Από "μασκότ" του Ρονάλντο, νέος... Αζάρ στην εθνική Πορτογαλίας

Το 2007 ήταν το παιδάκι που συνόδευε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο του "Ντα Λουζ". Εν έτη 2018, ο Ζοάο Φιλίπε θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της Πορτογαλίας, ενώ οι συμπατριώτες του τον έχουν χαρακτηρίσει ως νέο... Εντέν Αζάρ. Ποια σύγκριση προτιμάει ο ίδιος;

Από "μασκότ" του Ρονάλντο, νέος... Αζάρ στην εθνική Πορτογαλίας
ΑΡ

Εντεκα χρόνια πριν, τον Σεπτέμβρη του 2007, ο οκτάχρονος τότε Ζοάο Φιλίπε είχε την ευτυχία να συνοδεύει στον αγωνιστικό χώρο του "Ντα Λουζ" τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενόψει του αγώνα της Πορτογαλίας με την Πολωνία για την προκριματική φάση του επερχόμενου EURO.

Ο χρόνος κύλησε, τα χρόνια πέρασαν και ο νεαρός Φιλίπε κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πλέον αγωνίζεται στην Μπενφίκα, είναι διεθνής με την Κ-19 της πατρίδας του και θεωρείται ένα απ' τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας. Αν όχι το μεγαλύτερο...

Του έχουν "κολλήσει" την ταμπέλα του "νέου Αζάρ", δείγμα σαφώς του πλούσιου ταλέντου του και των κοινών στοιχείων που έχει στο παιχνίδι του με τον Βέλγο σταρ της Τσέλσι. Ταχύς με καλή ντρίμπλα και εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

Εκείνος βέβαια προτιμάει το "νέος CR7" μιας και ο Ρονάλντο αποτελεί το είδωλό του. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που φοράει το "7" στην πλάτη.

Πριν καλά-καλά συμπληρώσει τα 20 του χρόνια έχει στεφθεί πρωταθλητής με την εθνική του, κερδίζοντας στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κ-19 την Ιταλία με σκορ 4-3.

Παράλληλα τιμήθηκε απ' την διοργανώτρια Αρχή με το βραβείο του "Χρυσού παπουτσιού", έχοντας σκοράρει 5 γκολ, ενώ μοίρασε και 2 ασίστ.

Περιττό να σας αναφέρουμε ότι το όνομά του φιγουράρει στις μεταγραφικές λίστες τοπ ευρωπαϊκών ομάδων, όπως η Μπάρτσα και η Γιουνάιτεντ. Μάλιστα, φημολογείται έντονα ότι και η Μάντσεστερ Σίτι τον έχει στα υπόψιν της, αφού ο Γκουαρδιόλα φέρεται να τον έχει τσεκάρει αρκετές φορές.

Που να' ξερε ο Ρονάλντο πως το μικρό παιδί που τον συνόδευε εκείνο το βράδυ στο γήπεδο θα αποτελούσε λίγα χρόνια μετά το "next big thing" του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK