Το μεταγραφικό ραντάρ του Γενάρη

Ο "Ερυθρός Σταυρός" κάνει πρεμιέρα στο Contra.gr και περνάει από κόσκινο τις μεταγραφικές υποθέσεις των Μιραλάς, Τοροσίδη, αποκαλύπτει το παρασκήνιο με Τζαβέλλα και γιατί θα είναι πολύ "καυτός" ο Γενάρης που έρχεται στον Πειραιά.

Το μεταγραφικό ραντάρ του Γενάρη

Η διακοπή του πρωταθλήματος για υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, αποτελεί παραδοσιακά την πρώτη ευκαιρία για μεταγραφικές προσεγγίσεις στο ρεπορτάζ.

Όχι μόνο επειδή είναι "νεκρές" οι μέρες από αγωνιστικής πλευράς, αλλά επειδή τέτοιες ημέρες γίνονται συνήθως οι σχετικές κουβέντες στους συλλόγους μεταξύ διοικήσεων και τεχνικής ηγεσίας. Όταν μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως ο Ολυμπιακός, θέλει να καλύψει ένα κενό τον Γενάρη, δεν θα ψάξει τον παίκτη τον Δεκέμβρη, αλλά πολύ νωρίτερα...

Από την άλλη, βέβαια, το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι είναι πολύ νωρίς από Νοέμβρη μέχρι Γενάρη για να προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις, δεν σημαίνει ότι λένε ψέματα.

Αν ο Εμενίκε, για παράδειγμα, που ως τώρα έχει δείξει από λίγα έως ελάχιστα συγκριτικά με το πόσο στοίχισε και το πόσο παίρνει το χρόνο, επιστρέψει μετά τη διακοπή και βγάλει μάτια, υπάρχει κανείς που θα του πει "φύγε" ή "βρες ομάδα" τα Χριστούγεννα; Κι αν του το πει είναι εύκολο να φέρει πρόταση ή να λύσει το συμβόλαιο που υπέγραψε μερικούς μήνες νωρίτερα;

Το 2018, πάντως, αναμένεται να μπει με το θερμόμετρο... ψηλά στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Θα παίξει ρόλο και τι θα γίνει στα δύο ματς που ακολουθούν στον όμιλο του Champions League, αλλά οι πιθανότητες για την τρίτη θέση είναι, ούτως ή άλλως, περιορισμένες μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σπόρτινγκ.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ

Ο Τάκης Λεμονής, χωρίς να υπολογίζουμε στη σούμα τον τρίτο τερματοφύλακα Χουτεσιώτη και τα πιτσιρίκια της ομάδας Νέων, έχει να δουλέψει 27 ποδοσφαιριστές. Όλοι αυτοί, συν δύο ακόμη που έφυγαν (Ρέτσος, Σιώπης) έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Με πόσους παίκτες αλήθεια θα θέλει να συνεχίσει ο Τάκης Λεμονής από τον Γενάρη, αν δεν έχει και την Ευρώπη στη μέση; Μάξιμουμ 25 είναι η απάντηση.

Άρα από εκεί πρέπει να το πιάσουμε αν θέλουμε να καταλήξουμε στο ποιοι μπορεί να έρθουν ως χειμερινές προσθήκες. Αν είναι δύο οι αφίξεις, θα πρέπει να φύγουν μίνιμουμ τέσσερις. Για τον Μιραλάς δεν έχουν αλλάξει πολλά από το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Δεδομένα θέλει να επιστρέψει και εμφανίζεται έτοιμος να κάνει και... σκόντο στα δικά του λεφτά, για να διευκολύνει την όλη διαδικασία.

Το πόσο είναι διατεθειμένος να πέσει από τα λεφτά που παίρνει στην Αγγλία, ωστόσο, θα φανεί στο χειροκρότημα που λέει και το τραγούδι. Πάντως, ένα συμβόλαιο για 3,5 χρόνια (μέχρι το καλοκαίρι του 2021) θα του προσφερθεί, αρκεί να βρεθεί... αναίμακτα η άκρη με την Έβερτον.

Σχετικά με τη δήλωση "συγνώμης" του Κέβιν προς τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας, ήταν μάλλον αναμενόμενη. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φύγει, αλλά αν τραβήξει πολύ το σκοινί, μπορεί να τα πάρει στο κρανίο ο πρόεδρος της Έβερτον και να τον κρατήσει εκεί αμανάτι. Να του καρφώσει το δελτίο στον τοίχο που λέγαμε και παλιότερα. Άρα χρειάζεται στρατηγική και διπλωματία.

Όσο για τη διοίκηση του Ολυμπιακού, του έχει μεταφέρει από εκείνο το βράδυ, μετά τον αγώνα Ελλάδας-Βελγίου, ότι πρέπει να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα αν θέλει να γίνει η δουλειά. Του ξεκαθάρισαν, άλλωστε, ότι θα το ξαναπαλέψουν για να βρεθεί η άκρη του νήματος...

Αν θα γίνει η δουλειά, δεν το ξέρω. Οι πιθανότητες, ωστόσο, είναι περισσότερες σε σύγκριση με το παρελθόν, επειδή πολύ απλά, αν βρεθεί η χρυσή τομή όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του επειδή θα μπει στη φαρέτρα ένας παικταράς που και την εξέδρα θα απογειώσει και τρόμο θα σπείρει στους αντιπάλους. Η Έβερτον και καλά λεφτά θα πάρει και το διετές, από το καλοκαίρι και μετά, που συμφώνησε με τον Μιραλάς και προβλέπει αυξημένες αποδοχές, θα γλιτώσει. Το κλείνω εδώ και έχουμε χρόνο για να τα ξαναπούμε...

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΚΑΙ... ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

Για τον Τοροσίδη ισχύουν τα εξής: Μέχρι το καλοκαίρι δεν καιγόταν να επιστρέψει. Ήταν στο “ναι μεν αλλά”. Δεν καιγόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τώρα που το συμβόλαιό του φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι, το συζητάει. Είναι θετικός, αρκεί να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. Έχει διατηρήσει σε άριστα επίπεδα τη διαπροσωπική σχέση με τον Β. Μαρινάκη, οπότε η πόρτα είναι ανοικτή. Στον Ολυμπιακό δεν εξετάζουν την περίπτωσή του μόνο λόγω αγωνιστικής ικανότητας και εμπειρίας, αλλά κι επειδή θέλουν παίκτες με προσωπικότητα στα αποδυτήρια. Αρκεί αυτό να μη γυρίσει μπούμερανγκ όπως έγινε παλιότερα με τον Μανιάτη...

Και ο Τζαβέλλας την έχει ψάξει τη δουλειά για Πειραιά μεριά. Και το καλοκαίρι και τώρα, μέσω των εκπροσώπων του. Σε αγωνιστικό επίπεδο, η δική του περίπτωση κουμπώνει περισσότερο απ' ότι του Τοροσίδη, αφού οι πρωταθλητές θέλουν έναν έμπειρο αριστερό μπακ για να “σπρώξει” ακόμη περισσότερο τον Κούτρη, αλλά με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα από το παρελθόν και δύσκολα θα κλείσουν, έστω κι αν υπάρξει καλή διάθεση εκατέρωθεν. Κάποιοι λένε ότι η δική του υποψηφιότητα, αργά ή γρήγορα θα καεί, αν δεν έχει καεί ήδη, όπως έγινε στο παρελθόν με Μπασινά, Βύντρα, Τζιόλη...

Υ.Γ.: Για τα υπόλοιπα, δικαστικά και άλλα, θα τα πούμε μόλις υπάρξουν επίσημες τοποθετήσεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK