρι και μετά οι ιδιοκτήτες του χώρου δεν θέλησαν να τον παραχωρήσουν για την εκδήλωση, φοβούμενοι επεισόδια.

Τις ώρες που μεσολάβησαν κι ενώ ήταν γνωστό μέσω των social media ότι θα υπάρξει συγκέντρωση οπαδών του Ολυμπιακού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, η εκδήλωση μετατέθηκε για το "Θεοξένια" με την ομιλία του κ. Τσακαλώτου να είναι προγραμματισμένη για τις 18:30.

Γύρω στις 17:00 οι συγκεντρωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού πλησίασαν το ξενοδοχείο και περίπου 200 μέτρα μακριά τους σταμάτησαν δυνάμεις των ΜΑΤ. Την ώρα που άρχισαν τα συνθήματα σε βάρος της Κυβέρνησης του πρωθυπουργού και στελεχών της, έκανε την εμφάνισή της από άλλο δρόμο μια δεύτερη διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία ενώθηκε με την πρώτη και με πρόθεση να απομακρύνουν τους οπαδούς.

Κάπου εκεί έκαναν την εμφάνισή τους... γκλομπς, ενώ έγινε χρήση δακρυγόνων προς τους οπαδούς από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να τους απομακρύνουν από το χώρο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μάχες σώμα με σώμα. Το συγκεντρωμένο πλήθος μεταφέρθηκε σε παρακείμενη λεωφόρο, μπήκαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων για να εμφανιστούν ξανά μετά από λίγο οι αστυνομικές δυνάμεις και να υπάρξουν εκ νέου συμπλοκές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, « οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν στήσει φραγμό για να μην περάσουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Ακολούθησαν ταραχές με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών. Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην περιοχή, ενώ οι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν βάλει φωτιές σε περίπου πέντε κάδους απορριμμάτων».

Στο μεταξύ, άνθρωποι του Ολυμπιακού σχολιάζοντας τα γεγονότα έλεγαν ότι « τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φιλάθλους της ομάδας που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία Τσακαλώτου στον Πειραιά, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό επεισόδιο» και συμπλήρωναν ότι υπήρξε «ξυλοδαρμός απλών πολιτών...».

Πάντως, η ομιλία του υπουργού οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ξεκίνησε κανονικά γύρω στις 19:15. Έφτασε λίγα λεπτά νωρίτερα στο γήπεδο συνοδευόμενος από την προσωπική του φρουρά. Μέχρι τότε, το συγκεντρωμένο πλήθος είχε διαλυθεί, χωρίς να δημιουργηθεί άλλο παρατράγουδο, ενώ αμέσως μετά έσπευσε η πυροσβεστική για να σβήσει κάποιες εστίες πυρκαγιάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK