Ο Πασκουάλ κάνει τον Γκιστ... Μπατίστ και ψάχνει την τελευταία επιλογή

Ο Σωτήρης Γεωργίου έχει όλο το ρεπορτάζ για τις επόμενες κινήσεις της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, τις αποφάσεις Πασκουάλ, το "καυτό" θέμα Σίνγκλετον, την τράμπα Αντετοκούνμπο - Χαραλαμπόπουλου και την αναζήτηση για ένα 2άρι που θα καλύψει το κενό του Τζέιμς...

Ο Πασκουάλ κάνει τον Γκιστ... Μπατίστ και ψάχνει την τελευταία επιλογή

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει την τελική αντεπίθεσή του για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν. Πλέον απομένουν λίγα πράγματα, αλλά σημαντικά για να κλείσει το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Οι "πράσινοι" έχουν ακόμα ένα "αγκάθι" για να ξέρουν τι θα πράξουν: αναζητούν ουσιαστικά έναν παίκτη και τέλος!

Αρχικά υπάρχει το θέμα Σίνγκλετον. Έχει δικαίωμα λίγες μέρες ακόμα να φέρει συμβόλαιο από το ΝΒΑ και με 100 χιλιάρικα να φύγει. Δεν είναι πάντως εύκολο να βρει τα λεφτά που θέλει έξω.

Είναι φανερό πλέον πως θέλει να πάει Μόσχα και ΤΣΣΚΑ, αλλά μην ξεχνάμε πως έχει να εισπράξει πολλά χρήματα από τον ΠΑΟ. Στα 1,3εκ η αμοιβή του, με την αύξηση που προβλέπεται στο συμβόλαιό του! Βέβαια η ομάδα του Ιτούδη τού προσφέρει 1,8 - και δίνει 800χιλ στους "πράσινους", οι οποίοι δεν φαίνονται ενθουσιασμένοι με την προοπτική να τον παραχωρήσουν, προτιμώντας να τον κρατήσουν.

Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, ο ΠΑΟ δεν θα πει "ναι" στην ΤΣΣΚΑ. Πάντα παρόλα αυτά υπάρχει μια δεύτερη σκέψη που λέει πως "αν τον δώσω, θα έχω 2,1εκ. στο ταμείο και όχι έναν που παίκτη που του χρόνου θα είναι ελεύθερος και ίσως δεν θα... σκοτωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν".

Μια δεύτερη σκέψη που ακόμη δεν υιοθετεί η διοίκηση του "τριφυλλιού". Ποιος ξέρει όμως τι θα συμβεί σε διάστημα δύο εβδομάδων;

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Από εκεί και πέρα, κλεισμένος θεωρείται ο Θανάσης Αντετοκούμπο, ο οποίος μπορεί να δώσει ενέργεια και βάθος στη θέση "3" κατά κύριο λόγο, αλλά και στο "4" αν χρειαστεί. Είναι, πάνω απ όλα, Έλληνας για να γεμίσει το ρόστερ (τη στιγμή που υπάρχει η πιθανή ελληνοποίηση λόγω 5ετίας του Γκιστ).

Με τον Θανάση θα κλείσει, όπως αποφασίστηκε εκτός απροόπτου, ο δανεισμός του Χαραλαμπόπουλου. Τον θέλει ο ΠΑΟΚ, τον ήθελε η Μπάμπεργκ, αλλά πιθανότερος προορισμός θεωρείται η Ρόδος και ο Κολοσσός. Ή μια ομάδα, στην οποία θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή-ηγέτη για να "ψηθεί" από χρόνο συμμετοχής.

Ο ΓΚΙΣΤ ΣΕ ΣΤΙΛ ΜΠΑΤΙΣΤ!

Πολλά ακούστηκαν για την απόφαση Πασκουάλ ν' αφήσει τον Μπουρούση να φύγει, να φέρει τον Βουγιούκα και να μην πάρει άλλο ξένο εκεί που πάντως δεν χωρά, μιας και δεν βγαίνει ο αριθμός. Ο ένας Έλληνας σέντερ παίρνει τη θέση του άλλου, αφού η ομάδα θα πάρει πάνω-κάτω ότι έπαιρνε στο 20λεπτο του δεύτερου. Και οι δύο έχουν θέμα στην άμυνα χαμηλά, ο Μπουρούσης ήταν σαφώς καλύτερος πασέρ, αλλά ο Βουγιούκας πιο κλασικός με πλάτη και με πιο εύκολους 8-10π! Χωρίς όμως ν' απειλεί από μακριά.

Πώς θα παίζει η ομάδα στο σέντερ, λοιπόν, τη νέα σεζόν; Απλά πράγματα. Ο Βουγιούκας ένα 15λεπτο στη θέση Μπουρούση, ο Όγκαστ θα πάρει άνετα ένα δεκάλεπτο, καθώς είναι πολύ εξελίξιμος και στα αθλητικά σχήματα Σίνγκλετον και βασικά Γκιστ! Ο τελευταίος πλέον, καθώς μεγαλώνει, θ' ανέβει σε ένα πλάνο τύπου Μπατίστ σε θέση σέντερ καθαρά και λογικά θα έχει βασικά ένα γεμάτο 15λεπτο εκεί. Δύσκολα θα πηγαίνει στο "4", αφού ο Πασκουάλ αποφάσισε να τον κάνει καθαρό 5αρι πλέον!

ΚΑΙ Ο ΑΚΡΙΒΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

Τι μένει, λοιπόν, για να κλείσει το ρόστερ; Ένας παίκτης στην περιφέρεια για τη θέση του Τζέιμς. Άλλωστε δεν έχει άλλη ανοιχτή θέση ξένου για να ολοκληρωθεί το παζλ. Ο ΠΑΟ ψάχνει ένα παίκτη-σκόρερ στη θέση του Τζέιμς που, όμως, να μπορεί να παίζει και στον "άσο" συμπληρωματικά, αν υπάρχουν απουσίες.

Γι' αυτό ψάχνει ένα ψηλό σχετικά δυάρι με την έννοια ότι απέρριψε τον Λάρκιν επειδή θέλει ένα παίκτη κοντά στο 1,90-1,95 στη θέση. Ο Ουίμς δεν έπαιξε ποτέ, καθώς είναι 2-3, πολύ ακριβός, ιδιόρρυθμος και δεν παίζει στον "άσο" καθόλου. Η ομάδα θα δώσει για τη θέση πάνω-κάτω 1,2 εκατομμύρια. Ο Λάνγκφορντ ενδιέφερε, αλλά δεν σκοπεύει να φύγει από το Καζάν έχοντας στην ηλικία του συμβόλαιο με 1,8εκ!

Ως εκ τούτου ο Πασκουάλ αναζητά ένα καλό πρωτοκλασάτο Αμερικανό με έφεση στο σκορ, αλλά να μπορεί να παίξει λίγο και στον "άσο" με αξιώσεις... Κάπως έτσι θα κλείσει το "πράσινο" ρόστερ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK