Οι 7 "κόκκινες" απαντήσεις για την Τούμπα

Καυτό ρεπορτάζ από τα αποδυτήρια και το post game της Τούμπας με την υπογραφή του "Ερυθρού Σταυρού". Τι "απαντά" ο Ολυμπιακός για την επιλογή του "Διαβαλκανικού" κι όχι δημόσιου νοσοκομείου; Τι έγινε τελικά με το φύλλο αγώνα και την προσθήκη του Γκαρθία; Ποιος βεβαιώνει ότι τραυματίστηκε; Γιατί τρελάθηκε ο Μιραλάς; Τip: Πως πέρασε το σκουτεράκι στο γήπεδο;

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο "Ερυθρός Σταυρός" επιστρέφει με όλες τις απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα ενός αγώνα που δεν άρχισε ποτέ και το σκορ θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, ωστόσο, για όλα τα "γιατί" υπάρχουν και τα ανάλογα "επειδή".

Πάμε, λοιπόν, να τα βάλουμε σε μια σειρά:

1. Ποιος βεβαιώνει ότι όντως τραυματίστηκε ο Όσκαρ Γκαρθία από το ρολό ταμειακής μηχανής;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Πέρα από τη γνωμάτευση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, τον Καταλανό προπονητή επισκέφθηκε και ιατροδικαστής, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα που βρισκόταν στο γήπεδο. Για όσους δεν το γνωρίζουν, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού σε όλα τα ντέρμπι του πρωταθλήματος βρίσκεται εισαγγελέας επιφορτισμένος για όλα όσα υπάγονται στο νόμο περί "αθλητικής βίας".

Η ιατροδικαστής, μάλιστα, με δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε ότι η παρουσία της ζητήθηκε από το τμήμα "αθλητικής βίας", ενώ σε ερώτηση για το αν ο Όσκαρ Γκαρθία ήταν τραυματίας υποστήριξε ότι "ο κύριος Γκαρθία έχει σαφέστατα μία υπαρκτή σωματική βλάβη. Δεν την αρνείται κανείς. Υπάρχει μία σωματική βλάβη στο πρόσωπο του, στο στόμα του. Ο άνθρωπος παραπονιόταν ότι ζαλιζόταν, ότι πονούσε το κεφάλι του".

2. Γιατί ο κόουτς μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο κι όχι σε δημόσιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με πηγές του Ολυμπιακού δεν υπάρχει κανονισμός που να υποχρεώνει το σύλλογο να επισκεφθεί μέλος της ομάδας ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά "σε δημόσιο νοσοκομείο είναι υποχρεωμένος να πάει μόνο όποιος θέλει να πάρει άδεια από τη δουλειά του. Το Διαβαλκανικό είναι το κορυφαίο νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας και η ιατρική γνωμάτευση για τον προπονητή φέρει την υπογραφή όχι ενός γιατρού, αλλά το σύνολο των γιατρών από διάφορα τμήματα που τον εξέτασαν και αποφάνθηκαν για την κατάστασή του". Επιπροσθέτως υπάρχει και η γνωμάτευση της ιατροδικαστή που προαναφέρθηκε.

3. Γιατί ο Γκαρθία έφυγε με κολάρο από τη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε χτυπηθεί στην περιοχή του χείλους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το αντικείμενο που δέχθηκε (ρολό ταμειακής μηχανής με κομμάτι πλαστικού στο εσωτερικό) του προκάλεσε ενοχλήσεις στον αυχένα, με αποτέλεσμα να νιώθει πόνους ακόμη και στην παραμικρή κίνηση του κεφαλιού. Το κολάρο, σύμφωνα με τους γιατρούς, τοποθετείται σε τέτοιες περιπτώσεις κυρίως προληπτικά, μέχρι να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις.

4. Τελικά δηλώθηκε εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα ο Γκαρθία στο φύλλο αγώνα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι γεγονός ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού, από λάθος, δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική λίστα που παραδόθηκε στον διαιτητή Αρετόπουλο. Η προσθήκη έγινε στη συνέχεια, όχι 75 λεπτά πριν αρχίσει ο αγώνας, αλλά το όνομά του συμπεριλήφθηκε κανονικά από τον ρέφερι στο επίσημο φύλλο αγώνα. Για την καθυστέρηση δεν προβλέπεται κάποια ποινή, όπως αναφέρουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας.

Από την άλλη πλευρά, αν ο διαιτητής δεν είχε αποδεχθεί την παρουσία του προπονητή στον πάγκο με τη σύμφωνη γνώμη του παρατηρητή, δεν θα είχε δικαίωμα να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Από τη στιγμή που έγινε δεκτή η προσθήκη από τον διαιτητή, ήταν καθ' όλα νόμιμη η παρουσία του.

Σε τελική ανάλυση, θα ήταν ανέκδοτο να μην επιτραπεί στον προπονητή να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Εκτός κι αν υπάρχουν κάποιοι που να πιστεύουν ότι ο Γκαρθία δεν είναι ο κόουτς του Ολυμπιακού και είναι ο Χρήστος Κόντης, επειδή τον αντικατάστησε στη ρεβάνς Κυπέλλου με την ΑΕΚ και στο ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

5. Γιατί "τρελάθηκε" ο Μιραλάς; Θα τιμωρηθεί για τη χειρονομία προς την εξέδρα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για δύο λόγους αντέδρασε με άσεμνη χειρονομία ο Βέλγος σούπερ σταρ του Ολυμπιακού. Πρώτον επειδή είδε τον προπονητή του γονατιστό στο έδαφος και δεύτερον επειδή πριν από 7 χρόνια (2 Φλεβάρη του 2011) είχε χτυπηθεί και ο ίδιος κάτω από το μάτι, σε "κεκλεισμένων των θυρών" (!) παιχνίδι από... τασάκι που έφυγε από τα επίσημα της Τούμπας κι έσπασε δίπλα του. Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, για την απρεπή συμπεριφορά του κινδυνεύει να αποκλειστεί με δύο ή τρεις αγωνιστικές απουσίας.

6. Ο γιατρός του αγώνα δικαιούται να έχει αυτό το ρόλο αφού έχει συνεργασία με τον ΠΑΟΚ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 2 του ΚΑΠ "είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα που, τουλάχιστον στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στο κύπελλο, θα είναι άλλος από τους ιατρούς των ομάδων". Επειδή ο γιατρός που είχε οριστεί από τη γηπεδούχο ομάδα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι και μέλος της ομάδας Κ17 του ΠΑΟΚ, οι "ερυθρόλευκοι" προχώρησαν σε καταγγελία προς τον αθλητικό εισαγγελέα. Έλεγαν, μάλιστα, ότι "περιμένουμε να δούμε αν κι άλλες ομάδες που αντιμετώπισαν τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα με τον ίδιο γιατρό σκοπεύουν να κάνουν κάτι αντίστοιχο από τη στιγμή που η παρουσία του είναι παράνομη"...

7. Πώς μπήκε το σκούτερ στο γήπεδο της Τούμπας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει μέχρι τον Πειραιά, το δίκυκλο που εμφανίστηκε στην εξέδρα της Τούμπας -απέναντι από τις θέσεις των επισήμων- μπήκε στο γήπεδο της Τούμπας από το ασθενοφόρο του αγώνα! Όπως ειπώθηκε και απομένει να τσεκάρουν οι αρμόδιοι για να δουν αν ευσταθεί ή όχι αυτή η πληροφορία, υπήρξε συνεννόηση οπαδών του ΠΑΟΚ με τους ανθρώπους του ασθενοφόρου, προκειμένου να κρυφτεί και να φτάσει έως την κερκίδα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, άλλωστε;

News 24/7

24MEDIA NETWORK