Το πανό στο κέντρο της Τούμπας για τη Μακεδονία

Ποιο το ξεκάθαρο μήνυμα των οπαδών του ΠΑΟΚ για το θέμα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ, για το οποίο διαπραγματεύεται η Ελληνική Κυβέρνηση με Σκοπιανούς και ΟΗΕ.

Πώς θα γράφεται και πώς θ' αναφωνείται πλέον η ΠΓΔΜ; Η Κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, περιμένει τις τελικές προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, προκειμένου να ζυγίζει τα δεδομένα και κατόπιν ν' αποφασίσει τις κινήσεις της ζητώντας -ενδεχομένως- συναίνεση απ' όλα τα κόμματα της Βουλής.

Εκτός απροόπτου, το νέο όνομα θα είναι σύνθετο και ο όρος Μακεδονία δύσκολα θα λείπει, διότι οι τρεις επιλογές που έχουν ήδη διαρρεύσει είναι Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία και Nova Macedonia, ενώ έχουν απορριφθεί τα Βαρντάρσκα Ματσεντόνιγια και Σλαβοματσεντόνιγια.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, βέβαια, πήραν ξεκάθαρη θέση στη... διαπραγμάτευση και έθεσαν το δικό τους βέτο.

Το πανό που τοποθετήθηκε στην κεντρική εξέδρα της Τούμπας, στο ματς με τον Λεβαδειακό, έβγαζε... μάτι και το μήνυμά του, αν και στ' αγγλικά, ήταν κάτι παραπάνω από σαφές.

"Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική και βρίσκεται μονάχα εδώ"!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται 25 χρόνια μετά! Ποιος δεν θυμάται τα συλλαλητήρια του 1992;

Podcasts

Ποιος θα πάρει αυτό το Champions League;

Τρεις δημοσιογράφοι του Contra.gr κλείνονται γρήγορα στο στούντιο μετά τις τελευταίες προκρίσεις στα προημιτελικά και εκτίθενται προβλέποντας την ομάδα που θα το σηκώσει στη Μαδρίτη.