Αποκάλυψη: Το "όχι" του Καμπέσας στη Μπόκα!

Το "θρίλερ" που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης γύρω απ’ τον δανεισμό του 20χρονου winger στον ΠΑΟ, με την ανώτερη οικονομικά πρόταση - "σφήνα" της κορυφαίας αργεντίνικης ομάδας και την άρνηση του διεθνή άσου από το Εκουαδόρ να γυρίσει στη Λατiνική Αμερική. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή στο Contra.gr.

Αποκάλυψη: Το "όχι" του Καμπέσας στη Μπόκα!

Ο Μπράιαν Καμπέσας φτάνει στην Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής (14/7) λίγο μετά τις 8 μ.μ., για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του από την Αταλάντα στον Παναθηναϊκό, με μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Μία μετακίνηση που βρέθηκε κυριολεκτικά στον… αέρα το βράδυ της Τετάρτης (13/7), αλλά με την παρέμβαση του ίδιου του παίκτη οδηγήθηκε σε…happyendγια τους «πράσινους» και δη για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, o οποίος είχε ξεχωρίσει εδώ και πολύ καιρό τον 20χρονοwingerκαι τον ήθελε πάρα πολύ στο ρόστερ του «τριφυλλιού» ως μια έξτρα επιλογή, ικανή να ανεβάσει ταχύτητα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ήταν οι ιταλικές «σφήνες» που είχαν προκύψει, παράλληλα με την «πράσινη» πρόταση για τον νεαρό διεθνή άσο απ’ το Εκουαδόρ. Την πόρτα της Αταλάντα είχαν «χτυπήσει» η Κιέβο Βερόνα, η νεοφώτιστη Σπαλ και η Πάρμα (που προβιβάστηκε στη SerieB), κάνοντας αντίστοιχες κινήσεις για τον δανεισμό του παίκτη. Η διοίκηση των «μπεργκαμάσκι» έκανε… δεύτερες σκέψεις για λίγες ώρες, στην προοπτική να μείνει ο Καμπέσας στην Ιταλία και να παρακολουθούν από (πολύ) πιο κοντά την εξέλιξή του, όμως η πρόταση του Παναθηναϊκού παρέμεινε η καλύτερη από οικονομικής πλευράς, αφού κάλυπταν τόσο το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ενώ έδιναν ως «ενοίκιο» ένα ποσό κοντά στις 120.000 ευρώ.

Αυτό που πήγε να βάλει… φωτιά στη μεταγραφή του Καμπέσας στο «τριφύλλι», ήταν η (τελευταία χρονικά) προσέγγιση που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης, όχι από ιταλικό σύλλογο, αλλά από μία τοπ ομάδα της Λατινικής Αμερικής. Συγκεκριμένα από τη «λαμπερή» Μπόκα Τζούνιορς, η οποία παρακολουθεί εδώ και δύο χρόνια την πορεία του νεαρού άσου απ’ το Εκουαδόρ κι αποφάσισε να κάνει την κίνησή της, για τον δανεισμό του, γνωρίζοντας πως η Αταλάντα ήθελε να τον δώσει δανεικό, κάπου για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Η πρόταση της Μπόκα μάλιστα, ήταν αρκετά καλύτερη απ’ την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού, αφού προσέφερε περίπου 180.000 ευρώ ωςloanfee(«ενοίκιο») και κάπου εκεί η υπόθεση άρχισε να γίνεται… θρίλερ.

Η Αταλάντα απευθύνθηκε τότε στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποφάσισε να πει «όχι» στον σύλλογο του Μπουένος Αιρες, επειδή δεν ήθελε να επιστρέψει στη Λατινική Αμερική. Μάλιστα, όπως λέγεται απ’ το περιβάλλον του παίκτη, ο Καμπέσας τόνισε προς τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου, πως ήθελε να μείνει στην Ευρώπη και σε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ξεκαθαρίζοντας πως η επιλογή του (μετά τα όσα είχε ακούσει κι απ’ τους «πράσινους») ήταν αδιαπραγμάτευτα η Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός.

Ακολούθησε ακόμη μία συζήτηση ανάμεσα στον παίκτη, τους μάνατζέρ του και τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» το πρωί της Πέμπτης και λίγο μετά τις 12 μ., η μεταγραφή του παίκτη «κλείδωσε», με τα δύο κλαμπ να προχωρούν στις ανταλλαγές των απαιτούμενων εγγράφων, προτού μπει ο παίκτης στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.

Στη συμφωνία των δύο πλευρών ΔΕΝ έχει μπει οψιόν αγοράς. Η Αταλάντα πιστεύει πάρα πολύ τον Καμπέσας σαν «πρότζεκτ» και γι’ αυτό άλλωστε δαπάνησε 3,5 εκατ. ευρώ πριν από 14 μήνες για να τον κάνει δικό της. Αυτό που θέλει στην παρούσα φάση είναι μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να εξελιχθεί και να βελτιωθεί σαν παίκτης για να επιστρέψει πιο έτοιμος την επόμενη σεζόν στο Καμπιονάτο. Στις συζητήσεις των δύο πλευρών πάντως έγινε μία επιδερμική κουβέντα και για το… μετά, με τους Ιταλούς να αφήνουν ανοικτό «παράθυρο» για το επόμενο καλοκαίρι και πιθανή επέκταση του δανεισμού, ανάλογα με το πώς θα έχουν διαμορφωθεί έως τότε τα δεδομένα για όλους.

ΣΤΙΣ 4.45 Ο ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Εκτός από τον Καμπέσας, την Παρασκευή (14/7) αναμένεται στην Αθήνα και το έτερο… λάτιν απόκτημα του Παναθηναϊκού, ο Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει ξεκινήσει ήδη το ταξίδι του απ’ τη Βραζιλία με τρεις ενδιάμεσους «σταθμούς» και υπολογίζεται να φτάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την πτήση των 4.45 μ.μ. από τη Ζυρίχη.

Το Σάββατο θα περάσει από ιατρικά και εργομετρικά τεστ και θα ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους «πράσινους» για τα επόμενα 3,5 χρόνια κι αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη (μαζί με τον Καμπέσας) απ’ το πρωί της Δευτέρας (17/7).

News 24/7

24MEDIA NETWORK