Ο Παπαπέτρου ήταν η σφραγίδα επανασύνδεσης Παναθηναϊκού - Λώτσου

Η μετακίνηση του Ιωάννη Παπαπέτρου από τον Πειραιά στο ΟΑΚΑ ήρθε να "εδραιώσει" την παρουσία του Νίκου Λώτσου στα μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού. Ο... πενταετής πόλεμος, ο αποκλεισμός του πελατολογίου του γνωστού ατζέντη, η διπλωματική κίνηση με Μποχωρίδη, η εκεχειρία που υπογράφηκε πέρυσι και το μεγάλο deal με τον 24χρονο φόργουορντ που άφησε τον Ολυμπιακό.

Ο Παπαπέτρου ήταν η σφραγίδα επανασύνδεσης Παναθηναϊκού - Λώτσου
EUROKINISSI SPORTS

Στο άψε-σβήσε η συμφωνία Παναθηναϊκού - Παπαπέτρου! Το πρωινό ραντεβού της Τρίτης αποδείχθηκε τυπικής σημασίας, αφού υπήρχε εξ αρχής ταύτιση απόψεων και από το πρωί της Τρίτης ο 24χρονος φόργουορντ ανήκει στο δυναμικό του "τριφυλλιού".

Προφανώς το σκέλος της μετακίνησης του Παπαπέτρου από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό θα κλείσει με την υπογραφή στο συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές. Και το οποίο υπεγράφη άμεσα - ειδάλλως δεν θ' ανακοινωνόταν με κάθε επισημότητα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Ο τρόπος όμως που έκλεισε η συμφωνία ήρθε να επιβεβαιώσει πως οι άλλοτε διαταραγμένες σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλο με τον Νίκο Λώτσο και το γραφείο του έχουν εξομαλυνθεί πλήρως. Μέλι - γάλα...

Ήταν, μάλιστα, το κορυφαίο deal που έγινε από το 2012 και το "ψυχροπολεμικό" κλίμα που είχε δημιουργηθεί, με αφορμή τον τότε σχεδιασμό του "τριφυλλιού", τη μείωση του μπάτζετ και τα συμβόλαια των Μπατίστ - Καϊμακόγλου - Βουγιούκα - Περπέρογλου.

Για μία 5ετία ο Παναθηναϊκός σταμάτησε κάθε συνεργασία με τον εν λόγω ατζέντη, αποφεύγοντας δια ροπάλου να συνδιαλέγεται μαζί του και να κοιτάει παίκτες από το πελατολόγιό του. Ακόμη κι όταν το καλοκαίρι του 2014 ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν να έρθει στον Παναθηναϊκό, χρειάστηκε ν' αλλάξει εκπρόσωπο για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση από τον Άρη. Κάτι που ο Νίκος Λώτσος αποδέχθηκε για να μην προκαλέσει πρόβλημα στον πιτσιρικά τότε πόιντ γκαρντ - στην πορεία εκτιμήθηκε ως κίνηση καλής θέλησης.

Από πέρυσι παρατηρήθηκε μια πλήρης μεταστροφή. Δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και οι όποιες παρεξηγήσεις λύθηκαν. Με αποτέλεσμα πλέον ο Νίκος Λώτσος να έχει στον Παναθηναϊκό τον Θανάση Αντετοκούνμπο και τον Ντίνο Μήτογλου. Επίσης στο γραφείο του ανήκουν τα δικαιώματα του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος ενδιέφερε πολύ, ασχέτως αν δεν προχώρησε, όπως και ο Σάσα Βεζένκοφ πριν καταλήξει στην Μπαρτσελόνα.

Ο τρόπος που κύλησε η κουβέντα για τον Ιωάννη Παπαπέτρου και οι τάχιστες εξελίξεις ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως καθετί που χώριζε τις δύο πλευρές έχει πλέον ξεχαστεί. Δεν είναι τυχαίο πως με τον εν λόγω ατζέντη ο Παναθηναϊκός κατάφερε το καίριο χτύπημα στο κορμί του βασικού αντιπάλου, που επεδίωκε χρόνια τώρα. Χωρίς να σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα στις επαγγελματικές σχέσεις του με τους "ερυθρόλευκους", αφού ήδη ακούγεται έντονα στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ το όνομα του Βεζένκοφ.

Γ.Ζ

News 24/7

24MEDIA NETWORK