Πως έγινε η στροφή στον Πασκουάλ

Και ξαφνικά Τσάβι Πασκουάλ!Το ερώτημα είναι πως προέκυψαν όλες οι εξελίξεις και πως αλλάζουν τα δεδομένα για τον Ισπανό τεχνικό που φέρεται πλέον μια ανάσα από τους "πράσινους".

Πως έγινε η στροφή στον Πασκουάλ

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά στον Παναθηναϊκό δεν καίγονταν για τον πρώην προπονητή της Μπαρτσελόνα που έφυγε σαν αποτυχημένος από την Βαρκελώνη. Βεβαίως καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμοι προπονητές πρώτης γραμμής και όσοι προτάθηκαν είχαν πολλά αρνητικά, ο Παναθηναϊκός έκανε μια επαφή με τον Ισπανό.

Ομως σύμφωνα με τις πηγές μας μόλις άκουσε σε μια διερευνητική επαφή τις απαιτήσεις του Πασκουάλ, τον απέρριψε. Μην ξεχνάμε ότι στην Ισπανία οι προπονητές δεν έχουν τις απολαβές των Σέρβων πχ και είναι σε χαμηλά νούμερα (στα 300-500χιλ). Ο Πασκουάλ αν και απέτυχε στην Μπαρτσελόνα και δεν έχει δουλέψει αλλού έχει υψηλές απαιτήσεις και μάλιστα ήθελε και τριετές κλειστό συμβόλαιο. Γι αυτό και δεν υπήρξε συνέχεια και αρχικά απομακρύνθηκε από το τραπέζι μετά τις διερευνητικές πάντα συζητήσεις που έχουμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Την Τετάρτη το βράδυ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά από απανωτές συσκέψεις ενημέρωσε τους συνεργάτες του ότι θα αποφασίσει ο ίδιος.Προφανώς κάθισε και έβαλε πάλι κάτω τα ονόματα και δεν είχε πολλές επιλογές. Ο εκλεκτός ήταν εξ αρχής ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αλλά ο Σάρας ξεκαθάρισε ότι τώρα δεν έρχεται.

Η σκέψη του Παναθηναϊκού ήταν να περιμένει το καλοκαίρι τον Λιθουανό -χωρίς και πάλι να είναι 100% βέβαιη η συνεργασία- και στη συνέχεια να πάρει ένα προπονητή μιας χρήσης με προοπτική να μείνει βοηθός. Αυτή η περίπτωση ήταν του Πρίφτη που επίσης δεν προχώρησε για πολλούς λόγους.

Επιχειρήθηκε πράγματι το μπαμ για τον Σκάϊλς αλλά τα νούμερα ήταν απαγορευτικά! Και ξαφνικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος βρέθηκε σε αδιέξοδο. Η ομάδα πρέπει να έχει προπονητή την επόμενη κρίσιμη εβδομάδα στην Ευρωλίγκα. Ο Γκέρσον δεν έχει συμπάθειες πέραν από τον πρόεδρο και έχει και το μείον ότι δεν έχει δουλέψει τα τελευταία χρόνια.

Ο Μπάνκι έρχεται από κακές σεζόν και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς γι αυτόν φέτος. Τα άλλα ονόματα δεν έχουν το ειδικό βάρος(πχ Σάσα Ομπράντοβιτς) ή το κίνητρο(πχ Πέσιτς). Συνεπώς ο μόνος προπονητής σε υψηλό επίπεδο αν και έχει πολλά μείον είναι ο Πασκουάλ. Και επειδή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκό ήθελε άμεσα προπονητή δεν είχε άλλη επιλογή. Ισπανός ή Γκέρσον.

Αν δεν αλλάξει κάτι πάει στον Ισπανό. Τα λεφτά που θέλει δεν είναι το πρόβλημα σε μια ομάδα ακριβή άλλωστε. Φαίνεται σαν μια λύση ανάγκης καθώς υπάρχει έλλειμα καλών προπονητών πλέον στην Ευρώπη και γι αυτό οι "πράσινοι" έκαναν στροφή και στη φιλοσοφία τους και στη στοχευσή τους και στο οικονομικό.

Σ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συμφωνία με Πασκουάλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK