Φοράς μπλουζάκι υπέρ Καταλονίας; Κατάσχεται!

Η αστυνομία της Μαδρίτης δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Καταλανούς που ήθελαν να προβάλλουν το αίτημα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας στον τελικό του Copa del rey.

Θα ήταν αδιανόητο ο τελικός της Μπαρτσελόνα με τη Σεβίλλη στη Μαδρίτη το βράδυ του Σαββάτου να μην είχε πολιτικό χρώμα.

Πολλοί από τους Καταλανούς φιλάθλους της "Μπάρτσα" προσήλθαν στο γήπεδο της Ατλέτικο φορούσαν χαρακτηριστικά κίτρινα μπλουζάκια που έγραφαν "τώρα, είναι η ώρα" προφανώς για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Τα μπλουζάκια κατασχέθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από την ισπανική αστυνομία η οποία δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να εξελιχθεί ο τελικός σε πολιτική διαδήλωση υπέρ των Καταλανών επί μαδριλένικου εδάφους. Και μάλιστα παρουσία του Βασιλιά της Ισπανίας.

Ενα ακόμη επεισόδιο στις σχέσεις οργής Καστίλλης-Καταλονίας είχε ήδη παιχθεί.

 

Longread

Ανηφόρες και χρονόμετρα

Μερικές σκέψεις του Θανάση Κρεκούκια για τους τρεις μεγάλους γύρους (Tour, Giro & Vuelta). Η κόντρα ανάμεσα στους all-rounders και τους ανηφορίστες και το μπραντεφέρ ανάμεσα στην παλιά και τη νέα γενιά.

Ζαν Πρες

Ο Γιώργος Μπόγρης ξέρει μπάσκετ

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί στο Ζαν Πρες γιατί η έκρηξη του Γιώργου Μπόγρη δεν είναι έκπληξη. Μιλάνε το παρελθόν, οι αριθμοί και το background του διεθνούς σέντερ του Ολυμπιακού.