Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Δεν γεννήθηκε για να παίζει football. Αυτό ήταν κάτι που αποφάσισε πως θέλει να κάνει, όταν όλοι του έλεγαν ότι δεν μπορεί. Ο Τομ Μπρέιντι είναι ο, κατά τεκμήριον, καλύτερος του είδους του, στην ιστορία του NFL. Και μετά από 20 χρόνια αποφάσισε να αφήσει τους New England Patriots.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγραψε πως είναι ο G(reatest) O(f) A(ll) T(imes). Βασικά, δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να αναφέρει αυτό που ισχύει. Δεν χαρίστηκε, δεν αγιογράφησε. Ήταν απόλυτα ειλικρινής.

Βλέπεις, ο Τομ Μπρέιντι είναι αυτός που 'χει τους περισσότερους τίτλους Super Bowl, διαδικασία που υπάρχει από το 1966. O Μπρέιντι βρίσκεται στον 20ο χρόνο της επαγγελματικής του καριέρας, τη στιγμή που ο μέσος όρος χρόνων που απασχολείται ένα quarter back, ιστορικά, να είναι τα 4.44 χρόνια -σύμφωνα με το Statista.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Αντικειμενικά, βάσει τεκμηρίων, ο Μπρέιντι είναι μοναδικός στην ιστορία του NFL. Το αν είναι ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών, είναι άλλη κουβέντα. Και μάλλον δεν είναι της παρούσης. Γιατί την Τρίτη 17 Μαρτίου, ο Μπρέιντι έδωσε έναν πολύ σημαντικό λόγο για να γίνει ξανά ντόρος γύρω από το όνομα του. Με ποιον τρόπο; Ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τους New England Patriots, εκεί όπου αγωνιζόταν ανελλιπώς από το 2000 μέχρι σήμερα. Για δύο δεκατίες. Ενημέρωσε για την απόφασή του, εξηγώντας πως "δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον, αλλά ήρθε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο".

Αν αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση; Μάλλον όχι. Σε ένα σημείο της αποκάλυψης που μοιράστηκε στα social media αναφέρει πως "παρότι το μέλλον μου στο ποδόσφαιρο (american football) θα συνεχιστεί αλλού, εκτιμώ όσα καταφέραμε μαζί και όλες τις σπουδαίες ομαδικές επιτυχίες που είχαμε". Πρόκειται για τον παίκτη που σηματοδοτεί μια από τις μεγαλύτερες "κλοπές" στην ιστορία του αμερικάνικου αθλητισμού, δεδομένου ότι επελέγη στο... Νο199 του Draft. Στη διάρκεια της καριέρας του με τους Patriots, κατέκτησε 6 φορές τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ τις 4 εξ αυτών αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Super Bowl. Έχει επίσης 9 τίτλους περιφέρειας και 3 MVP του NFL, 14 διακρίσεις Pro Bowler, 17 τίτλους κατηγορίας και 58 νικητήρια drives.

Στο Μεγάλο Λιμό της Ιρλανδίας, περίοδο μεταξύ του 1845 και του 1849, έχασαν τη ζωή τους 1.000.000 άνθρωποι. Ένα εκατομμύριο ήταν και όσοι εγκατέλειψαν τη χώρα. Μεταξύ τους βρίσκονταν οι πρόγονοι του Μπρέιντι, από τη μεριά του πατέρα -ο προπάππους του, Τζον και η προγιαγιά του, Μπρίτζετ (γερμανικής καταγωγής). Τους ακολούθησε η αδελφή της Μπρίτζετ, Αν και ο σύζυγος της, Λόρενς Μίγκαν -γονείς του “Steady” Πιτ Μίγκαν, θρύλου της Major League Baseball, τον 19ο αιώνα.

Αρχικά οι πρόγονοι του Τομ πήγαν στη Βοστώνη, όπου ο Τζον δούλευε ως εργάτης και η Μπρίτζετ μεγάλωνε τα δυο παιδιά που απέκτησαν. Ο ένας ήταν ο Φίλιπ, παππούς του Τομ. πριν μετακινηθούν στο Σαν Φρανσίσκο και εκεί τους βρήκε ο εμφύλιος.

