Ο Ντόκο, η Αλβανία και το ελληνικό διαβατήριο!

Το νέο συμβόλαιο του 19χρονου Αλβανού μπακ της Κ20 του ΠΑΟ και τα έγγραφα που... άναψαν φωτιές στον αλβανικό Τύπο. Που θέλει να παίξει ο νεαρός άσος και τι λέει ο ατζέντης του.

Ο Ντόκο, η Αλβανία και το ελληνικό διαβατήριο!

Μεγάλη έκταση έχει πάρει στον αλβανικό, αθλητικό Τύπο, το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη ο Ίγκλι Ντόκο, με τους Αλβανούς να ασκούν έντονη κριτική στην Ομοσπονδία και στους προπονητές τηςU19 καιU21 που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον 19χρονο αριστερό μπακ στις «μικρές» εθνικές ομάδες. Τόνιζαν πως πλέον μπορεί να… χαθεί και να επιλέξει την εθνική Ελλάδος, αφού πήρε και ελληνικό διαβατήριο στα χέρια του.

Ίγκλι Ντόκο υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που ο προπονητής τηςU21 δεν τον έχει στα υπόψην του…», ανέφερε στον τίτλο της η ιστοσελίδα “ocnal.com” και πρόσθεσε στο κυρίως κείμενο. «Ο νεαρός Αλβανός ποδοσφαιριστής υπέγραψε πρόσφατα επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό της Ελλάδας. Αυτό σίγουρα είναι ένα πολύ θετικό, ένα φανταστικό νέο για τον ίδιο, αλλά και για την εθνική ομάδα της Αλβανίας, αφού μπορεί να στηριχθεί πάνω του για το μέλλον. Ωστόσο, τα νέα δεν σταματούν εδώ.

Παράλληλα με την υπογραφή στο συμβόλαιό του με την πασίγνωστη ελληνική ομάδα, ο Ντόκο απέκτησε και ελληνικό διαβατήριο από τις ελληνικές αρχές και βεβαίως τώρα πια, η εθνική ομάδα της Ελλάδας, μπορεί να τον καλέσει στο μέλλον για να παίξει γι’ αυτή. Τα νέα της υπογραφής του και της απόκτησης του ελληνικού διαβατηρίου κυκλοφόρησαν πολύ στα ελληνικάmedia, τα οποία τον θεωρούν ως ένα πολύ σημαντικό ταλέντο για το μέλλον… Ο Ντόκο είναι στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, παίζει στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού και χθες (σ.σ. Τρίτη 14/11) έγινε επαγγελματίας στην ομάδα του".

Ο Ντόκο, η Αλβανία και το ελληνικό διαβατήριο!

Και συμπληρώνει το δημοσίευμα: «Ο Ντόκο δεν είναι… άγνωστος ως όνομα στην Αλβανία και κυρίως στον προπονητή τηςU21 Έριον Μπογκντάνι, ο οποίος τον κάλεσε αρκετές φορές στην ομάδα, αλλά δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να αγωνιστεί σε αυτή. Τώρα ο Ντόκο έχει και ελληνικό διαβατήριο και μπορεί να επιλέξει να παίξει με τους Έλληνες, παρά τη δεδομένη επιθυμία του να εκπροσωπήσει την Αλβανία στο μέλλον».

Στην όλη… κουβέντα, οι Αλβανοί δημοσιογράφοι έβαλαν και τον μάνατζερ του παίκτη, Άνζιελο Βεΐζι: «Από αυτή τη στιγμή είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό. Υπέγραψε για διετές συμβόλαιο και βρίσκεται στην ομάδα εδώ και 10 χρόνια. Υπέφερε αρκετά στην Ελλάδα σε πιο μικρή ηλικία…» τόνισε αρχικά ο ατζέντης του Ντόκο και πρόσθεσε: «Τον Μάιο κλήθηκε στην εθνικήU19 της Αλβανίας, αλλά ο Μπογκντάνι τον άφησε εκτός της λίστας των ευρωπαϊκών αγώνων. Μπορεί πλέον να παίξει στην εθνική Ελλάδος, αλλά ο ίδιος θέλει μόνο την Αλβανία. Η Ελλάδα τον ήθελε και νωρίτερα, αλλά δεν είχε τα απαιτούμενα έγγραφα. Τώρα που έχει το διαβατήριο, είναι εύκολο γι’ αυτούς. Κι εξαρτάται απ’ τον Ντόκο το ποια εθνική ομάδα θα προτιμήσει για να αγωνιστεί. Ο Ίγκλι προτιμάει την Αλβανία και μου το έχει πει πολλές φορές…».

Αξίζει να επισημανθεί, πως ο Ντόκο είναι…offεδώ και περίπου ένα μήνα λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο κι αναμένεται να επιστρέψει σε φουλ δράση στις αρχές Δεκέμβρη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK