Γιατί ο προπονητής της Οσμάνλισπορ διαβάζει το... Ευαγγέλιο!

O Moυσταφά Ρεσίτ Αχτσάι δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παραδοσιακός προπονητής που έχουμε οι περισσότεροι κατά νου. Τα ενδιαφέροντα του 57χρονου Τούρκου τεχνικού της αντιπάλου του Ολυμπιακού Οσμάνλισπορ ξεφεύγουν από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα αν και πάλι με κάποιον τρόπο επιστρέφουν σ'αυτά!

Τι εννοούμε; Ως ανήσυχο πνεύμα ο Αχτσάι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να προσεγγίσει όσους από τους ποδοσφαιριστές του είναι Χριστιανοί θα πρέπει να μελετήσει τα Ιερά Ευαγγέλια.

Και όμως συνέβη. Ο 57χρονος εξελίχθηκε σε μελετητή του Ιερού Ευαγγελίου έτσι ώστε να αναλύσει όσο το δυνατόν διεξοδικά το χριστιανικό δόγμα, σε κάποιες από τις εκδοχές του τουλάχιστον, και να εφαρμόσει αυτή τη γνώση στις σχέσεις του με τους Χριστιανούς παίκτες του.

Ο Αχτσάι όμως δεν σταματά εκεί. Μελετά συνεχώς φιλοσοφία που του αρέσει πολύ και φροντίζει να ανανεώνει συνεχώς τις γνώσεις του αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το γηράσκω αεί διδασκόμενος είναι το αγαπημένο του ρητό.

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!