Στο γενεαλογικό του δέντρο του Τομ ανήκει πυροσβέστης που είχε σπεύσει να σώσει ζωές στον καταστροφικό σεισμό του Σαν Φρανσίσκο, το 1906 ('χάθηκε' το 80% της πόλης, με τα θύματα να φτάνουν τα 3000) και δολοφονήθηκε. Ένας τρίτος (θείος του πατέρα του) ήταν ο πρώτος αιχμάλωτος πολέμου, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Απελευθερώθηκε έπειτα από έξι μήνες κράτησης στην Ιταλία και επέστρεψε στις ΗΠΑ, μέσω ανταλλαγής κρατουμένων. Πολλοί άλλοι, έγιναν Καθολικοί ιερείς και μοναχές.

Ο Τομ Μπρέιντι Sr. είχε εκπαιδευτεί επτά χρόνια για να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, πριν καταταγεί στους πεζοναύτες και τον στείλουν πίσω, από τον πόλεμο στο Βιετνάμ, έπειτα από τραυματισμό στο γόνατο. Έγινε ασφαλιστής, μια από τις πελάτισσες του ήταν η ιπτάμενη συνοδός, Γκαλίν Τζόνσον (με ρίζες από τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Γερμανία). Παντρεύτηκαν το 1969 και απέκτησαν τρεις κόρες, τις Νάνσι, Τζούλι και Μορίν. Μετά, στις 3/8 του 1977 υποδέχθηκαν τον Τομ Jr.

Την παραμικρή έκπληξη δεν προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τομ ήταν όσο αθλητικές ήταν οι αδελφές του. Επίσης, δεν ήταν συμπτωματικό πως όλα τα παιδιά πήραν αθλητικές υποτροφίες από κολέγια.

Πριν φτάσουν όμως, εκεί περνούσαν τα καλοκαίρια στον παππού Γκόρντον -πατέρα της Γκαλίν- στη Μινεσότα. Ο Γκόρντον ήταν μπαρμπέρης, πριν αποκτήσει φάρμα, στην οποία αλώνιζε ο Τομ, τότε που δήλωνε φαν των ΛΑ Λέικερς και των Σέλτικς. Εκεί τον έκαναν ό,τι ήθελαν οι -πιο αθλητικές- αδελφές του. Εκεί απέκτησε το πείσμα και το ανταγωνιστικό πνεύμα. Δεν είχε κάποιο αγαπημένο σπορ. Του άρεσαν όλα. Τα έκανε όλα.

Μια στάση εδώ: η θέση του quarterback είναι αυτή του εγκεφάλου της ομάδας, στο πάσινγκ γκέιμ -είναι αυτός που δίνει τις πάσες. O κορυφαίος της θέσης ήταν ο Τζο Μοντάνα, είδωλο του Μπρέιντι. “Εξακολουθώ να είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός του. Δεν επέτρεψε σε κανέναν να του πει τι θα κάνει με την καριέρα του και έπαιζε μέχρι την ηλικία που ο ίδιος ήθελε”.

Από την αρχή ήταν μοναδικός ηγέτης. Έκανε εξαιρετική δουλειά στο να κρατά ενωμένη την ομάδα και να 'χτίζει' την αυτοπεποίθηση κάθε παίκτη. Πίστευε πάντα στο σύνολο και έκανε πάντα ό,τι χρειαζόταν για να βελτιωθούν όλοι γύρω του” είχε εξηγήσει ο ασίσταντ αθλητικός διευθυντής του σχολείου, Τζον Κέρμπι.

Στο Serra High School, του San Mateo της Καλιφόρνιας ήταν στις ομάδες football, μπάσκετ και μπέιζμπολ. Στο τελευταίο ήταν catcher και έγινε και pick σε draft. Όπως είχε πει ο ίδιος “ δεν είχα ασχοληθεί football έως την πρώτη μου χρονιά στο high school. Και ήμουν κακός. Ήμουν η ρεζέρβα στα quarterback σε μια ομάδα που δεν είχε έστω ένα touchdown όλη τη χρονιά ή νίκες ή σοβαρά επιθετικά plays. Ο μόνος λόγος που με κράτησαν στην ομάδα, στη δεύτερη χρονιά μου ήταν γιατί ο πρωτοετής quarterback σταμάτησε να παίζει”. Και δεν υπήρχε άλλος.

