Γιατί "φαγώθηκε" ο Τουμαζάτος!

Οι προφάσεις, μα και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου οδήγησε στην αποπομπή του μέχρι σήμερα γενικού διευθυντή της "πράσινης" ΠΑΕ, Αγησίλαου Τουμαζάτου. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

Γιατί "φαγώθηκε" ο Τουμαζάτος!
toumazatos EUROKINISSI

Για τους "παροικούντες" στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν ήταν "βόμβα" ως είδηση, μολονότι ορισμένοι αιφνιδιάστηκαν ως προς το τάιμινγκ της απόφασης. Εδώ κι αρκετό καιρό το στενό περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου είχε βάλει στο… μάτι τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Αγησίλαο Τουμαζάτο, μαζί με τον (άτυπο) τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο.

Κι αν με τον στενό συνεργάτη του Μαρίνο Ουζουνίδη οι εντάσεις είχαν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο δίμηνο, με αφορμή τις πωλήσεις και το προς τα πού "σπρώχνονταν" κάποιοι ποδοσφαιριστές απ' την πλευρά του μεγαλομετόχου, για τον μέχρι τη Δευτέρα γενικό διευθυντή της ΠΑΕ (στον οποίο ανακοίνωσε την απομάκρυνσή του από τον σύλλογο ο υπηρεσιακός πρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου), υπήρξε πολύ έντονο παρασκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τουμαζάτος ήταν μέλος του Δ.Σ. κι ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Αλαφούζου την τελευταία πενταετία. Μετά το τράβηγμα της πρίζας από τον μεγαλομέτοχο, ο ίδιος είχε επιφορτιστεί την οικονομική διαχείρισης της ομάδας κι όλο το "πακέτο" που αφορά τις αδειοδοτήσεις, τους διακανονισμούς, τις προσφυγές, τις καταγγελίες κ.ο.κ.

Ο ίδιος, αν και ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλαφούζου, απ' το φθινόπωρο, όταν είχαν αρχίσει να δημιουργούνται τρομερά δύσκολες καταστάσεις στον Παναθηναϊκό, προσπάθησε να κρατήσει έναν ρόλο "ισορροπιστή" εντός της ΠΑΕ. Προσπαθούσε να "γεφυρώσει" τις μεγάλες αποστάσεις που υπήρχαν ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο και το περιβάλλον του, με την ομάδα Ουζουνίδη και να αμβλύνει όλες τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν, πίεζε για να δοθούν χρήματα και στους εργαζόμενους σε ΠΑΕ και "Γ. Καλαφάτης" ζυγίζοντας τα όποια διαθέσιμα χρήματα και προς αυτή την κατεύθυνση και γενικά είχε μία στάση "50-50" εντός της ομάδας.

Αυτό εντούτοις, είναι ξεκάθαρο πως δεν… άρεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα απ’ το περιβάλλον Αλαφούζου, οι οποίοι ήθελαν σε αυτό το πόστο έναν άνθρωπο που θα ήταν "ταλιμπάν" ως προς τα δικά τους "θέλω" και δεν θα κρατούσε μία στάση ίσων αποστάσεων. Με… πρόφαση τις (υψηλές για τα σημερινά δεδομένα της ΠΑΕ) απολαβές του και το γεγονός ότι " …δεν ήρθαν στην ομάδα τα χρήματα που προσδοκούσαμε απ’ τις πωλήσεις", τα… πάνω πατώματα των συνεργατών του Αλαφούζου εξώθησαν τις καταστάσεις ως την αποπομπή του Τουμαζάτου. Όμως ο κύριος λόγος ήταν πως ένιωθαν πως είχε έρθει πολύ πιο κοντά στην "ομάδα Ουζουνίδη". Κι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να αποδεχθούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα…

Ακόμη μία… αναμπουμπούλα λοιπόν εντός του Παναθηναϊκού οργανισμού, με την απομάκρυνση ενός στελέχους που είχε την πλέον ξεκάθαρη εικόνα των οικονομικών της ΠΑΕ και του τι, πως και πότε χρειάζεται ο σύλλογος. Και μένει να δούμε εάν θα υπάρξει συνέχεια και με τον Διαμαντόπουλο, τον οποίο επίσης συγκεκριμένα άτομα επιδιώκουν να "τελειώσουν" ή να "απενεργοποιήσουν" απ’ τον Παναθηναϊκό, απ’ τη στιγμή που υπάρχει σύγκρουση με τα δικά τους "θέλω".

Ηρεμία, μία τόσο άγνωστη λέξη στον σημερινό Παναθηναϊκό…

News 24/7

24MEDIA NETWORK