Η αλλαγή ατζέντη από τον Νικ Καλάθη έχει τη σημασία της

Η (όχι τυχαία) αλλαγή μανατζερικής στέγης από τον Νικ Καλάθη, ο ρόλος του διάσημου και ακριβοπληρωμένου "κολλητού" του στο ΝΒΑ και ομάδες που ήδη τον έχουν στη λίστα τους για το καλοκαίρι. Όλο το παρασκήνιο πίσω από το tweet του πιο γνωστού Αμερικάνου ρεπόρτερ.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Νικ Καλάθης EUROKINISSI

Η αποκάλυψη του διάσημου Αμερικανού ρεπόρτερ του ESPN, Άντριαν Βοζναρόφσκι ότι ο Νικ Καλάθης προτίθεται από τη νέα σεζόν να επιστρέψει στο ΝΒΑ, από τη μία επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες (και είχε αποκαλύψει και το Contra.gr) και από την άλλη έβαλε… στην πρίζα τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού η προοπτική ν' αποχωρήσει ο ηγέτης της ομάδας τους μόνο ως θετική εξέλιξη δεν φαντάζει.

Πόσο όμως πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο και τι σημαίνει η αλλαγή ατζέντη, λίγο πριν από το τέλος της σεζόν, για τον ομογενή διεθνή γκαρντ;

Ο Καλάθης εκπροσωπείται πλέον στις ΗΠΑ από τον Τζέιμς Ντανλίβι, εκπρόσωπος της εταιρείας Independent Sports and Entertainment, ο οποίος έχει μόλις δύο εν ενεργεία παίκτες στα γήπεδα του ΝΒΑ και άλλους δύο βετεράνους. Ο Τζέιμς Ντανλίβι είναι της… γνωστής οικογένειας, γιος του Μάικ Ντανλίβι (πρώην προπονητής) και αδερφός του Μάικ Ντανλίβι Τζούνιορ, ο οποίος έπαιζε μέχρι πρόσφατα σε ομάδες του ΝΒΑ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου ατζέντη προφανώς και έχει σχέση με το διασημότερο πελάτη του που δεν είναι άλλος από τον Τσάντλερ Πάρσονς των Μέμφις Γκρίζλις. Ο Πάρσονς είναι από τους πιο στενούς φίλους του Καλάθη στις ΗΠΑ και σίγουρα έβαλε το… χεράκι του ώστε ο Νικ να φύγει μετά από πολλά χρόνια από τον Νταν Φέγκαν, που τον εκπροσωπούσε από την εποχή που δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2009.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Πάρσονς μέσα στη σεζόν είχε αποθεώσει τον Καλάθη για τα κατορθώματά του στην Ευρωλίγκα ζητώντας του κάποια στιγμή μέσω twitter να… επιστρέψει κοντά του στο ΝΒΑ. Όπως και πιθανότατα θα συμβεί…

Ο Τζέιμς Ντανλίβι, ο οποίος μέχρι το 2015 ήταν μέλος της γνωστής εταιρείας Wasserman Group, θέλει να προσθέσει έναν ακόμη πελάτη του στο ΝΒΑ, αφού εκτός του Πάρσονς έχει τον Τζέραλντ Γκριν των Χιούστον Ρόκετς, αλλά και τον "παροπλισμένο" Κόρτνεϊ Λι των Νιου Γιορκ Νικς. Ειδικά οι Πάρσονς και Λι έχουν πολύ υψηλά συμβόλαια, πολύ μεγαλύτερα από την πραγματική αξία τους στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Κάτι που ίσως έπαιξε ρόλο για την επιλογή του Καλάθη, μια και για να πει το "ναι" σε ομάδα του ΝΒΑ θα πρέπει να λάβει ένα τουλάχιστον διετές εγγυημένο (κατ' αρχήν) και πλουσιοπάροχο (κατά δεύτερο λόγο) συμβόλαιο.

Ποιες ομάδες μπορούν να του το προσφέρουν; Αρκετές, αφού ο Νικ διαθέτει την εμπειρία, αλλά και το know how του ΝΒΑ για να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Και μην ξεχνάτε ότι μετά από τρία χρόνια αγωνιζόμενος στο υψηλότερο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του.

Λέγεται ότι ήδη ομάδες όπως οι Ορλάντο Μάτζικ και οι Γιούτα Τζαζ έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, με τους Μάτζικ να φαντάζουν μία καλή επιλογή για τον Νικ που θα γυρίσει τα… κολεγιακά του λημέρια, στην πολιτεία της Φλόριντα και σε μία ομάδα που θα βρει ρόλο και χρόνο συμμετοχής.

Όσο για την "αντίδραση" του Παναθηναϊκού; Προς το παρόν οι "πράσινοι" θα πρέπει να αποφασίσουν και μάλιστα σύντομα σε ποια διοργάνωση θα παίζουν τη νέα σεζόν και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε όλα τα υπόλοιπα ανοικτά μέτωπα…

News 24/7

24MEDIA NETWORK