Η φιλοσοφική ατάκα του Ζιλμπέρτο οδηγός για τον Παναθηναϊκό

Την αφορμή της ανάρτησής του δεν την γνωρίζουμε, μα ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος χαφ κάτι ήθελε να πει γράφοντας στο twitter.

Η φιλοσοφική ατάκα του Ζιλμπέρτο οδηγός για τον Παναθηναϊκό
EUROKINISSI

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έχει συνδεθεί σε δύο διαφορετικές περιόδους με τον Παναθηναϊκό. Μία ως (βασικός) ποδοσφαιριστής της ομάδας που δημιουργήθηκε επί πολυμετοχικότητας, κατακτώντας το νταμπλ του 2010 και την άλλη ως (αόρατος) τεχνικός διευθυντής επί Αλαφούζου.

Ανεξαρτήτως του τι συνέβη και πώς "τέλειωσε" από το "τριφύλλι", άπαντες αναγνώριζαν στο πρόσωπό του μια φιλοσοφημένη και συγκροτημένη προσωπικότητα. Στοιχεία που τον διακρίνουν ως άνθρωπο, τόσο στα λόγια όσο και στις πράξεις του.

Εκδηλώνεται επίσης μέσω των γραπτών του στο twitter. Όπως στο μίνι κείμενο που έγραψε το Σάββατο, υποστηρίζοντας πως " σε δύσκολους καιρούς, μην σκύψετε ποτέ το κεφάλι σας, επειδή η λύση στο πρόβλημα δεν είναι στο έδαφος, αλλά στη δική σας αποφασιστικότητα".

Την ανάρτησή του αυτή τη συνόδευσε με μια φωτογραφία από τα έξι χρόνια του στην Άρσεναλ. Ως εκ τούτου δεν αφορούσε (αποκλειστικά) τον Παναθηναϊκό - ήταν προφανώς μια προσωπική αποτύπωση των σκέψεών του σε δυο αράδες.

Αν δούμε πάντως πίσω απ' αυτήν, για το "τριφύλλι", που διάγει τη δυσκολότερη (οικονομική) περίοδο της σύγχρονης ιστορίας του, είναι απόλυτα ταιριαστή. Και θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν φάρος ώστε να μην εγκαταλειφθεί η μάχη.

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK