Νο 1 εχθρός του Πασκουάλ: Ανασφάλεια

Ο Τσάβι Πασκουάλ βγαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός περιβάλλοντος Μπαρτσελόνα για να δουλέψει και ουσιαστικά αυτό είναι το μεγάλο του στοίχημα. Πως θα ξεπεράσει την ανασφάλειά του.

B46. BARCELONA, 28/11/2010.- El entrenador del Regal Barcelona, Xavier Pascual, durante el encuentro que disputan en el Palau Blaugrana el Regal Barcelona y el Manresa correspondiente a la Liga ACB. EFE/Alejandro Garcia ESPAA-BALONCESTO
B46. BARCELONA, 28/11/2010.- El entrenador del Regal Barcelona, Xavier Pascual, durante el encuentro que disputan en el Palau Blaugrana el Regal Barcelona y el Manresa correspondiente a la Liga ACB. EFE/Alejandro Garcia ESPAA-BALONCESTO EFE

Αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο παράγοντας που πρέπει να υπερκεράσει ο Τσάβι Πασκουάλ για να πετύχει στον Παναθηναϊκό και να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, αυτός δεν είναι άλλος από την ανασφάλεια.

Στα χρόνια του στην Μπαρτσελόνα, ο Καταλανός τεχνικός απόλαυσε αυτό που λίγοι προπονητές στην Ευρώπη απολαμβάνουν. Την απόλυτη στήριξη. Εχανε ή νικούσε το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Του έλεγαν πάμε παρακάτω.

Ηταν ένα παιδί της Μπαρτσελόνα (ανέλαβε όταν έφυγε από την ομάδα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς), ήξερε ότι έχει το ελεύθερο (ειδικά μετά το 2010) αλλά και πάλι υπήρχαν στιγμές που παρουσιαζόταν εξαιρετικά ανασφαλής.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι απλά η πρώτη δουλειά του Πασκουάλ εκτός Μπαρτσελόνα σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι και η πρώτη του δουλειά εκτός Ισπανίας. Στην Ελλάδα ο Καταλανός κόουτς αποκλείεται να δημιουργήσει το πέπλο προστασίας που του χάρισε ηρεμία και ασφάλεια στην Μπαρτσελόνα, άρα θα μπει από νωρίς στα βαθιά, ειδικά αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα.

Συμπερασματικά, το πως θα διαχειριστεί την πίεση θα αποτελέσει το βαρόμετρο της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Αν καταφέρει να την τιθασεύσει, οι πιθανότητες επιτυχίας θα αυξηθούν, αν όχι θα γίνει ακριβώς το αντίθετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ερχεται στην Αθήνα ο Πασκουάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK