Πώς και γιατί ήρθε ο Πέιν στον Παναθηναϊκό

Ο Αντρέιαν Πέιν ανήκει, επισήμως πια, στο δυναμικό του Παναθηναϊκού, αφού η απόκτησή του ανακοινώθηκε. Ποια η "ρετσινιά" που κουβαλάει ο νέος παίκτης των πρωταθλητών και γιατί έφυγε άρον-άρον από τις ΗΠΑ;

Minnesota Timberwolves' Adreian Payne plays during the second half of an NBA basketball game against the Sacramento Kings Saturday, April 1, 2017, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
Minnesota Timberwolves' Adreian Payne plays during the second half of an NBA basketball game against the Sacramento Kings Saturday, April 1, 2017, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone) AP PHOTO/JIM MONE

Ποιος άνεμος έφερε τον Αντρέιαν Πέιν στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό (που ανακοίνωσε τη συμφωνία); Δεν ήταν άνεμος, αλλά... ανεμοστρόβιλος. Ένας ανεμοστρόβιλος που έκανε άνω-κάτω τον αμερικανικό αθλητισμό τους τελευταίους μήνες, με αφορμή το σκάνδαλο που αφορά στην απόκρυψη σεξουαλικών επιθέσεων στο Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν Στέιτ, μέρος ακόμη μεγαλύτερης έρευνας για τις σεξουαλικές επιθέσεις του πρώην γιατρού του Πανεπιστημίου Λάρι Νασάρ.

Ο τελευταίος καταδικάσθηκε πρόσφατα σε 175 χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες που αφορούσαν και την ομάδα ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ!

Ο Πέιν αποδεσμεύθηκε από τους Ορλάντο Μάτζικ στις 26 Ιανουαρίου, την ίδια μέρα που το δίκτυο ESPN αποκάλυψε σε ρεπορτάζ τη "συμμετοχή" του στον βιασμό φοιτήτριας μαζί με τον συμπαίκτη του Κιθ Άπλινγκ το 2010!

Όπως ανέφερε η σχετική έρευνα, οι δύο πρώην συμπαίκτες στο Μίσιγκαν Στέιτ βίασαν την καταγγέλουσα έξω από το δωμάτιό της στη φοιτητική εστία.

Η φοιτήτρια κατήγγειλε από τότε το συμβάν στην αστυνομία (με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια του βιασμού), αλλά ουδέποτε κινήθηκε διαδικασία σύλληψης των δύο φερόμενων δραστών, ενώ το θέμα όπως ανέφερε το ESPN "κουκουλώθηκε" από το Πανεπιστήμιο Μίσιγκαν Στέιτ που πάντως από την πλευρά του είχε προχωρήσει σε εσωτερική έρευνα με κατάθεση των εμπλεκόμενων, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο από το 2010!

News 24/7

24MEDIA NETWORK