Μεγάλος "τζόγος" στην πρέμιερ Λιγκ για Μαζουακού

Ποιες μεγάλες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος θέλουν να εντάξουν τον Αρτούρ Μαζουακού στο έμψυχο δυναμικό τους και τι πρέπει να συμβεί για να ανοίξει η... μεταγραφική πόρτα; Διαβάστε τις λεπτομέρειες εντός κειμένου.

Μεγάλος "τζόγος" στην πρέμιερ Λιγκ για Μαζουακού
DANIEL HAMBURY/PA VIA AP

Η καριέρα του Αρτούρ Μαζουακού φαίνεται να οδεύει από το καλό στο καλύτερο και ήδη ομάδες... μεγαθήρια του Νησιού γλυκοκοιτάζουν την περίπτωση του.

Ο 24χρονος Κονγκολέζος, που το καλοκαίρι του 2014 άφησε την Βαλενσιέν για χάρη του Ολυμπιακού έναντι του ποσού των 350.000€, αποδείχθηκε "λαχείο" για τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι δύο χρόνια μετά τον... μοσχοπούλησαν στην Γουέστ Χαμ, βάζοντας στα ταμεία τους 7.000.000€.

Πλέον, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στον ανατολικό Λονδίνο με την φανέλα των "σφυριών", έχει εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή του αξία στα 20.000.000€, κάτι που σημαίνει πως οι επίδοξοι "μνηστήρες" θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσουν.

Ο Μαζουακού μπορεί να δηλώνει χαρούμενος στην Γουέστ Χαμ, σίγουρα, όμως, δεν θα γύριζε την πλάτη σε ομάδες όπως η Τσέλσι και η Μονακό, που τον έχουν πολύ ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα.

Ωστόσο, η ομάδα που δείχνει να έχει πάρει... κεφάλι στην κούρσα της διεκδίκησης του Αφρικανού μπακ, είναι η Τότεναμ, η οποία μοιάζει κάτι παραπάνω από διατεθειμένη να βγάλει από τα "ταμεία" της ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τον αποκτήσει.

Για να πάρει... σάρκα και οστά αυτό το σενάριο, θα πρέπει να δρομολογηθεί ένα ντόμινο εξελίξεων που θα του επιτρέψει να κάνει το μεγάλο ντιλ.

Ποιο είναι αυτό; Για αρχή θα πρέπει ο Λουκ Σο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παρεμπιπτόντως βρίσκεται στα "μαχαίρια" με τον Μουρίνιο, να αποχωρήσει από το "Όλντ Τράφορντ", έτσι ώστε οι "κόκκινοι διάβολοι" να προχωρήσουν το πλάνο τους αντικαθιστώντας τον με τον Ντάνι Ρόουζ της Τότεναμ.

Έτσι, θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για τον Μαζουακού να γίνει μέλος της ομάδας του Ποτσετίνο, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η μεγάλη έκπληξη να κινηθεί η Γιουνάιτεντ για εκείνον. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι παρόλο που ο Ολυμπιακός συνήθως κρατάει ένα ποσοστό μεταπώλησης για τους παίκτες που πουλάει στο εξωτερικό, στην περίπτωση του Μαζουακού δεν υπάρχει κάποιος τέτοιος όρος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK