Τι έγινε με τα εισιτήρια τους Ζωσιμάδες

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ομαλά αν και καταγράφηκαν αρκετές "ανωμαλίες" πριν από την έναρξη του αγώνα, σε μια χώρα στην οποία ή μετράμε άδεια καθίσματα στις κερκίδες ή άπαντες ψάχνονται για το τρόπο με τον οποίο θα χωρέσει ο κόσμος μέσα στο γήπεδο...

SUPERLEAGUE / ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
paok pas kosmos mat EUROKINISSI

Η διάθεση των εισιτηρίων της αναμέτρησης του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει μια εβδομάδα νωρίτερα μέσω της ιστοσελίδας"viva"με την οποία συνεργάζεται όχι μόνο η Ηπειρωτική ΠΑΕ, αλλά μια σειρά ομάδων (ποδοσφαίρου και μπάσκετ) προκειμένου οι φίλαθλοι να μπορούν να αγοράζουν εισιτήριο ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία στα γκισέ της εκάστοτε ΠΑΕ. Στην αγορά του εισιτηρίου δεν μπορεί να τεθεί γεωγραφικός περιορισμός του αγοραστή, κάτι που σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης που έχει ΑΚΜΑ και είναι σε θέση να ολοκληρώσει οικονομικές συνδιαλλαγές μέσω διαδικτύου, έχει την δυνατότητα να πάρει εισιτήριο.

Η νίκη του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και η παρουσία του στην κορυφή της βαθμολογίας ανέβασε στα ύψη το ενδιαφέρον των φίλων του "Δικεφάλου του βορρά" και αρκετοί αγόρασαν εισιτήρια για την αναμέτρηση που έγινε στο "Ζωσιμάδες" μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ απευθύνθηκαν στην ΠΑΕ για να διαπιστώσουν το αν θα επιτρεπόταν η οργανωμένη ή μεμονωμένη μετακίνηση στα Γιάννενα και τότε οι δυο ΠΑΕ (ΠΑΣ και ΠΑΟΚ) είχαν τις πρώτες επαφές. Η ζήτηση ήταν μεγάλη με τους ασπρόμαυρους να τονίζουν προς τους Γιαννιώτες πως "όσα εισιτήρια και να μας δώσετε, εμάς θα μας ζητήσουν ένα παραπάνω..." .

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ

Η συμφωνία για την παραχώρηση των 800 εισιτηρίων που αντιστοιχούσαν στο πέταλο της θύρας 7 γνωστοποιήθηκε από τις δυο ΠΑΕ, που προχώρησαν σε ταυτόχρονη ανακοίνωση εξάντλησης των εισιτηρίων στη συγκεκριμένη θύρα. Η αστυνομία έκανε ό,τι μπορούσε για να περιφρουρήσει τους γύρω δρόμους από το στάδιο του ΠΑΣ. Η αρχική σκέψη των αστυνομικών ήταν να γίνουν οι έλεγχοι εισιτηρίων για την θύρα 7 ( στην οποία θα βρισκόταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ) πριν από το γήπεδο.

Τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, το μόνο μέλημα της αστυνομίας είχε να κάνει με την μεταφορά και είσοδο των κατόχων εισιτήριων για την θυρα 7, στο πέταλο, όπως και έγινε. Στους "Ζωσιμάδες" όμως υπήρχε ένας μεγάλος όγκος φιλάθλων που περίμενε έξω από τα εκδοτήρια – έξω από τα επίσημα – περιμένοντας να ανοίξουν τα γκισέ για να προμηθευτεί ένα μαγικό χαρτάκι. Ο κόσμος αυτός ήταν "ανάμεικτος" χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό. Πλην της θύρας των φίλων του ΠΑΟΚ, πρόσβαση στο γήπεδο είχε ο οποιοσδήποτε, με αποτέλεσμα, έξω από την θύρα 4 να υπάρχει πλήθος, ανεξαρτήτου ομάδας και... ανεξαρτήτου εισιτηρίου.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη της αναμέτρησης δυνάμεις των ΜΑΤ δημιούργησαν διαχωριστικό ανάμεσα στους φίλους του ΠΑΣ και τους φίλους του ΠΑΟΚ, για να μη δημιουργηθεί το παραμικρό, όπως και δεν δημιουργήθηκε εντός του γηπέδου, πέραν κάποιων λεκτικών αντεγκλήσεων από μεμονωμένους. Ο σχεδιασμός της αστυνομίας ήταν τέτοιος που δημιούργησε αναπόφευκτες καταστάσεις, με αποτέλεσμα να παρθούν αποφάσεις που έφεραν αρκετό εκνευρισμό ειδικά σε φίλους του ΠΑΣ που αναγκάστηκαν να δουν την αναμέτρηση από διαφορετική θέση από αυτή που έχουν όλη τη σεζόν.

Το αδιαχώρητο δεν δημιουργήθηκε μόνο στις τρεις από τις τέσσερις εξέδρες του σταδίου, αλλά και στα δημοσιογραφικά, με τις αιτήσεις για διαπίστευση να ξεπερνούν την χωρητικότητα των θεωρείων. Μάλιστα, οι ιθύνοντες του ΠΑΣ Γιάννινα -που έκαναν ο,τι μπορούν για να εξυπηρετήσουν την κατάσταση- αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν διαπιστευμένους δημοσιογράφους στην τελευταία σειρά της θύρας 4, ακριβώς κάτω από τα θεωρεία, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι του Τύπου. Βέβαια, ακόμα και αυτός ο σχεδιασμός πήγε περίπατο, καθώς ακριβώς δίπλα σε μερικές από τις θέσεις στην κερκίδα που δόθηκαν σε δημοσιογράφους, βρέθηκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Η όλη κατάσταση στο γήπεδο του ΠΑΣ αποτελεί ένα μνημείο προχειρότητας σε μια χώρα που τα γήπεδα της ή θα είναι άδεια ή θα γεμίζουν με κάθε άλλο τρόπο πλην του... κανονικού. Το στάδιο "Ζωσιμάδες" χωρούσε τους πάντες, όμως η διάθεση της αστυνομίας να μην ασχοληθεί με το θέμα που δημιουργήθηκε από την διαδικτυακή πώληση των εισιτηρίων και να το αφήσει να διογκωθεί... έφτιαξε καταστάσεις που σαφώς θα μπορούσαν να είχαν αποτραπεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK