Τ' όνειρο της Γκέτεμποργκ είναι οι... Έλληνες "Fantastic 4"

Αρθρα επί άρθρων έχουν γραφτεί στα σουηδικά μίντια για τη μέρα που η Γκέτεμποργκ θα καταφέρει να κάνει την επανένωση της γενιάς του '86. Των παικτών, δηλαδή, που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του τελευταίου της πρωταθλήματος. Η παρέα αυτή των 4 με τον νεότερο Γιόχανσον "μυρίζει" Ελλάδα.

Τ' όνειρο της Γκέτεμποργκ είναι οι... Έλληνες "Fantastic 4"

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Πόντους Βέρνμπλουμ από τον ΠΑΟΚ, πάει για μία ακόμη φορά πίσω τ' όνειρο των οπαδών της Γκέτεμποργκ να δουν ενωμένη την ομάδα που κατάκτησε το πρωτάθλημα το 2007.

Στη Σουηδία έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα σχετικά με το πότε μπορεί το προαναφερθέν κλαμπ να "φτιάξει" ξανά εκείνο το σύνολο που πραγματοποίησε καταπληκτικό δεύτερο γύρο εκείνη τη σεζόν, κερδίζοντας τον πρωτάθλημα στον πόντο (μπροστά από την Κάλμαρ με 49 βαθμούς).

Οι τέσσερις απ' αυτούς είναι "δικά μας" παιδιά! Πρώτος, ο top σκόρερ της πρωταθληματικής χρονιάς της Γκέτεμποργκ, Μάρκους Μπεργκ (14 γκολ). Επόμενος, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Πόντους Βέρνμπλουμ.

Τον άλλο μπορεί και να τον έχετε ξεχάσει, αλλά είναι ο "κολλητός" των δύο που αναφέραμε παραπάνω. Πρόκειται για τον πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Μπιάρσμιρ που έφυγε πέρυσι από τη σουηδική ομάδα και παίζει πια με τη φανέλα της Σίβασπορ.

Τελευταίος, ο μικρότερος των "Fantastic 4", αφού δεν ανήκει στη γενιά του 1986 είναι ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ μέχρι πέρυσι κι από φέτος της Ρεν. Βάσει συμβολαίων στην Γκέτεμποργκ θα μπορούσαν να επιστρέψουν το 2019 ο Μπιάρσμιρ και ο Μπεργκ, αφού μένουν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τον Βέρνμπλουμ, η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι μέχρι το 2021, ενώ ο Γιόχανσον είναι "δεμένος" με την ομάδα του έως το καλοκαίρι του 2020.

Για τους λάτρεις του παρασκηνίου, αξίζει να σας αναφέρουμε ότι ο Βέρνμπλουμ, ο Γιόχανσον κι ο Μπιάρσμιρ στέφθηκαν πρωταθλητές εκείνη τη σεζόν, παίζοντας συμπαίκτες με τον νυν μάνατζέρ τους Στέφαν Σελάκοβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK