Ο Γκασόλ το πανηγύρισε σαν να 'ταν το χρυσό...

Ίσως αυτές να είναι οι τελευταίες, ιστορικές, φωτογραφίες του 37χρονου Ισπανού με τα χρώματα της "φούρια ρόχα". Όπως και να 'χει ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του για το γλυκό φινάλε στο Ευρωμπάσκετ.

Russia's Timofey Mozgov, right, walks past as Spain's Pau Gasol, center, celebrates points with Spain's Sergio Rodriguez, left, during their Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Russia's Timofey Mozgov, right, walks past as Spain's Pau Gasol, center, celebrates points with Spain's Sergio Rodriguez, left, during their Eurobasket European Basketball Championship bronze medal match in Istanbul, Sunday, Sept. 17. 2017. (AP Photo/Thanassis Stavrakis) AP

Ο Πάου Γκασόλ θυμίζει την ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον. Όσο μεγαλώνει τόσο μικρότερος μοιάζει. Στη συμπεριφορά και στην εκδήλωση των συναισθημάτων του.

Ο Ισπανός έχει ήδη κλείσει τα 37, έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του, που ένα χάλκινο μετάλλιο σ' Ευρωμπάσκετ θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα κομμάτι που θα μπει στην κούτα με τα αναμνηστικά της καριέρας του.

Ο ίδιος το αντιμετωπίζει εντελώς διαφορετικά. Σαν να μην έχει ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο, δύο ασημένια - ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία χρυσά - δύο αργυρά κι ένα χάλκινο σε Ευρωμπάσκετ.

Σαν να πρόκειται για το μεγαλύτερο παράσημο της λαμπρής πορείας του.

Τα λόγια του αντανακλούν την περηφάνια του γι' αυτούς που έχει δίπλα του. "Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη. Είμαι παραπάνω από υπερήφανος που είμαι μέλος αυτής της εκπληκτικής ομάδας. Κι άλλο μετάλλιο", έγραψε στο twitter και συνόδευσε τις λέξεις με τα hashtags "πάντα μαζί" και "οικογένεια".

Οι συγκρίσεις απαγορεύονται...

Γ.Ζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK