Με βανάκια στα γήπεδα οι διαιτητές της Super League!

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης, η Super League (δικαιολογημένα) προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα απ' όπου μπορεί.

Στο… στόχαστρο μπαίνουν οι μετακινήσεις των διαιτητών που πηγαίνουν στα γήπεδα με ταξί και το εξοδολόγιο (εκτός από τα αεροπορικά έξοδα) για κάθε χιλιόμετρο είναι κάτι λιγότερο από ένα ευρώ. Το κόστος μεταφοράς ενός βοηθού διαιτητή από την Αρκαδία στην Αθήνα με επιστροφή, διαδρομή δηλαδή 320 χιλιομέτρων, για παράδειγμα είναι περίπου 200 ευρώ.

Η Λίγκα ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης "πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών για τη μεταφορά διαιτητών, βοηθών διαιτητών, του 4ου και των παρατηρητών διαιτησίας για τους αγώνες της Super League στον β' γύρο και στα play offs".

Πρόκειται περίπου για 132 παιχνίδια και όπως έλεγαν στον συνεταιρισμό για παράδειγμα και 1000 ευρώ να εξοικονομηθούν από κάθε αγώνα, η μείωση του συνολικού ποσού κατά 132.000 ευρώ είναι αν μη τι άλλο σημαντική. Στη Λίγκα άλλωστε, τα λεφτά δεν τρέχουν και από τα μπατζάκια…

Στους όρους αναφέρεται ότι τα οχήματα θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να μετακινήσουν πέντε ενήλικες εκτός από τον οδηγό (βανάκια δηλαδή) από τις ΕΠΣ όπου ανήκουν ή από αεροδρόμια στο γήπεδο και επιστροφή, να έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας 1/1/2006, να διαθέτουν κλιματισμό και στο ποσό της προσφοράς να έχουν συμπεριληφθεί όλα τα έξοδα (καύσιμα, διόδια κτλ). Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 20/12 ώστε το νέο μέτρο να ξεκινήσει στον β' γύρο, στα μέσα Ιανουαρίου δηλαδή.

Στο συνεταιρισμό διευκρίνιζαν τέλος, ότι η εξοικονόμηση χρημάτων δεν αφορά τις αμοιβές των διαιτητών.

Face Control

Στην Arsenal ο Ηλίας έμαθε να διασκεδάζει

Ξέρεις τι ισχύει για τα παρασκήνια. Όταν είναι καλά, βγαίνει προς τα έξω. Πόσω μάλλον όταν η 'παράσταση' αφορά μια ομάδα νεαρών που διασκεδάζουν. Αυτό έμαθε να κάνει στην Arsenal o Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Face Control

Ο Μαρτίνς βάζει δύσκολα στον εαυτό του

Ο Πέδρο Μαρτίνς ακόμα ψάχνεται, ακόμα 'χτίζει' και το κάνει σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Ο κόσμος του Ολυμπιακού, όμως, αντέχει δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα; Ιδού η απορία...