"Φτερωτός"... τρίποντος!

Ασφαλώς τα φιλικά δεν λένε πολλά, αλλά δεν λένε και λίγα! Δείχνουν όπως λένε οι προπονητές την κατεύθυνση της ομάδας. Τι θέλει να παίξει ο κάθε προπονητής, τι στιλ μπάσκετ θα ακολουθήσει, τι έχει στο μυαλό του.

"Φτερωτός"... τρίποντος!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και το πρώτο σοβαρό φιλικό του νέου Παναθηναϊκού στο Λαύριο είχε ενδιαφέρον και ας μην είχε και την αμερικάνικη πυρηνική φροντ λάιν με τους Γκιστ-Σίνγκλετον που ήταν απόντες.

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 95-56 εκτός έδρας το Λαύριο που πέρσι μάλιστα είχε παλέψει στα ίσα με τους "πράσινους" και έδειξε τρομερή διάθεση να τρέξει και να πάει σε ανοιχτό γήπεδο. Ο Πεδουλάκης που κατηγορείται παραδοσιακά για το σκεπτόμενο μπάσκετ που είναι συνήθως αργό, έδειξε ότι δεν έχει κολλήματα και είχε φανεί αυτό και στους τελικούς.

Η ομάδα του παίζει με μυαλό στην επίθεση και απλά θέλει να είναι προϊόν σκληρής άμυνας το ανοιχτό γήπεδο. Με το καλημέρα φάνηκε ότι ο νέος Παναθηναϊκός θα πιέζει πολύ και θα είναι αθλητικός στην άμυνα και θα προσπαθήσει να τρέξει σε πρώτη φάση. Στην συνέχεια στο σετ μπάσκετ θα παίζει πολύ με την κίνηση χωρίς την μπάλα και έχοντας πολύ καλό πάσινγκ γκέιμ θα ψάχνει το ελεύθερο τρίποντο σε ένα στιλ Ομπράντοβιτς εποχής που είχαμε την περίφημη "έξτρα πάσα"!

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Παναθηναϊκός είχε 16 τρίποντα με 4 του Ρίβερς που αποκτήθηκε γι' αυτή την δουλειά, με 3 του κλασικού σουτέρ Φελντέιν που γι αυτό άλλωστε έμεινε ενώ έχουμε και παραδοσιακούς σουτέρ όπως ο Φώτσης.

Κοινώς όλοι οι παίκτες του ΠΑΟ όπως και όλη η φροντ λάιν σουτάρει από μακρυά και απλά ο Μπουρούσης έβαλε μόλις ένα στο ματς αυτό. Ο Νίκολς με ελάχιστες μέρες στην Αθήνα μπήκε ζεστός με 2 τρίποντα και φάνηκε ότι το δίδυμο Ρίβερς-Νίκολς που αποκτήθηκε τελευταίο από τον Άρτζι έχει ακριβώς τον ρόλο αυτό. Να γεμίσει τις θέσεις 2-4, δίνοντας ελεύθερα σουτ 3 πόντων.

Αν βάλουμε άλλωστε και καλό στο τρίποντο Παππά, τον Τζέιμς, ακόμα και τον Καλάθη που βελτιώνεται στον τομέα και ενώ υπάρχουν και άλλα παιδιά όπως ο Χαραλαμπόπουλος, ο νέος Παναθηναϊκός σουτάρει πολύ και από παντού και με επιτυχία έχοντας μάλιστα μια 12αδα με παίκτες που έχουν αξιόλογα ποσοστά από τα 6,75μ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK