Ο Κασάμι πανηγύρισε για τ' αδέρφια του (όχι όλη την Ελβετία)

Η ανάρτηση του πρώην άσου του Ολυμπιακού είχε σε πρώτο πλάνο τους δύο σκόρερ του 2-1 επί των Σέρβων να πανηγυρίζουν με τον αλβανικό αετό. Πότε το είχε κάνει ο ίδιος.

Σήκωσε πολλή σκόνη η επιλογή του Γκρανίτ Τζάκα και του Τζερντάν Σακίρι να πανηγυρίσουν τα γκολ που πέτυχαν εις βάρος της Σερβίας σχηματίζοντας με τα δύο χέρια τους τον αετό της Αλβανίας.

Οι δύο διεθνείς Ελβετοί ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας διότι απαγορεύεται ρητά ιδίως σε διεθνείς να προβάλουν τις πολιτικές πεποιθήσεις του που εγείρουν πάθη και μίση.

Για άλλους βέβαια, τους αλβανόφωνους κατά βάση ανά τον κόσμο, ο χαφ της Άρσεναλ, που με την οβίδα του έκανε το 1-1, και ο εξτρέμ της Στόουκ, που πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-1 της ανατροπή, είναι ήδη ήρωες.

Μεταξύ αυτών που χάρηκαν πάρα πολύ αποδείχθηκε πως ήταν ο Παϊτίμ Κασάμι. Αλβανο-σκοπιανός στην καταγωγή ο άλλοτε μέσος του Ολυμπιακού, ανήρτησε φωτογραφία με τους δύο σκορερς την ώρα που σχηματίζουν το σύμβολο και τους χαρακτήρισε "τ' αδέρφια μου", συνοδεύοντας τις φωτογραφίες και τη λεζάντα με emojis της καρδιάς και της φωτιάς.

 

Ο ίδιος είχε πανηγυρίσει ανάλογα σ' εκείνο το 1-0 επί της Γιουβέντους τη σεζόν 2014-15. Είχε σκοράρει τότε, αλλά και είχε κατακριθεί έντονα για την ενέργειά του, δεδομένης της αγαστής σχέσης Ολυμπιακού-Ερυθρού Αστέρα, σε οπαδικό επίπεδο.

 

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.