Τα πιο "καυτά" παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε ανά μήνα

Η αθλητική επικαιρότητα του 2017 μέσα από την εναλλακτική ματιά του Contra.gr. Από τον Ιανουάριο στον Δεκέμβριο με αποκλειστικά ρεπορτάζ και "ζουμερά" θέματα.

Τα πιο "καυτά" παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε ανά μήνα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ

Μεγεθυντικός φακός! Ο -αλάνθαστος- τρόπος για να κεντράρεις την είδηση, να εντοπίσεις τη λεπτομέρεια πίσω απ' αυτήν, να ξεψαχνίσεις κάθε πτυχή της και να καταλήξεις σε συγκεκριμένα συμπεράσματα, αρεστά ή μη (στο αναγνωστικό κοινό).

Το Contra.gr είχε έναν τέτοιο στα χέρια του όλο το χρόνο. Σύγχρονο και διεισδυτικό, εστιάζοντας όλη τη χρονιά σε γεγονότα που απασχόλησαν την αθλητική επικαιρότητα, εγχώρια & διεθνή, και φωτίζοντας τις αθέατες πλευρές της. Αποκαλύπτοντας και όχι συγκαλύπτοντας, δίνοντας έκταση στο ρεπορτάζ, προσφέροντας πρωτογενές περιεχόμενο και την είδηση πίσω από την είδηση. Ανάλυση και ερμηνεία, δίχως να λειαίνονται οι γωνίες.

Μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, μήνα με το μήνα. Από την αρχή του έτους συνέβησαν πάρα πολλά. Κάθε κείμενο και μια έξτρα, επιβεβαιωμένη, πληροφορία.

Για να μην ψάχνεις τα καλύτερα παρασκηνιακά κείμενα του 2017, αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον και έδωσαν φρέσκια οπτική, κάναμε τη διαλογή για σένα. Ένα σκρολάρισμα αρκεί για να μάθεις πως από τον Ιανουάριο φτάσαμε στον Δεκέμβριο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Μήνας χειμερινών μεταγραφών. Τον Νίκο Βέργο ο δρόμος τον είχε βγάλει από πρότερα αντί για την Τρίπολη και τον Αστέρα στη Μαδρίτη και στη Ρεάλ, ενώ τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό αντί του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά προτού Πειραιώτες και Αρκάδες συναντηθούν στην αρκαδική πρωτεύουσα και ανταλλάξουν δυο κουβέντες στο αυτί.

Τα πιο "καυτά" παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε ανά μήνα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η έλευση Ανσαριφάρντ στον Ολυμπιακό έφερε τη φυγή του Ιντέγε, ο οποίος προτίμησε την Κίνα για συγκεκριμένο λόγο. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είχε ήδη φύγει για την Κρίσταλ Πάλας με το ποσό της μεταγραφής να έχει συγκεκριμένο ύψος. Ήταν πολύ πριν από το πάγωμα των σχέσεων Σαββίδη - Μελισσανίδη, δυο άλλοτε φίλων που χώρισαν τα... τσανάκια τους.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Από τον τρίτο μήνα του έτους η ΑΕΚ έψαχνε φόρμουλα απόκτησης του Σέρχιο Αραούχο από τη Λας Πάλμας. Υπήρχε, έστω κι αν έμεινε δανεικός. Στο ίδιο διάστημα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε βάλει στο στόχαστρο τον Γιώργο Πρίντεζη τάζοντάς του τον ουρανό με τ' άστρα για ν' αφήσει τον Ολυμπιακό για τη Φενέρμπαχτσε. Πού να 'ξερε...

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Μεταγραφές γίνονταν και τον Απρίλιο στην Ευρώπη με ορίζοντα το καλοκαίρι. Του Κύπριου Σωτηρίου για την ακρίβεια που τον ήθελε ο Ολυμπιακός, αλλά προτίμησε την Κοπεγχάγη. Τον "έκλεψαν" για την ακρίβεια - danish job. Πρωταπριλιάτικο αστείο δεν ήταν, ούτε ότι ο Ντίνο Ράτζα, που έπαιξε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πάτησε τα 50 χρόνια του. Ο αντισυμβατικός και ροκ Κροάτης που μάθαμε καλύτερα από ανέκδοτες ιστορίες της καριέρας του.

Τα πιο "καυτά" παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε ανά μήνα

ΜΑΪΟΣ

Ο Πιέρος έδωσε τη σκυτάλη στον Καμπέτση. Τον 17χρονο Αργύρη που έχασε ο Ολυμπιακός για ένα... κομμάτι ψωμί και κατέληξε στην Ντόρτμουντ. Αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 2013, ήταν ο τρελό-Πίνο που... έφευγε από τον Πειραιά γι' άλλους λόγους, μη αγωνιστικούς. Σ' άλλες χώρες όμως η μπογιά του περνούσε ακόμα και κόστιζε πολλά. Μπαλιά και... δεκαχίλιαρο στην Ινδονησία.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός είχε ήδη νέο προπονητή. Μην πείτε ότι ξεχάσατε τον Μπέσνικ Χάσι. Τον οποίο πρότειναν στον Βαγγέλη Μαρινάκη και παρά τις αντιδράσεις για την καταγωγή του, αυτός τον καλοδέχθηκε και τον καλοπλήρωσε. Ας όψεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Νέο προπονητή βέβαια βρήκε και ο ΠΑΟΚ, προτού απολυθεί κι αυτός. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ για τον Σέρβο Στανόγεβιτς ήταν μεταμεσονύχτιο - σε ώρες που άλλοι... κοιμούνταν όρθιοι.

