Τόσο κόστισε η μελέτη για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος

Σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους οικονομικά, η Super League βρήκε και έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ στις εταιρείες Deloitte – PwC για την μελέτη της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος που παρουσιάστηκε στις ομάδες της κατηγορίας, στις αρχές της εβδομάδας.

Είναι η μελέτη που περιλαμβάνει τρεις προτάσεις για πρωτάθλημα 14 ή 16 ομάδων, με play offs για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των Ευρωπαίων και play out για δύο θέσεις που θα οδηγούν στην Football League.

Η συγκεκριμένη μελέτη πάντως, δεν είναι στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη 1/12. Στην Λίγκα προφανώς θεωρούν ότι έχουν χρόνο από την στιγμή που οι αλλαγές δεν θα γίνουν άμεσα και το πρωτάθλημα θα γίνει φέτος όπως αναφέρεται στην προκήρυξη (στο τέλος δηλαδή θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και το σχήμα με 16 ομάδες παραμένει και για τη νέα περίοδο).

Οι προτάσεις πάντως, αργά ή γρήγορα θα πέσουν στο τραπέζι. Αυτό που απομένει είναι ο τρόπος που θα γίνει η αναδιάρθρωση, ποια μορφή δηλαδή θα έχει το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου (αν θα είναι με 16 ομάδες ή με 14, αν θα έχει play offs, play out κατά τις προτάσεις των Deloitte & PwC ή αν θα υπάρξουν τροποποιήσεις).

A.ΠΛ.

Columns

Ο Γιάννης δεν μίλησε μόνο για τον Θανάση

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο, ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί την αναγκαιότητα της παρέμβασης του Γιάννη κυρίως για λογαριασμό των ανώνυμων θυμάτων του ρατσισμού.

Longread

Ελλάδα-Ρωσία 1-0: "10 και 11 πέφτουν για πεν."

Μετά από 25 χρόνια, ο δημιουργός Νιόπλιας, ο σκόρερ Μαχλάς και ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου Γιάννης Καραλής αναπολούν και διηγούνται στο Contra.gr την ιστορία της τεράστιας νίκης επί των Ρώσων (1-0).