Τοροσίδης: "Γιατί έφυγα από τον Ολυμπιακό"

Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε μετά από 5,5 χρόνια στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό για να συνεχίσει ό,τι άφησε στη μέση τον Γενάρη του 2013. Γιατί είχε φύγει, όμως, από το μεγάλο λιμάνι; Τι ρόλο έπαιξε η σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Τι χρειάστηκε να κάνει για να πάρει μεταγραφή στη Ρόμα; To Contra.gr θυμίζει τις «καυτές» ατάκες του "Τόρο" και μια υπόσχεση που τήρησε...

Τοροσίδης: "Γιατί έφυγα από τον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Τοροσίδης επέστρεψε έπειτα από 5,5 χρόνια στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Στο μεσοδιάστημα, όσο έμεινε στην Ιταλία και αγωνίστηκε στο "καμπιονάτο" φόρεσε τις φανέλες των Ρόμα και της Μπολόνια. Πλέον είναι πάλι εδώ για να δώσει συνέχεια στην 6ετή καριέρα του με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Αλήθεια, γιατί έφυγε από τον Ολυμπιακό; Τι τον έκανε να θέλει να γίνει κάτοικος Ιταλίας; Πως το κατάφερε; Τι ρόλο είχε παίξει στο όλο θέμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Πόσο επηρέασε τις εξελίξεις η στάση του προέδρου της ΠΑΕ;

Για όλα τα παραπάνω, ο "Τόρο" είχε δώσει απαντήσεις με συνέντευξή του στο "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ", η οποία δημοσιεύθηκε στις 6 Μαρτίου του 2013, δύο μήνες μετά την αποχώρησή του από το "Γ. Καραϊσκάκης".

Το Contra.gr έψαξε, βρήκε τις πιο χαρακτηριστικές/ζουμερές ατάκες του 33χρονου άσου και σας τις θυμίζει. Μαζί και μια υπόσχεση που είδε δώσει από τότε και την εκπλήρωσε στο ακέραιο:

Για το αν έφυγε από τον Πειραιά με κάποιο απωθημένο:

"Απωθημένα δεν θα το έλεγα. Η μόνη στενοχώρια είναι ο αποκλεισμός από τη Μέταλιστ. Μπορούσαμε να περάσουμε εκείνο το βράδυ. Θα ήταν μια νίκη γοήτρου, μια καλή πρόκριση, αν ερχόταν, και ο Ολυμπιακός θα ανέβαινε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω στην Ευρώπη. Έχω πει ότι δεν θέλω να στεναχωριέμαι για το ποδόσφαιρο, το θεωρώ ένα παιχνίδι και υπάρχουν άλλα πράγματα πολύ σημαντικότερα στη ζωή. Όμως τότε στεναχωρήθηκα. Μου είχε μείνει ο τρόπος που αποκλειστήκαμε εκείνο το βράδυ. Βλέπω ακόμη κάποια βίντεο και παγώνω. Είχαμε και καλή ομάδα...".

Για τη νοοτροπία "δημοσίου υπαλλήλου" που κάποιοι τον κατηγόρησαν:

"Μιλάω σπανιότατα, θέλω η αλήθεια και η ειλικρίνεια να θριαμβεύουν πάντα! Έλεγαν "ο Τοροσίδης διαλέγει παιχνίδια. Παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ και στα ντέρμπι". Δεν ήταν, ρε παιδιά, ότι διάλεγα αγώνες. Η ψυχολογία μου όμως σαν άνθρωπος ήταν έτσι. Γούσταρα. Έβλεπα αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ και γούσταρα. Ερχόταν ντέρμπι και φτιαχνόμουν, ήμουν έτοιμος. Αλλά μέχρι εκεί. Μετά τα ίδια και τα ίδια. Ράκος ήμουν. Τι να πω; Ψέματα; Και επειδή ποτέ δεν θέλω να κάνω τον ηθοποιό, ούτε να κοροϊδεύω, διάλεξα να φύγω από την Ελλάδα! Και από το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δυστυχώς είναι στα κάτω του... Το αγαπάω πολύ, δεν θα το περιφρονούσα ποτέ, αλλά δεν είναι στα καλύτερά του και το ξέρουμε όλοι.

Είχα εξαρχής ξεκαθαρίσει ότι θέλω να φύγω. Τι να λέμε, ψέματα; Και στο διάστημα αυτό, κατά καιρούς, εξέφραζα την επιθυμία μου. Έλεγα δεν είμαι ψυχολογικά καλά, το να συνεχίσω να αγωνίζομαι δεν με βοηθούσε. Και ξεχάστε ότι υπήρχε θέμα με την ομάδα μου. Με τον Ολυμπιακό ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Και οι συζητήσεις μου με τον Μαρινάκη ήταν πάρα πολλές. Έμενα γιατί ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να με δώσει.

Ο Μαρινάκης μέχρι την τελευταία στιγμή πάλευε να με κρατήσει. Και το ξέρω καλά αυτό! Με εκτιμούσε, με πήγαινε σαν παίκτη και σαν άνθρωπο και ήθελε να εξαντλήσει την κάθε πιθανότητα για να μείνω στον Ολυμπιακό! Κάποιος να ρωτήσει "γιατί δεν έφυγες νωρίτερα;". Ο Ολυμπιακός το πάλευε, αυτή είναι η αλήθεια! Δεν ήθελαν να με πουλήσουν, ο πρόεδρος γούσταρε να με κρατήσει. Του έλεγα "άσε με, δεν είμαι καλά, θέλω να φύγω. Μπορεί να ξαναγυρίσω, αλλά τώρα θέλω να φύγω". Και για να το πετύχω θυσίασα και τα λεφτά. Δεδουλευμένα. Τα λέω όλα τώρα για να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά έγινε. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να μαθευτεί".

News 24/7

24MEDIA NETWORK