ΙΟΥΛΙΟΣ

Στην κορύφωση της μεταγραφικής περιόδου, ο Αστέρας Τρίπολης κάνει μέγα deal με τη Μίλαν. Το οποίο έφερε εις πέρας ο δαιμόνιος μάνατζερ Ραϊόλα για χάρη του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Άλλος ατζέντης είχε αναλάβει να φέρει τον Γκιγιόμ Ζιλέ στον Ολυμπιακό. Μέχρι βέβαια να κλείσει η μεταγραφή υπήρξαν εμπόδια. Εντός Ναντ, ένας εμφύλιος πατέρα-γιου που καθυστέρησε τη συμφωνία. Χωρίς όμως να τη χαλάσει.

Τα πιο "καυτά" παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε ανά μήνα
EUROKINISSI

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μεγάλος καλοκαιρινός στόχος του Ολυμπιακού πάντως ήταν ο Κέβιν Μιραλάς - ακόμη είναι. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν πολύ, μέχρι την τελευταία στιγμή. Τι σου ήταν όμως αυτή η Έβερτον, μπετό... Ο Παναθηναϊκός πάλι χρειαζόταν ρευστό και ο Κάρλος Ζέκα ήταν το ακριβότερο (μετά τον Μπεργκ που είχε πωληθεί ήδη) περιουσιακό στοιχείο του. Το κακό ήταν πως οι Δανοί της Κοπεγχάγης, εκείνοι του Πιέρου, μύρισαν... ψητό και αγόρασαν τον Πορτογάλο κοψοχρονιά. Μοναδικό δέλεαρ για την ελληνική ομάδα; Όλα τα χρήματα μπροστά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Σε σύγκριση με το ποσό του Ζέκα, αυτό του Παναγιώτη Ρέτσου για να μετακινηθεί από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν ξέφυγε από κάθε... πρόβλεψη. Μόνο που για τα 22 εκατομμύρια έμαθαν πολλοί - αυτό που δεν έμαθαν ήταν όλο το χολιγουντιανό παρασκήνιο: πού, πώς, πότε...Με... 22 εκατομμύρια ο Γιάννης Αλαφούζος θα ξεχρέωνε τα μισά χρέη απ' όσα έφτιαξε επί της θητείας του. Μια τεράστια τρύπα που μόνο δέκα προσωπικότητες, πράσινων αποχρώσεων, θα μπορούσαν να κλείσουν. Πού είναι όμως.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο Τάκης Λεμονής είχε ήδη αναλάβει τον Ολυμπιακό, μα χρειάστηκε να... ξυπνήσει τους υπνωτισμένους ποδοσφαιριστές προτού βρουν το ρυθμό τους. Στο 1-0 από τον Ατρόμητο κοιμόντουσαν μέχρι και οι... φίλαθλοι στην κερκίδα. Ο παίκτης πάντως που τον είχε κερδίσει εξ αρχής ήταν ένας... Πολύ πριν χρειαστεί να παίξει μ' αντίπαλο τον Λιονέλ Μέσι στο "Καμπ Νόου". Τη φανέλα του βέβαια ο "Λίο" σ' άλλον την έδωσε.

Τα πιο "καυτά" παρασκήνια της χρονιάς που πέρασε ανά μήνα

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Μάλλον ο Αργεντινός βέβαια θα μετάνιωσε που έδωσε τη φανέλα στον Αλμπέρτο Μποτία. Αν και φίλοι οι δυο τους, ο διάλογος τους στο δεύτερο Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, παρατηρήθηκε μια ένταση. Που είχε αφορμή και αιτίες.

Στον Παναθηναϊκό εξαγριωμένοι ήταν οι φίλαθλοι. Για το γεγονός πως ο Γιάννης Αλαφούζος είχε εγκαταλείψει το καράβι και το είχε αφήσει στο έλεος του όποιου θεού πιστεύει ο καθένας. Η αναζήτηση επενδυτών έφερε στο προσκήνιο Γερμανούς επιχειρηματίες με υπαρκτό ενδιαφέρον, γρήγορα όμως στέρεψε όποια ελπίδα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Ο τελευταίος μήνας του έτους άρχισε με τον Ολυμπιακό να έχει μπει σε ρότα και τη διοίκηση, σε συνεννόηση με τον προπονητή, να" τελειώνει" τέσσερις ποδοσφαιριστές. Μ' ένα κοινό σημείο όλοι τους. Στον Πειραιά πολύ θα ήθελαν, αντίθετα, να επαναφέρουν τον Μπάμπη Λυκογιάννη, μόνο που ο ίδιος έχει άλλα σχέδια στο μυαλό του. Του αρέσει έξω και το έχει αποφασίσει. Προς Αγγλία μεριά, εκεί στο Δυτικό Γιορκσάιρ. Έχει τη δύναμη και τα κότσια να πετύχει - γιατί όχι;

* Σύνθεση κεντρικής φωτογραφίας: Γιάννης Μπαϊρακτάρης

News 24/7

24MEDIA NETWORK