Ο Κάνιας έκανε... πλάκα στους μέσους του Πανιωνίου

Η σχεδόν απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ έναντι του Πανιωνίου δεν αποτυπώθηκε μόνο στον πίνακα του σκορ, με το τελικό 1-3 υπέρ του Δικεφάλου του βορρά. Ενα επιμέρους στατιστικό έρχεται να δείξει το τρόπο με τον οποίο οι ασπρόμαυροι κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή.

Μπορεί να φαντάζει λεπτομέρεια αλλά δείχνει πολλά ένα επιμέρους στατιστικό του ΠΑΟΚ από το ματς κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο Χοσέ Κάνιας, ένας εκ των δυο εσωτερικών μέσων του ΠΑΟΚ, στον ημιτελικό της Νέας Σμύρνης είχε 78 πάσες, με τις 67 εξ' αυτών να είναι εύστοχες σε 90 αγωνιστικά λεπτά. Οι δυο εσωτερικοί μέσου του Πανιωνίου, Παναγιώτης Κόρμος και Σαντάτα Ουάσινκτον είχαν μαζί 78 πάσες, με τις 60 εξ' αυτών να είναι εύστοχες σε συνολικά 158 αγωνιστικά λεπτά.

Αν, στην επίδοση του Κάνιας, προσθέσει κανείς και τις 50 εύστοχες πάσες σε σύνολο 54 σε 75 αγωνιστικά λεπτά, τότε καταλαβαίνει πως υπάρχουν φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια.  

Τα δυο αντίπαλα δίδυμα της μεσαίας γραμμής έδωσαν σκληρή μάχη σε επίπεδο κοψιμάτων, με τους Κάνιας και Μαουρίσιο να έχουν συνολικά 18 (από 9 ο καθένας) και τους Κόρμπο και Ουάσινκτον να έχουν 19 (12 και 7 αντίστοιχα).

Wonderkid

Είναι ο Zion Williamson ο νέος LeBron James;

Οι συγκρίσεις καλό είναι να αποφεύγονται. Εκτός και αν τις κάνουν τύποι σαν τον Steve Kerr. Τότε μάλλον αποκτούν αξία και εμείς λόγο να σου γνωρίσουμε τον Zion Williamson.