ΟΑΚΑ δείχνει η "ελευθερία" του Λάνγκφορντ

To γεγονός ότι ο Λάνγφορντ φέρεται να κυκλοφορεί πλέον ως... ελεύθερο πουλί βάζει γερά τον Παναθηναϊκό στο κόλπο της απόκτησής του. Τα θέλω των πράσινων και η κινέζικη απειλή

ΟΑΚΑ δείχνει η "ελευθερία" του  Λάνγκφορντ

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν είναι στα πλάνα του Δημήτρη Πρίφτη, όχι για την αξία του ασφαλώς, αλλά για το πολύ βαρύ συμβόλαιο του 1,8 εκ ευρώ το οποίο χωρίς την παρουσία της ομάδας στην Ευρωλίγκα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ.

Έτσι η απόφαση του Έλληνα νέου προπονητή της ρωσικής ομάδας ήταν να λυθεί το συμβόλαιο του Αμερικανού "μπόμπερ" που, όπως όλα δείχνουν, βγαίνει πλέον -αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά- στην αγορά.

Εξέλιξη που ανοίγει την όρεξη του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" εξ αρχής είχαν στην πρώτη γραμμή τον Λάνγκφορντ, αλλά μόνο αν ήταν ελεύθερος. Ο Αμερικανός μπορεί να δει την αξία του να αγγίζει και τα 2 και 2,5εκ πλέον, μιας και οι τιμές έχουν πάρει λόγω έλλειψης καλών παικτών την ανιούσα. Ο ίδιος θέλει ομάδα που να του καλύψει και οικονομικά τις απαιτήσεις αλλά και να πρωταγωνιστεί, καθώς φτάνει στο τέλος της καριέρας του.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Άλλωστε και τα στάτους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δείχνουν προς τα που θα κινηθεί η ομάδα. Ο πρόεδρος της ομάδας αναφέρθηκε και στον Γκάουντλοκ, που και έκλεισε στο Μιλάνο και δεν ήταν ποτέ πρώτος στόχος, αλλά και στον Γκριν, που ήταν η εναλλακτική του Λάνγκφορντ, αφού είναι και αυτός δεινός σκόρερ.

Με την ελευθερία του Λάνγκφορντ τα δεδομένα αλλάζουν και ο Παναθηναϊκός έχει βρει το πρόσωπο που θέλει εκτιμώντας ότι μαζί με τον Καλάθη μπορεί να στήσουν ένα σούπερ δίδυμο στην περιφέρεια.

Λογικά ο Γκριν πάει στο... ντουλάπι και έρχεται στο προσκήνιο ο κορυφαίος σκόρερ της Ευρωλίγκα με τους 21π. Ένα θέμα είναι η ηλικία του, καθώς μπαίνει στα 34 αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Και εκτός αυτού είναι ένας παίκτης που μπορεί να καλύψει για λίγο και τον άσο καθώς είναι καλός χειριστής με την μπάλα και είχε 3,7ας μην ξεχνάμε πέρσι στην Καζάν.

Συνεπώς είναι και στο ύψος (1.93μ) που ήθελε ο Πασκουάλ και είναι και σε θέση, αν υπάρξει πρόβλημα στον άσο να "κατέβει" για λίγο. Ακόμα δεν παίζει με κατάχρηση της μπάλας και μπορεί να ελευθερώνει τον Καλάθη όταν τραβά πάνω του τις βοήθειες.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ

Συνεπώς ο Λάνγκφορντ είναι πλέον ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού, αφού έχει ότι θέλουν οι "πράσινοι" και το ερώτημα πλέον είναι που θα πάει το κασέ του και μέχρι που είναι διαθέσιμο το "τριφύλλι" να φτάσει. Με τον Παναθηναϊκό να λένε οι πληροφορίες να είναι έτοιμος να δώσει και 2εκ για την υπέρβαση.

Αλλά το ερώτημα είναι και η Κίνα. Εκεί ο πάικτης μπορεί να βρει και 2,5 και 3εκ για ένα εξάμηνο πάνω-κάτω. Από την άλλη όμως είναι άλλη η πρόκληση της Ευρωλίγκα και η διαμονή σε μια πανέμορφη χώρα. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο ίδιος ο παίκτης έχει στο παρελθόν εκφραστεί θετικά για να έρθει στην Ελλάδα...Συνεπώς θα έχουμε ένα καυτό Ιούλη πάνω στο θέμα!

Σ.Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK