Πρώην "πράσινος" προπονητής έφυγε από την ομάδα του χωρίς νίκη σε 11 ματς!

Πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού που κάθισε στον πάγκο για τέσσερα(!) ματς, πρόλαβε να τον πάρουν στο κυνήγι οι φίλοι της ομάδας και στη συνέχεια αποσύρθηκε από την προπονητική γιατί τον... έφαγαν τα κυκλώματα, βγήκε από την ναφθαλίνη με σκοπό να σώσει την... Φινλανδία, αλλά έφυγε κακήν-κακώς χωρίς νίκη σε έντεκα αγώνες! Διαβάστε ποιος είναι.

Πρώην "πράσινος" προπονητής έφυγε από την ομάδα του χωρίς νίκη σε 11 ματς!
panathinaikos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όπως σε όλες τις δουλειές έτσι και στο ποδόσφαιρο το αν θα κάνεις καριέρα ή έστω αν θα πάρεις τις ευκαιρίες για να κάνεις καριέρα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις γνωριμίες. Ακόμα και αν είσαι μέτριος ή κακός ( όπως στη δική μας περίπτωση) οι... άκρες σου δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκεις πάντα μεροκάματο.

Τον Ιούλιο του 2006, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ψάχνοντας για προπονητή, κατέληξε στην περίπτωση του Χανς Μπάκε. Ενός έμπειρου προπονητή που την περασμένη πενταετία έκανε κάποιες επιτυχίες στην Δανία και είχε... κολλητό τον Σβεν Γκόραν Έρικσον.

ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Πόσο άντεξε στον πάγκο του "τριφυλλιού"; Μόλις τέσσερα παιχνίδια! Αποκορύφωμα η αναμέτρηση με την Μεταλούργκ Ζαπορίζια (14/9/2006). Οι πράσινοι προηγήθηκαν με τον Σαλπιγγίδη, αλλά ισοφαρίστηκαν σε 1-1 και με το σφύριγμα της λήξης μερίδα οπαδών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε στο... κυνήγι τον Σουηδό τεχνικό!

Πρώην "πράσινος" προπονητής έφυγε από την ομάδα του χωρίς νίκη σε 11 ματς!
panathinaikos bake ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά από αυτό η διοίκηση αναγκάστηκε να τον απολύσει και ο Βιάσμικο Βέλιτς κάθισε προσωρινά για τον επαναληπτικό, όπου ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 1-0 στην Ουκρανία!

Φυσικά ο Μπάκε δεν σταμάτησε την προπονητική, αλλά δούλεψε σε διάφορα... πόστα. Αρχικά ως βοηθός στον Έρικσον στην Μάντσεστερ Σίτι και την εθνική ομάδα του Μεξικού ( από την Σίτι έφυγε για οικογενειακούς λόγους και επέστρεψε λίγο αργότερα), ενώ το 2010 επέστρεψε ως πρώτος προπονητής για λογαριασμό των New York Red Bulls, κάνοντας ενδιάμεσα περιορισμένες... εμφανίσεις ως σχολιαστής στην τηλεόραση!

Και από εκεί έφυγε όμως, παρότι οι οπαδοί τον λάτρεψαν φτιάχνοντας μάλιστα μπλουζάκια που τον παρομοίαζαν με Βίκινγκ(!), για να εγκαταλείψει προσωρινά την προπονητική αφήνοντας υπονοούμενα για το χώρο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ... ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Τελικά τον Ιανουάριο του 2016 αποφάσισε να επιστρέψει για να καθίσει στον πάγκο της Φινλανδίας, όμως, καλά μαντέψατε, έφυγε... κακήν κακώς. Σε έντεκα αγώνες η ομάδα του μέτρησε 9 ήττες και 2 ισοπαλίες, ένας από τα χειρότερα ρεκόρ προπονητή στην ιστορία της χώρας!

Έτσι, την Δευτέρα (12/12/2016) ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Μπάκε να σκέφτεται την επιστροφή σε ρόλο τηλεσχολιαστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK