Δεν... χωράνε τα 22 μετάλλια του Φελπς

Θα μπορούσε ο Μάικλ Φελπς να φορέσει και τα 22 χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες; Οι Αμερικανοί έκαναν μερικούς υπολογισμούς και η απάντηση είναι "όχι".

Ο Μάικλ Φελπς είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, καθώς έχει καταφέρει να προσθέσει τέσσερα χρυσά μετάλλια στη συλλογή του, φτάνοντας τα 22 στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς.

Τι θα γινόταν αν ο Αμερικανός αποφάσιζε να κρεμάσει στο λαιμό του και τα 22 αυτά μετάλλια; Ο 31χρονος ξεκίνησε να... συλλέγει χρυσά από την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 και από τότε είναι ασταμάτητος. Σε κάθε διοργάνωση, τα μετάλλια έχουν διαφορετικό βάρος, με τα φετινά χρυσά να είναι τα πιο βαριά αφού ζυγίζουν περίπου μισό κιλό το καθένα.

Οι Αμερικανοί μπήκαν στη διαδικασία να υπολογίσουν το βάρος και των 22 χρυσών, το οποίο αποδείχθηκε πως φθάνει περίπου τα 6.2 κιλά. Ο ανθρώπινος λαιμός όμως δεν μπορεί να σηκώσει τόσο βάρος, το οποίο εκτιμάται πως είναι όσο εκείνο μιας μεγάλης μπάλας μπόουλινγκ. Φανταστείτε...

NBA

Είναι ο Λούκα καλύτερος από τον Ντράζεν στα 19;

Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το μύθο του Λούκα Ντόντσιτς που έχει ανατείλει για τα καλά και απειλεί να ξεπεράσει ολότελα (αν δεν το έχει κάνει ήδη) ιερά τέρατα όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Τόνι Κούκοτς.