Με βανάκια στα γήπεδα οι διαιτητές της Super League!

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η Super League (δικαιολογημένα) προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα απ' όπου μπορεί.

Στο… στόχαστρο μπαίνουν οι μετακινήσεις των διαιτητών που πηγαίνουν στα γήπεδα με ταξί και το εξοδολόγιο (εκτός από τα αεροπορικά έξοδα) για κάθε χιλιόμετρο είναι κάτι λιγότερο από ένα ευρώ. Το κόστος μεταφοράς ενός βοηθού διαιτητή από την Αρκαδία στην Αθήνα με επιστροφή, διαδρομή δηλαδή 320 χιλιομέτρων, για παράδειγμα είναι περίπου 200 ευρώ.

Η Λίγκα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης "πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών για τη μεταφορά διαιτητών, βοηθών διαιτητών, του 4ου και των παρατηρητών διαιτησίας για τους αγώνες της Super League στον β' γύρο και στα play offs".

Πρόκειται περίπου για 132 παιχνίδια και όπως έλεγαν στον συνεταιρισμό για παράδειγμα και 1000 ευρώ να εξοικονομηθούν από κάθε αγώνα, η μείωση του συνολικού ποσού κατά 132.000 ευρώ είναι αν μη τι άλλο σημαντική. Στη Λίγκα άλλωστε, τα λεφτά δεν τρέχουν και από τα μπατζάκια…

Στους όρους αναφέρεται ότι τα οχήματα θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να μετακινήσουν πέντε ενήλικες εκτός από τον οδηγό (βανάκια δηλαδή) από τις ΕΠΣ όπου ανήκουν ή από αεροδρόμια στο γήπεδο και επιστροφή, να έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας 1/1/2006, να διαθέτουν κλιματισμό και στο ποσό της προσφοράς να έχουν συμπεριληφθεί όλα τα έξοδα (καύσιμα, διόδια κτλ). Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20/12 ώστε το νέο μέτρο να ξεκινήσει στον β' γύρο, στα μέσα Ιανουαρίου δηλαδή.

Στο συνεταιρισμό διευκρίνιζαν τέλος, ότι η εξοικονόμηση χρημάτων δεν αφορά τις αμοιβές των διαιτητών.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!