Το παρασκήνιο με Νίκολς κι η απόκτηση γκαρντ

Τo Contra.gr αποκαλύπτει το παρασκήνιο πίσω απ' την απόφαση του Παναθηναϊκού να προχωρήσει στην απόκτηση του Ντεμέτρις Νίκολς για τις θέσεις "3-4", αλλά και τις σκέψεις του Αργύρη Πεδουλάκη για την περιφέρεια.

Το παρασκήνιο με Νίκολς κι η απόκτηση γκαρντ

Είναι "κοινό μυστικό" στον Παναθηναϊκό πως ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του είναι σε σκέψεις εδώ και καιρό για το αν τελικά θα έπαιρναν παίκτη για την περιφέρεια, "4άρι", "3-4άρι" ή σέντερ. Τελικά διαπίστωσαν ότι πολλές λύσεις δεν υπάρχουν, με συνέπεια να προχωρήσουν σε εσωτερικές αλχημείες.

Μετά την απόκτηση του Ντεμέτρις Νίκολς έλυσαν το θέμα στο "3-4" και θα ανεβάζουν τον Τζέιμς Γκιστ στο "5", όπως έκαναν και πέρυσι. Όμως το θέμα στην περιφέρεια παρέμεινε. Ο Πεδουλάκης θέλει και άλλο δημιουργό, αλλά χώρος δεν υπάρχει για να έρθει παίκτης και ούτε μπορεί να εκτοξευθεί το μπάτζετ για να έρθει, για παράδειγμα, ακόμη ένας Αμερικανός μόνο για την Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός έχει στην περιφέρεια τους Καλάθη,Τζέιμς, Μποχωρίδη, Φελντέιν, Παππά, ενώ υπάρχει κι ο Ρίβερς για τις θέσεις 2-3. Θεωρητικά έχει 4 παίκτες στον άσο (πλην Φελντέιν), με τον Τζέιμς όμως είναι πιο πολύ 2αρι. Παράλληλα, ο Μποχωρίδης είναι κακός χειριστής, ενώ ο Παππάς είναι πιο πολύ εκτελεστής.

Συνεπώς, ο Πεδουλάκης ήθελε ένα πλέι μέικερ δημιουργό πίσω από τον Καλάθη, αλλά δεν έβγαιναν τα νούμερα και οι ισορροπίες, καθώς τότε θα έπρεπε να μοιράζονται τη θέση "2" οι Παππάς και Τζέιμς και θα έμενε περίσσευμα ο Φελντέιν.

Γι' αυτό το λόγο και το τεχνικό επιτελείο των πρασίνων δουλεύει πολύ στο κομμάτι να ενσωματώσει στα plays τούς περιφερειακούς και ως δημιουργούς ώστε να σκέφτονται την πάσα. Έτσι, ο κοντός πάει στις καλένδες και αν χρειαστεί θα υπάρξει προσθήκη για την Ευρωλίγκα ή αλλαγή του Φελντέιν μέσα στην σεζόν ανάλογα και την παρουσία του.

Σ.Γ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Νίκολς ήταν (να γίνει) ο... νέος Καρμέλο
Νίκολς έτοιμος από καιρό: "Είμαι εκεί που θέλω να είμαι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK