Γι' αυτό κατέληξε στον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός

O Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόκτηση του αμερικανοθρεμμένου Κώστα Μήτογλου σε μία κίνηση που έγινε κάτω από συγκεκριμένη μπασκετική λογική. Οι λεπτομέρειες.

Γι' αυτό κατέληξε στον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πλησιάζει περισσότερο από ποτέ τον Κώστα Μήτογλου και αυτός θα είναι ο διάδοχος ουσιαστικά του Αντώνη Φώτση στην ομάδα.

Ταυτόχρονα οι "πράσινοι" προσθέτουν ένα ακόμα ταλαντούχο παίκτη και άκρως εξελίξιμο στο ρόστερ τους με προοπτική και κορμί ΝΒΑ. Καθώς ο Αμερικανοθρεμμένος Κώστας Μήτογλου που ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Θεσσαλονίκη (Αστέρια και ένα χρόνο Άρη) ετοιμάζεται να πει το "ναι"στην ελκυστική πρόταση του ΠΑΟ για να τον φέρει πίσω στην πατρίδα και να μην παίξει στο ΝΒΑ την μεθεπόμενη σεζόν εφόσον γίνει ντραφτ.

Ο Μήτογλου στο καλό κολλέγιο του Γουέικ Φόρεστ είχε φέτος 9π και 6ρ μ.ο και μάλιστα με 33% στα πολλά (29/87 σε 33αγ) τρίποντα που δοκίμασε. Και έτσι μετά από 3 χρόνια στο κολλέγιο ετοιμάζεται να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Παπαπέτρου με τον Ολυμπιακό.

ΑΝΤΙ-ΦΩΤΣΗΣ

Ο ΠΑΟ έψαχνε βασικά 3αρι αλλά τα λεφτά στον Περπέρογλου ήταν πολλά για την ηλικία του και έτσι, καθώς η ομάδα θέλει να επενδύσει στο ελληνικό στοιχείο, προχώρησε στη σκέψη να πείσει τον Μήτογλου για να γεμίσει με ταλέντα και να βρει έτσι και το διάδοχο του Φώτση.

Ο Μήτογλου, αν και 2.11, σουτάρει πολύ από την περιφέρεια και το τρίποντο όπως ο Φώτσης και μπορεί να ποστάρει. Είναι κλασικό σύγχρονο 4αρι και μαζί και επένδυση για το μέλλον. Όμως εκτιμάται ότι μπορεί να βρει σταδιακά άνετα ένα δεκάλεπτο στην ομάδα και να αρχίσει από φέτος να κάνει τα επαγγελματικά του βήματα. Βεβαίως η μεταγραφή δεν έχει κλείσει ακόμα καθώς ο παίκτης σκέπτεται το μέλλον του στις ΗΠΑ αλλά το παράδειγμα του Παπαπέτρου και καθώς δεν ξέρει αν θα γίνει ντραφτ και σε τι θέση, τον κάνει να είναι μια ανάσα από το "ναι" στους "πράσινους".

Σ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK