Τομανέ: Το "όχι", η επιμονή τριών χρόνων και το 50-50

Ο Τομανέ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναιτωλικό. Ήρθε το καλοκαίρι, αν και η πρώτη φορά που τον προσέγγισαν από το Αγρίνιο και άκουσαν "όχι" ήταν πριν από τρία χρόνια. Ποιο ποσοστό μεταπώλησης διατηρεί η Γκιμαράες.

Τομανέ: Το "όχι", η επιμονή τριών χρόνων και το 50-50
tomane ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήρθε φέτος το καλοκαίρι στο Αγρίνιο, ορμώμενος από το Γκιμαράες και την ομάδα της Πορτογαλίας, Βιτόρια. Ο Αντόνιο Μανουέλ Φερνάντες Μέντες ή Τομανέ δεν είναι απλά μια μεταγραφή για τον Παναιτωλικό, αλλά μια "επένδυση".

Ακόμη κι αν άργησε τέσσερις αγωνιστικές για να πετύχει το πρώτο του γκολ, ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση της ομάδας του Αγρινίου επί της Κέρκυρας με γκολ... αμιγώς σεντερφορίσιο.

Άλλωστε είναι μόλις 22 ετών και με προϋπηρεσία σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας. Κι όμως στο Αγρίνιο έκαναν ταξίδι για... πάρτη του πριν από τρία χρόνια. Όταν ήταν βασικός στην Γκιμαράες, ο Μάκης Μπελεβώνης, ο οποίος "τρέχει" όλο το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναιτωλικού τον παρακολούθησε από κοντά.

Ήταν η σεζον 2013/14 και ο Τομανέ στα 20 του. Ο Παναιτωλικός τον ήθελε πολύ, αλλά ήταν αδύνατον να τον πάρει. Οικονομικά κι όχι μόνο. Όλοι οι "μεγάλοι" της Πορτογαλίας τον ήθελαν, ο ίδιος δεν είχε προτεραιότητα την Ελλάδα και οι πορτογαλικοί κύκλοι το "απέκλειαν". Κατηγορηματικά 100%.

Αφού μεσολάβησε ένας δανεισμός στη Γερμανία και την Ντούισμπουργκ, ο Τομανέ εντέλει αφίχθη στο Αγρίνιο. Ποτέ δε βγήκε από το μυαλό των διοικούντων του Παναιτωλικού - είναι η αλήθεια - όλα αυτά τα τρία χρόνια που το "όχι" μετατράπηκε σε "ναι".

Η Γκιμαράες αν και τον παραχώρησε τον πιστεύει πολύ. Ότι, δηλαδή, θα πωληθεί σε ομάδα μεγαλύτερη από αυτή του Αγρινίου. Είτε στην Ελλάδα, είτε εκτός αυτής.

Γι' αυτό και η Βιτόρια έχει θέσει ποσοστό μεταπώλησης που αγγίζει το 50%...

Β.Τ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK