Κούνησε... μαντήλι στου Ρέντη ο Οτζίτζα!

Ο "Ερυθρός Σταυρός" επιστρέφει με "καυτό" ρεπορτάζ από την υπόθεση Οφόε. Γιατί ο Βέλγος χαφ είναι αποφασισμένος να φύγει την ώρα που οι Πορτογάλοι βάζουν στο κόλπο και την Πόρτο πέρα από τη Σπόρτινγκ. Τι στάση κρατάει και τι ζητάει ο Ολυμπιακός. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης;

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ofoe tsenamo EUROKINISSI

Το ξεφόρτωμα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από το ρόστερ του Ολυμπιακού. Τους Καπίνο (στο κόλπο μπήκε και η Κρίσταλ Πάλας), Καρσελά (οδεύει προς Σταντάρ Λιέγης), Ζντίελαρ και Μίλιτς, ακολούθησε ο Μπεν (έτοιμος για μετακόμιση στον Ερυθρό Αστέρα), ενώ τον ίδιο δρόμο θα διαβούν και οι Εμενίκε, Βούκοβιτς.

Υπάρχει, όμως, κι ένας ποδοσφαιριστής που οι αρμόδιοι του συλλόγου δεν θέλουν να φύγει. Εκείνος, ωστόσο, δείχνει να έχει πάρει την απόφασή του κι επιμένει. Πρόκειται για τον Οτζίτζα Οφόε που δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από τη ληστεία στο σπίτι του. Γεγονός που οδήγησε τη σύζυγό του στην απόφαση να πάρει το νεογέννητο παιδί τους και να επιστρέψει στο Βέλγιο.

Το κακό της όλης υπόθεσης, είναι ότι τη στιγμή της εισβολής από τους "πόντικούς" ο 28χρονος άσος, μαζί με τη γυναίκα και το παιδί του, ήταν μέσα στο σπίτι και αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Παρότι δεν κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα, η λαχτάρα ήταν μεγάλη. Παρά τις προσπάθειες του προπονητικού τιμ και των ανθρώπων της διοίκησης να τον μεταπείσουν επειδή θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα, οι εξελίξεις μάλλον έχουν δρομολογηθεί και δύσκολα θα αλλάξουν...

ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από τις τελευταίες προπονήσεις και μέχρι οι "ερυθρόλευκοι" να πάρουν άδεια για τα Χριστούγεννα από τον Τάκη Λεμονή, ο Οφόε όχι απλά έδειχνε φευγάτος, αλλά λέγεται ότι δεν ασχολήθηκε καν με το πρόγραμμα που πρέπει οι παίκτες να ακολουθήσουν στο διάστημα της απουσίας τους. Από αυτό και μόνο το γεγονός, κάποιοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έφυγε και δεν πρόκειται να γυρίσει ή έστω ότι δεν θα συνεχίσει και το 2018 στην ομάδα.

Την ίδια ώρα, πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας να τον εντάξει στο δυναμικό της, οι Πορτογάλοι βάζουν στο κόλπο και την Πόρτο. Είναι σαφές ότι έχει γίνει "παιχνίδι" προς αυτή την κατεύθυνση από τον μάνατζέρ του, Κριστόφ Ενροτό, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, εκπροσωπεί και τον Κέβιν Μιραλάς. Το αν συνδέονται οι δύο υποθέσεις θα το διαπιστώσουμε στην πορεία...

Η πρώτη αντίδραση της διοίκησης του Ολυμπιακού στην ερώτηση με πόσα παραχωρείται ο Οτζίτζα, ήταν αρνητική. Συνεχίζουν την προσπάθεια να τον μεταπείσουν, αλλά αν κάτι τέτοιο δεν καταστεί εφικτό, θα συζητήσουν πιθανή παραχώρησή του με ένα ποσό κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Τα διπλάσια, δηλαδή, απ' όσα δαπάνησαν το καλοκαίρι για να τον αποκτήσουν.

Ο Οτζίτζα, ωστόσο, φέρεται διατεθειμένος να πιέσει, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και το καλοκαίρι για να φύγει από τη Βαρσοβία και τη Λέγκια για να γίνει κάτοικος Πειραιά. Η πρώην ομάδα του, μάλιστα, διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20%, άρα αν οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν 5 εκατ. ευρώ, οι μνηστήρες θα πρέπει να προσθέσουν άλλο ένα για να το πάρει η πολωνική ομάδα.

ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΕ ΜΑΡΤΙΝΣ

Ποιος, όμως, θα είναι ο αντικαταστάτης αν αποχωρήσει ο Οφόε; Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάδοχος βρίσκεται ήδη στο αθλητικό κέντρο της ομάδας και ακούει στο όνομα Αντρέ Μαρτίνς. Ο παροπλισμένος Πορτογάλος μέσος, παρότι έχει παίξει ελάχιστα φέτος, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Τάκη Λεμονή, ο οποίος είναι αποφασισμένος να τον ενεργοποιήσει ξανά, εκτός κι αν προκύψει κάτι καλύτερο από το εξωτερικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK