Δεν έκανε σε ΠΑΟΚ, Σκίμπε και πάει... Μουντιάλ!

Τον Γενάρη του ΄15 ήρθε στον ΠΑΟΚ των Άγγελου - Βρύζα αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι ως... άμπαλος. Προέρχεται από σούπερ σεζόν, μίλησε πριν από ένα μήνα με την ΕΠΟ αλλά ο Σκίμπε μάλλον... σφύριζε αδιάφορος. Αποδέχθηκε, λοιπόν, την κλήση της Εθνικής Σουηδίας και είναι πιθανό να πάει... Ρωσία, μέσω Η.Α.Ε.!

Δεν έκανε σε ΠΑΟΚ, Σκίμπε και πάει... Μουντιάλ!
papagiannopoulos

"Ήταν το όνειρο μου να αγωνιστώ σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας", είχε δηλώσει τον Γενάρη του 2015 ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος όταν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ συμβόλαιο δυόμισι ετών. Ο, τότε, 25χρονος αμυντικός δεν... άντεξε για μεγάλο διάστημα στην Τούμπα και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επέστρεψε απογοητευμένος στην γενέτειρα του, Σουηδία, για λογαριασμό της Έστερσουντ, της οποίας έγινε και αρχηγός.

Έφυγε από την Ελλάδα... πικραμένος, με την... ετικέτα του "ξυλοκόπου". Λεπτομέρεια: οι άνθρωποι που πήγαν τον Παπαγιαννόπουλο στην Τούμπα, οι Άγγελος Αναστασιάδης και Ζήσης Βρύζας, είχαν αποχωρήσει πιο πριν, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο αντίστοιχα του 2015...

Δυο χρόνια και κάτι μήνες αργότερα, ο Παπαγιαννόπουλος όχι μόνο βελτιώθηκε σε εντυπωσιακό βαθμό, αλλά αποτελεί έναν από τους ποιοτικότερους αμυντικούς στην Σουηδία, καταφέροντας μάλιστα να τερματίσει στην πρώτη θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ με την Έστερσουντ, αφήνοντας δεύτερη την Μπιλμπάο και εκτός την Χέρτα! Έχοντας προλάβει τον Αύγουστο να πάρει και μια... προσωπική εκδίκηση, αφού ήταν από τους κορυφαίους στα δυο ματς που απέκλεισε την πρώην ομάδα του. Ναι, τον ΠΑΟΚ, από τον οποίο έφυγε ως "λίγος"...

Όπως ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να παίξει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αλλά το κατάφερε ο Παπαγιαννόπουλος, ίσως το ίδιο συμβεί και σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας, η Σουηδία όμως, πήρε το εισιτήριο από την Ιταλία. Με τον 27χρονο άσο να έχει πλέον την ευκαιρία να ανέβει ένα ακόμα επίπεδο, καθώς κλήθηκε στην εθνική ομάδα της Σουηδίας από τον Γιάνε Άντερσον.

Οι Σουηδοί στην... αυγή του 2018 θα πάρουν μέρος σε τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι (2-12 Ιανουαρίου), χρησιμοποιώντας 20 παίκτες από το πρωτάθλημα της χώρας, έτσι ώστε ορισμένοι από αυτούς να ακολουθήσουν την αποστολή για το Μουντιάλ. Στην σχετική λίστα, λοιπόν, συμπεριλήφθηκε και ο Παπαγιαννόπουλος κι αν τα καταφέρει θα είναι ο μοναδικός Έλληνας που θα αγωνιστεί το ερχόμενο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Φυσικά ο Παπαγιαννόπουλος δεν είναι άγνωστος στους ανθρώπους της Σουηδίας, καθώς αποτέλεσε μέλος της Κ19 το 2009, χωρίς όμως να έχει... συνέχεια.

Το... παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως ο Παπαγιαννόπουλος πέρασε απαρατήρητος και από τον Μίχαελ Σκίμπε, την περίοδο που πραγματοποιούσε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Έστερσουντ και η Εθνική Ελλάδας είχε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας. Ο Γερμανός θα μπορούσε να τον είχε καλέσει αφού αποδεικνύεται άκρως αξιόπιστος.

"Αυτή τη στιγμή έχω κληθεί στην εθνική Σουηδίας και είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Θα πάω εκεί για να αποδείξω την αξία μου και να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σκεφτώ τώρα, καμία άλλη εθνική ομάδα.

Είχα πράγματι κάποιες συζητήσεις με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πριν περίπου ένα μήνα, για το πως εξελίσσονται τα πράγματα για εμένα το τελευταίο διάστημα" , τόνισε σε δηλώσεις του στη Σουηδία ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος. Προφανώς και τους ενημέρωσε - γνωρίζεται άλλωστε με τον Ζήση Βρύζα από τον ...ΠΑΟΚ - για το ενδεχόμενο να κληθεί στην Εθνική Σουηδίας αλλά ΕΠΟ και Σκίμπε δεν ... συγκινήθηκαν και...αδιαφόρησαν.

"Είχα ερευνήσει αν θέλει να βρίσκεται μαζί μας και πήρα θετική απάντηση. Είναι ενθουσιασμένος με την προοπτική", υποστήριξε από την πλευρά του ο τεχνικός της εθνικής Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον...

Γ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK