Σπανούλης και Πρίντεζης "έψησαν" τον Μάντζαρη!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αποκαλύπτει τα δεδομένα που οδήγησαν τον Βαγγέλη Μάντζαρη στην ανανέωση του συμβολαίου του. Την τρελή πρόταση Γιαννακόπουλου στα 3,5 εκατομμύρια, την έξυπνη προσέγγιση των Αγγελόπουλων και τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε από τους Σπανούλη και Πρίντεζη για να φτάσουμε στο deal!

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ARCADIA (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ARCADIA (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ανανέωσε με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καταστάσεις θρίλερ τους Πρίντεζη-Μάντζαρη. Κι αν για τον πρώτο ήταν απόλυτα αναμενόμενο ότι θα τα βρουν σε μια ώρα το πολύ, όπως κι έγινε, για τον δεύτερο όλα ήταν ανοιχτά. Να πάρουμε τα πράματα με την σειρά όμως.

Ο Ολυμπιακός μετά τον χαμένο τίτλο αποφάσισε να στηρίξει πάνω απ όλα τον ελληνικό κορμό και η ΚΑΕ ήταν διατεθειμένη, όπως είχαμε γράψει, να ανανεώσει και τους δύο Έλληνες παίκτες της που έληξαν τα συμβόλαιά τους γνωρίζοντας ότι θα έπρεπε να ανεβάσει -μόνο γι’ αυτούς- κατά μισό εκ. το μπάτζετ! Έτσι, η υπόθεση Μάντζαρη έγινε ξαφνικά κάτι σαν... τελικός για την ΚΑΕ και τους Αγγελόπουλους. Εδώ ξεκινά το θρίλερ...

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Οι εξελίξεις με την υπόθεση παραμονής Μάντζαρη έφεραν την έκρηξη του Γιαννακόπουλου από τον ΠΑΟ. Όπως είχαμε αποκαλύψει πρόσφατα και επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ λόγω και των αντιδράσεων του ιδιοκτήτη των "πρασίνων", ο Μάντζαρης είχε δεχθεί μια εξωφρενική για τα κυβικά του πρόταση. Ο ίδιος ήταν σε διαρκή πίεση. Μην ξεχνάμε ότι ήταν φίλος του Παναθηναϊκού με ταξίδι και ανάλογες φωτό και στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης.

Παρόλα αυτά, η συμπεριφορά του σε όλα τα επίπεδα στον Ολυμπιακό ήταν άψογη και δέθηκε με την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι τον είχε πειράξει που δεν τον επέλεξε τότε ο Ομπράντοβιτς και ήθελε να δώσει τις απαντήσεις του. Ξέχασε κάθε οπαδική σκέψη και αφοσιώθηκε στην ομάδα του. Ανανέωσε μια φορά και έπαιρνε μεταξύ 450 και 550 χιλιάδων ευρώ σύμφωνα με διαφορετικές πηγές, καθώς οι ομάδες δεν ανακοινώνουν κατά την πάγια τακτική τους τα ποσά.

Φέτος σκόπευε να ανανεώσει περιμένοντας ένα μπόνους και ένα συμβόλαιο κοντά στα 650-700χιλ. Ξαφνικά ο Παναθηναϊκός που θέλει ένα μεγάλο όνομα από τον ελληνικό χώρο, του έκανε μια τρομερή πρόταση. Έγιναν συνεχόμενες επαφές με τον ατζέντη του και προσφέρθηκαν περίπου 3,5εκ για 3 χρόνια! Ποσό εκτός πραγματικότητας και για τον ίδιο τον Μάντζαρη. Εκεί άρχισαν να μπαίνουν πολλά στο μυαλό του. Τα λεφτά ήταν πολλά.

Ξέρει, βέβαια, ότι στον Ολυμπιακό θα είναι... πρώτος μάγκας και όλα θα είναι ελεγχόμενα έχοντας κερδίσει αυτό με την παρουσία του και το έντονο ελληνικό στοιχείο. Έχει μιλήσει με τον Πασκουάλ λένε οι πηγές μας και για τον ρόλο του με τον Ισπανό να τον θέλει πολύ. Ο ίδιος ο παίκτης έκανε δεύτερες σκέψεις, πάντως, καθώς ο ΠΑΟ θα ήταν για εκείνον ένα νέο περιβάλλον, ίσως όχι το ίδιο φιλόξενο, με έντονες διακυμάνσεις σε όλα τα επίπεδα και πολλές απότομες αλλαγές, επίσης, σε όλα τα επίπεδα. Αυτό τον φόβισε κάπως, αλλά τα λεφτά ήταν πολλά...

