"Τόσα θέλουμε για Τσίμιροτ, ποιος τα δίνει..."

Με "συμπαραστάτες" ΠΑΟΚ και τους ατζέντηδες του, ο Γκόικο Τσίμιροτ ετοιμάζει αυτό το καλοκαίρι τις βαλίτσες του για Γερμανία, χωρίς να τον... καίει ο τελικός προορισμός. Πως οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν να ανεβάσουν σταδιακά τη τιμή του, πόσα ευελπιστούν να βάλουν στο ταμείο τους παρά την ύπαρξη ρήτρας, η Άιντραχτ και οι άλλεςομάδες που "παίζουν".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Η Βέρντερ Βρέμης, στα τέλη Οκτωβρίου του 2016, έκανε μέσω τρίτου πρόταση - ερώτηση στον ΠΑΟΚ για τον Τσίμιροτ, που άγγιζε τα 2.200.000 εκ. Ευρώ αλλά... απάντηση δεν πήρε. Οι “ασπρόμαυροι”... έκαναν πως δεν άκουσαν και... είχαν απαντήσει με τον τρόπο τους. Ένα μήνα αργότερα, ανακοίνωσαν πως ο Βόσνιος υπέγραψε νέο συμβόλαιο, μέχρι το 2019, με ρήτρα 6.000.000 Ευρώ. Εκείνη η ανανέωση ήταν ξεκάθαρα ένα... τροχιοδεικτικό για το ποιες προτάσεις δεν θα συζητηθούν καν από τον ΠΑΟΚ, για έναν παίκτη που είχε εξ' αρχής διαγράψει πορεία για μεγαλύτερο πρωτάθλημα, με τον δικέφαλο του βορρά να τον αποκτά επί εποχής Άρνεσεν γι' αυτό το σκοπό.

Η Σταντάρ Λιέγης, τον Ιανουάριο του 2017, έδειξε διατεθειμένη να δώσει 2.700.000 εκ. Ευρώ, ενώ έβαζε και ποσοστό μεταπώλησης στο 20%. Πάλι ο ΠΑΟΚ απάντησε αρνητικά και κανείς στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο δεν έβλεπε την συγκεκριμένη κίνηση ως “ρίσκο”. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε στη λογική του “κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι”, διότι και προεργασία είχε γίνει και γνώριζε πως σκάουτερ επισταμένα παρακολουθούσαν τον Τσίμιροτ, προκειμένου να γνωστοποιήσουν στο πελατολόγιό τους, δηλαδή την Μπουντελσίγκα, τα έργα και τις ημέρες του Βόσνιου στην Τούμπα.

Μπορεί, λοιπόν, η ρήτρα να είναι στα 6.000.000 Ευρώ, αλλά ο ΠΑΟΚ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, συζητά για ένα ποσό στα 3 με 3.500.000 Ευρώ, μαζί με ποσοστό μεταπώλησης και ουσιαστικά έχει μπει σε μια διαδικασία “τόσα θέλουμε, ποιος τα δίνει;”. Ο Τσίμιροτ από την πλευρά του, με την προ ημερών δήλωσή του ότι “κάτι υπάρχει από Γερμανία“ ουσιαστικά (απ)έδειξε ότι αυτό που θέλει είναι να πάει στην Μπουντελσίγκα και όσον αφορά την ομάδα, έχει αφήσει τους δικούς του ανθρώπους να... κάνουν δουλειά. Και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι όντως μέσα στις ομάδες που έχουν μπει στην διαδικασία απόκτησης του Τσίμιροτ.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ και μόνο που είχαν αποφασίσει από τον Ιανουάριο ότι το καλοκαίρι θα “πακετάρουν και θα βάλουν κορδέλα” στον Τσίμιροτ, θα πρέπει να έχουν ήδη κάνει κινήσεις για τον αντικαταστάτη του. Πόσο μάλλον ενόψει μιας σεζόν στην οποία το “πάμε για πρωτάθλημα” έχει ακουστεί πριν ακόμα το φινάλε της προηγούμενης. Σε επικοινωνιακό επίπεδο, δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να προτιμήσει να κλείσει πρώτα το θέμα που τον “καίει”, που δεν είναι άλλο από αυτό του προπονητή, και στη συνέχεια να αρχίσει να φέρνει στο προσκήνιο θέματα μεταγραφικού ενδιαφέροντος, είτε αυτά αφορούν προσθήκες, είτε αποχωρήσεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK