Μποϊκοτάζ κατά της Ρωσίας σκέφτεται η Αγγλία λόγω... δολοφονικής επίθεσης

Η δολοφονική επίθεση κατά πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα επί αγγλικού εδάφους έχει διαταράξει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών, σε σημείο που ακόμα και η παρουσία των "λιονταριών" στο Μουντιάλ μπορεί να ακυρωθεί!

Μία υπόθεση που θυμίζει ταινία κατασκόπων λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Αγγλία και αφορά την απόπειρα δολοφονίας πρώην κατασκόπου από την Ρωσία και της κόρης του. Ο 33χρονη γυναίκα μετέβη στην Αγγλία με σκοπό να δει τον πατέρα της και οι δυο τους πήγαν σε εστιατόριο για να δειπνήσουν.

Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι από τους περαστικούς, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην εντατική. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες στην Αγγλία, οι δυο τους έπεσαν θύματα επίθεσης με χημική ουσία που καταστρέφει το νευρικό σύστημα!

Μάλιστα η ουσία είναι τόσο ισχυρή, που μαζί με τα δυο πρόσωπα νοσηλεύεται και ένας αστυνομικός που ήρθε σε επαφή μαζί τους. Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η ουσία εντοπίστηκε και ελάχιστες χώρες έχουν τη δυνατότητα παραγωγής της, με την Ρωσία να είναι στην κορυφή της λίστας.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Έτσι και αποδειχθεί ή έστω μαζευτούν αρκετά στοιχεία που να φανερώνουν πως οι Ρώσοι επιτέθηκαν επί αγγλικού εδάφους, τότε οι σχέσεις των δυο χωρών μπαίνουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Τι σημαίνει αυτό;

Πως ακόμα και η συμμετοχή της Αγγλίας στο Μουντιάλ το καλοκαίρι δεν είναι δεδομένη, αφού υπάρχει σκέψη για... μποϊκοτάζ! Η αρχική σκέψη είναι πως τα "λιοντάρια" δεν θα έχουν παιδιά να συνοδεύουν την αποστολή της ομάδας στο γήπεδο, για λόγους ασφαλείας, κάτι στο οποίο συναινεί και η χορηγός εταιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου McDonald's UK.

Εάν μέχρι την έναρξη του τουρνουά τα πράγματα ξεκαθαρίσουν προς το... χειρότερο, τότε οι Άγγλοι θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ζητώντας... ενίσχυση για να μποϊκοτάρουν το τουρνουά.

Όπως καταλαβαίνετε, η πολιτική έχει μπει για τα καλά και στο ποδόσφαιρο σε μία Ευρώπη που... βράζει τα τελευταία χρόνια.

AP Photo/Matt Dunham