ΕΓΕΡΝΕ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Σύμφωνα με τις πηγές μας, ο Μάντζαρης κάποια στιγμή έγειρε προς το "πράσινο". Αυτό προέκυψε επειδή έβαζε κάτω τα λεφτά και δεν περίμενε κάτι ιδιαίτερο από τον Ολυμπιακό. Όπως λένε άνθρωποι -από το περιβάλλον του πάντα- μέσα στο μυαλό του υπήρξαν και στιγμές που "πρόβαρε τα πράσινα". Ο ίδιος, πάντως, επειδή είναι πάντα μετρημένος είχε πει με τον ατζέντη του ότι πρώτα θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό να δει τι θα του πουν και προχωράνε ανάλογα. Οι πληροφορίες το βράδυ της Πέμπτης ήταν ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να χάσει τον παίκτη και θα ανέβει 50% στο συμβόλαιό του! Αυτό μόλις το άκουσε και ο παίκτης μπήκε σε νέες σκέψεις και δεν μπορούσε να κοιμηθεί... Και φτάνουμε στο ραντεβού της Παρασκευής.

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οι Αγγελόπουλοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Έδειξαν με το καλημέρα στο Μάντζαρη ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι τυπική του στιλ αυτή είναι η προσφορά μας. Μίλησαν μαζί του δύο ώρες. Είχε προηγηθεί και τηλέφωνο από τον Σπανούλη και τον Πρίντεζη στον αθλητή που του είπαν ότι πρέπει να μείνει για να συνεχίσουν ότι έφτιαξαν και ότι ο ρόλος του συνεχώς αναβαθμίζεται. Κάτι που του επισήμανε και ο Σφαιρόπουλος που του είπε ότι σε ένα χρόνο ο Σπανούλης δεν θα έχει τον ρόλο που είχε και λήγει και το δικό του συμβόλαιο και ο Μάντζαρης στον 2ο και 3ο χρόνο θα εξελιχθεί σε αρχηγό της περιφέρεια και υπαρχηγό του Πρίντεζη ουσιαστικά!

Οι Αγγελόπουλοι, του μίλησαν με τρόπο που τον κέρδισαν. Αναγνώρισαν την προσφορά του και γι’ αυτό, αν και δεν το συνηθίζουν, εκτόξευσαν το ποσό που του πρότειναν γνωρίζοντας τι πρόταση είχε από τον ΠΑΟ. Του είπαν -λένε οι πηγές μας- "είσαι σαν παιδί μας και θέλουμε να μείνεις στην οικογένεια... Και όταν θέλουν και οι δύο, πιστεύοντας ότι τέτοια είναι η σχέση μας, η άκρη θα βρεθεί". Ο Μάντζαρης εντυπωσιάστηκε από την προσέγγιση...

Άκουσε το ποσό για κλειστό 3ετές συμβόλαιο που θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας γύρω στα 2,7εκ! Δηλαδή 900χιλ το χρόνο μ.ο. (800, 900 κι ένα εκατ. ανά σεζόν)! Κατάλαβε ότι ο Ολυμπιακός τον θέλει πάρα πολύ... Μίλησε με τον ατζέντη του για λίγη ώρα και έδωσε τα χέρια...

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Η προσέγγιση των Αγγελόπουλων αλλά και της ομάδας όλης (προπονητής, παίκτες) σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση του ποσού του συμβολαίου έπαιξε ρόλο. Ο Μάντζαρης χάνει λεφτά, αλλά αισθάνεται βασιλιάς στο λιμάνι... Αποφεύγει την κόντρα με τους φίλους της ομάδας του... Αν κι αυτό ήταν το τελευταίο. Βασικά, όμως, βλέπει ότι θα είναι μαζί με τον Πρίντεζη οι αρχηγοί το 2019 και 2020! Κι ότι η περιφέρεια θα στηρίζεται στα επόμενα χρόνια (από το 2019) σε αυτόν βασικά από ελληνικής πλευράς. Θα έχει την ηρεμία του, τα λεφτά είναι καλά, θα έχει αγάπη, δεν αλλάζει περιβάλλον και συνήθειες και είναι ενισχυμένος σε όλα τα επίπεδα και με τον ίδιο να αισθάνεται όχι ρολίστας, αλλά βασικός μοχλός της ομάδας!

ΓΙΑΤΙ "ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ" ΣΤΟΝ ΠΑΟ

Οι αντιδράσεις του προέδρου του ΠΑΟ Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι αλήθεια ότι προξένησαν εντυπώσεις και έφεραν αναταραχή και στον Μάντζαρη και τον ατζέντη του που δέχθηκαν την "επίθεση" και ετοιμάζουν την απάντησή τους...

Στον ΠΑΟ θεωρούν ότι η πρόταση ήταν εξωπραγματική και ότι από την στιγμή που μίλαγε ο παίκτης μαζί τους και με τον προπονητή τους (όπως ανέφερε ο Γιαννακόπουλος), ο σύλλογος γνώρισε τον εμπαιγμό και την κοροϊδία. Και γι αυτό εξαγριώθηκαν στον Παναθηναϊκό και μιλούν για λιγοψυχία του Μάντζαρη να πάει «στην ομάδα της καρδιάς του», όπως τόνισαν χαρακτηριστικά!

Σ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK