Αυτά θα συζητηθούν την Πέμπτη: οι προτάσεις, τα πρόσωπα και το όνομα-έκπληξη

Όλο το ρεπορτάζ από τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου και οι εξελίξεις σε Super League και ΕΠΟ.

Αυτά θα συζητηθούν την Πέμπτη: οι προτάσεις, τα πρόσωπα και το όνομα-έκπληξη

Η συνάντηση της Πέμπτης με τον Σταύρο Κοντονή να κάθεται... στην κορυφή του τραπεζιού και τους Μαρινάκη, Σαββίδη, Μελισσανίδη και (υπό προϋποθέσεις) Αλαφούζο γύρω του, εκτός του ιστορικού χαρακτήρα (αφού πρόκειται να κάτσουν να συζητήσουν τα αφεντικά των "μεγάλων" ΠΑΕ) έχει και ειδησεογραφικό ενδιαφέρον αναφορικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με λίγα λόγια, μην περιμένετε να συζητηθεί ΜΟΝΟ το τι θα γίνει με το Κύπελλο Ελλάδας και αν θα συνεχιστεί τελικά η διοργάνωση. Εννοείται πως θα γίνει κουβέντα και γι' αυτό το θέμα, αλλά πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού είναι να υπάρξει μία γενικότερη συζήτηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις βάσεις του.

Όπως γίνεται αντιληπτό θα τεθούν επί τάπητος η ΕΠΟ και η διαιτησία, αλλά και η Super League στην οποία γίνονται διεργασίες για τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιώργο Μποροβήλο στον προεδρικό θώκο.

O Πηλαδάκης και οι άλλοι

Όπως αποκαλύψαμε, ο Κώστας Πηλαδάκης είναι άνθρωπος κοινής αποδοχής στον συνεταιρισμό και εφόσον θελήσει και ο ίδιος αναμένεται να είναι αυτός που θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Ωστόσο, εκεί είναι τα... εύκολα. Τα σημαντικά είναι στην ΕΠΟ και δη στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Εκεί να δείτε πως έχουν φουντώσει οι διεργασίες, αφού ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα βρεθούν απέναντι από τον Γιώργο Γκιρτζίκη και θα διεκδικήσουν την προεδρία της Ομοσπονδίας.

Το ένα όνομα είναι αυτό του Γιάννη Κουράκη, ο οποίος έχει διατελέσει υφυπουργός Αθλητισμού και ήταν επί σειρά ετών δήμαρχος στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ρίξει στο τραπέζι τη δική του πρόταση για την ΕΠΟ, η οποία δεν αποκλείεται να είναι μία... μίνι έκπληξη. Μίνι γιατί το όνομα έχει ακουστεί και το έχετε διαβάσει στο Contra.gr, ωστόσο δεν παύει να είναι έκπληξη εφόσον επιλεχθεί από τον Δικέφαλο για την ΕΠΟ και όχι για κάποια διοικητική θέση στην ΠΑΕ.

Ο Παπαμιμίκος και η έκπληξη

Αναφερόμαστε στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, με πολιτικό τζάκι από τη Θεσσαλονίκη, άνθρωπος ικανός να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου, άνθρωπος που αν μη τι άλλο ξέρει από ποδόσφαιρο και δη τις... παραξενιές του δικού μας.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι ένας από τους "μεγάλους" έχει "κρυφό χαρτί" για την ΕΠΟ και θα το ρίξει στη συνάντηση με τον Κοντονή. Πρόκειται για πρόσωπο-έκπληξη που δεν έχει ακουστεί ή γραφτεί και ουσιαστικά θα αποτελεί τον περίφημο "τεχνοκράτη" που θέλουν να ηγηθεί της Ομοσπονδίας. Βέβαια, σε αυτή την... κατηγορία ανήκει και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Το σίγουρο είναι ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η συνάντηση (με πιθανότερη ημέρα την Πέμπτη) τότε θα γίνουν συζητήσεις επί της ουσίας, αρκεί βέβαια να υπάρχει από όλους τους "μεγάλους" η θέληση για αλλαγές, αλλά και παραδοχή της κατάστασης που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Οψόμεθα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΕΚΛΕΙΣΕ: Συνάντηση "γιγάντων" την Πέμπτη

Φαβορί για τη Super League ο Πηλαδάκης

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ο πολιτικός που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής

Στ.Κ

News 24/7

24MEDIA NETWORK