Το μήνυμα Σφαιρόπουλου

Eίναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην νοοτροπία των παικτών του.

Το μήνυμα Σφαιρόπουλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έλληνας προπονητής παρά το βαρύ πλέον πρόγραμμα δεν κρύβεται, δεν ψάχνει δικαιολογίες και μάλιστα πρώτος πρώτος αναφέρθηκε στην κούραση. Στο ότι αυτή είναι η δουλειά της ομάδας και των αθλητών της και αν δεν μπορεί κάποιος ας φύγει.

Το μήνυμα αυτό και το περί αλλαγής νοοτροπίας, ενώ μάλιστα η ομάδα κερδίζει και έχει ξεκινήσει καλά, λέει πολλά. Προφανώς ο Σφαιρόπουλος κάτι βλέπει που δεν του αρέσει. Και ας έχουν έρθει μεγάλες νίκες στην Ευρωλίγκα και ας έχει δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες του δημοσίως.

Μετά την αναμέτρηση με τον Κολοσσό που πάλι κινδύνεψε όπως και στην Λευκάδα την προηγούμενη αγωνιστική, ο Έλληνας τεχνικός τα έχωσε σε κάποιους.

"Ξέρουν αυτοί" απάντησε λακωνικά στην ερώτηση ποιους εννοούσε. Τον έναν μάλλον τον ξέρουμε 100% . Είναι ο Αγραβάνης που πολλές φορές έχει έρθει σε προστριβή με τον Σφαιρόπουλο που τον στήριξε όμως και δεν πήρε παίκτη Αμερικανό για να του δίνει χρόνο και στο 4αρι.

Όμως ο νεαρός δεν έχει πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Στην Μαδρίτη χρεώθηκε για ακόμα μια φορά με μια ανόητη τεχνική ποινή, γενικά διαμαρτύρεται πολύ και μπήκε και στον... πάγο για μερικά παιχνίδια.

Μάλλον είναι το τελευταίο καμπανάκι... Στην συνέχεια υπάρχουν και άλλοι αποδέκτες, όμως είναι οι νεαροί Έλληνες και ο καθένας για τον δικό του λόγο. Από τον Μάντζαρη περιμένει περισσότερη αμυντική προσπάθεια, από τους παγκίτες ή εκτός 12αδας όπως Μαραγκό, Τολιόπουλο, Αθηναίου να είναι πανέτοιμοι ακόμα και για 3-4 λεπτά.

Παράπονα υπάρχουν και από ξένους όπως το γιατί ακόμα φοβάται ο Γιανγκ να ξεπεράσει το άγχος με το πόδι του και τον τραυματισμό του. Ο Χάκετ δεν δείχνει ακόμα ο περσινός παίκτης. Σαφώς όμως όλα αυτά είναι μικροθέματα.

Ουσιαστικά ο Σφαιρόπουλος με εξαίρεση τον Αγραβάνη απλά έκανε μια κίνηση τακτικής για να μην υπάρξει εφησυχασμός και να κουνήσει τα νερά... Μετά τις νίκες άλλωστε πολλές φορές "ψηλώνουν" οι παίκτες και ο "Σφαιρό" βρήκε την ευκαιρία με τις άσχημες εμφανίσεις στην Ελλάδα να τους προσγειώσει.

Συνεπώς απλά ζητά περισσότερα από τους παίκτες του χωρίς να έχει συγκεκριμένο παράπονο. Είναι μια κίνηση τακτικής αυτή η έκρηξη περί νοοτροπίας.. Για να είναι όλοι στην εγρήγορση γνωρίζοντας ότι υπάρχει δυνατότητα για την απόκτηση παίκτη ανά πάσα στιγμή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK