Και Μολέδο και Χουλτ για το περιβραχιόνιο!

Η επιβεβαίωση (στο φιλικό με την Κορτράικ) της πρόθεσης του Ουζουνίδη να «προσθέσει» στο γκρουπ των «πράσινων» αρχηγών την ισχυρή προσωπικότητα του Βραζιλιάνου στόπερ και η «είσοδος» στην ηγετική ομάδα (αντί των Μπεργκ, Λέτο, Κοτσόλη) του Σουηδού μπακ και του Κουρμπέλη. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΕΓΚΕΛΕΝ / ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΚΟΡΤΡΑΙΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η σκέψη υπήρχε στο μυαλό του Μαρίνου Ουζουνίδη απ’ το ξεκίνημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας… Και έγινε ακόμη πιο έντονη μετά και τις συζητήσεις που έκανε με τον Ροντρίγο Μολέδο στην εκκίνηση της χρονιάς, «ψήνοντάς» τον ουσιαστικά όχι μόνο να παραμείνει στην ομάδα, αλλά και να πει το «ναι» στην πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του έως το 2020.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ήθελε εξαρχής να εδραιώσει τον ηγετικό ρόλο του 29χρονου στόπερ στα «πράσινα» αποδυτήρια, δίνοντάς του θέση (και) στο γκρουπ των αρχηγών, όπως είχε επισημάνει το Contra.gr από τις 2 Ιουλίου.

Το πρώτο «δείγμα» φάνηκε και στο (δεύτερο καλοκαιρινό) φιλικό με την Κορτράικ, όπου ο θηριώδης Βραζιλιάνος αμυντικός, με το που μπήκε στο 65ο λεπτό στη θέση του Κουτρουμπή, φόρεσε για πρώτη φορά επί των ημερών του στο «τριφύλλι» το περιβραχιόνιο του «κάπτεν».

Μετά την αποχώρηση άλλωστε, των Μπεργκ, Λέτο και Κοτσόλη οι μοναδικοί που είχαν απομείνει από την περσινή «ομάδα» των αρχηγών ήταν ο (πρώτος «κάπτεν») Ζέκα και ο «Κούτρου», που στη σειρά 5ος.

Οι δύο διεθνείς της εθνικής ομάδας θα είναι πλέον φέτος «κεφαλές» στο αρχηγικό γκρουπ, με τον Μολέδο να προστίθεται πλέον στην ιεραρχία των αποδυτηρίων δίπλα στον Ελληνοπορτογάλο μέσο και τον Κουτρουμπή, αναβαθμίζοντας την «επιρροή» του και το ρόλο του μέσα στην ομάδα. Απολύτως λογική επιλογή, αφού το «τιμ» των αρχηγών θα έπρεπε να συμπληρωθεί (και) με τις πιο δυνατές προσωπικότητες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο «πράσινο» ρόστερ. Και ο «Ρόντρι» είναι δίχως άλλο ένα απ’ τα σημεία αναφοράς αυτού του Παναθηναϊκού.

Οσο για τις άλλες δύο θέσεις; Εφόσον ο Ουζουνίδης επιλέξει να πάει (και) φέτος σε πεντάδα «κάπτενς», τότε οι επόμενοι δύο υποψήφιοι θα είναι ο Νίκλας Χουλτ (ο τεχνικός των «πράσινων» θεωρεί πολύ σημαντική απ’ όλες τις απόψεις την παρουσία και την επιρροή του στα αποδυτήρια) και ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

«Φρέσκοι» αμφότεροι με έναν χρόνο και έξι μήνες αντίστοιχα στην πλάτη τους ως παίκτες του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ήταν τόσες πολλές οι αλλαγές που έγιναν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στο δυναμικό του Παναθηναϊκού που οι συγκεκριμένοι, είναι πλέον οι παίκτες που καλύπτουν στο μεγαλύτερο βαθμό τις σκέψεις του Ουζουνίδη για την ηγετική ομάδα των ποδοσφαιριστών του.

Ο Ελληνας τεχνικός δεν έχει συζητήσει ακόμη αναλυτικά το θέμα στα αποδυτήρια, ούτε έχει υποδείξει μέχρι στιγμής το γκρουπ των αρχηγών που θα έχει το «τριφύλλι» τη νέα σεζόν. Αυτό σκοπεύει να το κάνει λίγο μετά την επιστροφή του Παναθηναϊκού απ’ την Ολλανδία, όσο θα πλησιάζουμε προς το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τον γ’ προκριματικό του Europa League. Στο μυαλό του ωστόσο, έχει πάρει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις του, με τους Μολέδο, Χουλτ και Κουρμπέλη να καλύπτουν τα κενά που άφησαν οι Μπεργκ, Λέτο και Κοτσόλης…

News 24/7

24MEDIA NETWORK