Στην τρίτη σεζόν δεν υπήρχε ματς στο οποίο να μην είναι starter. Το καλοκαίρι του 1994 ο πατέρας του τον έβαλε κάτω και συζήτησαν ποια κολέγια θα ενδιέφεραν τον Jr. Σε αυτά (ήταν 54) έστειλαν το video που ακολουθεί.

Στα πέντε που πέρασαν στην τελική επιλογή ήταν τα Cal-Berkeley, UCLA, USC, Michigan και Illinois. “Είχε σκεφτεί πως ακόμα και αν δεν κάνει καριέρα στο football, θα 'χει ένα πολύ 'δυνατό' πτυχίο”, εξήγησε στο The Bleacher Report ο πατέρας του.

Ήθελε να δουλέψει με τον Μάικ Ράιλι -προπονητής/συντονιστής επιθέσεων-, που δούλευε στο USC. Ήταν ο μόνος που τον είχε δει δια ζώσης, στην τελευταία του χρονιά. Ο head coach, Τζον Ρόμπινσον όμως, δεν ενθουσιάστηκε. Εν αντιθέσει με τον Μπιλ Χάρις, ασίσταντ στο Michigan που μόλις είδε το video που 'χε παραλάβει, έκανε αμέσως τα τηλεφωνήματα του. Πριν συναντηθεί με τους γονείς του, ζήτησε video με τα χειρότερα του. “Ακόμα και σε αυτά, έδειχνε καλός”.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Τον Γενάρη του 1995 πήγε στο κάμπους, λίγες εβδομάδες μετά δεσμεύτηκε και μετά έμαθε πως ο Χάρις θα πάει στο Stanford. Η μεταξύ τους σχέση όχι μόνο δεν διεκόπη, αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η αμφισβήτηση που γνώρισε όταν πρωτοπήγε στο κολέγιο και δεν υπήρχε άνθρωπος να πιστεύει πως μπορεί να γίνει ο βασικός quarterback σε ένα δυνατό πρόγραμμα όπως αυτό του Michigan, αποτέλεσε τον λόγο του έντονου κινήτρου που θα 'χε στο εξής μέσα του.

Την πρώτη χρονιά (1995) είχε επτά παίκτες μπροστά του και τη διάθεση να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει σπίτι του. Προσέλαβε αθλητικό ψυχολόγο, για να τον βοηθήσει να διαχειριστεί το άγχος του και τον εκνευρισμό του. Είχε σκεφτεί μέχρι να ζητήσει να πάει στο California. Αντ' αυτού, δούλεψε με τον Γκρεγκ Χάρντεν, assistant athletic director, έως ότου 'φτιάξει' το μυαλό του και το παιχνίδι του.

Είναι ένας άνθρωπος που θα εμπιστεύομαι πάντα για συμβουλές. Είναι μέντορας. Με βοήθησε με τις μάχες που έδωσα στον αθλητισμό και τη ζωή. Με κατηύθυνε προς μια οδό, στην οποία δεν ήμουν σίγουρος ότι θα ήθελα να βαδίσω

Άπαξ και μπήκε σε αυτόν τον δρόμο, ενημέρωσε τον προπονητή του, Λόιντ Καρ πως θα έμενε στο κολέγιο, έως ότου του αποδείκνυε πως είναι ο καλύτερος. Αυτό έγινε στην τρίτη χρονιά.

Τις δυο πρώτες ήταν αναπληρωματικός του Ντριου Χένσον. Οι καθημερινές προπονήσεις ήταν που αποφάσιζαν ποιος θα ξεκινήσει και ποιος θα μπει ως αλλαγή, σε κάθε ματς. Το 1988 που έκανε starter τον Μπρέιντι. Σε αυτή τη χρονιά οι Wolverines έκαναν νέο ρεκόρ για τις περισσότερες προσπάθειες για πάσα και τις περισσότερες ολοκληρωμένες πάσες (214). Την τελευταία χρονιά στο κολέγιο, ο Μπρέιντι ήταν ο αρχηγός του Michigan, που μέτρησε 20 νίκες σε 25 ματς με εκείνον starter και πήρε τον τίτλο στην Big Ten.

Το 1999 η διαδικασία άρχισε με την παραδοσιακή μάχη των Μπρέιντι και Χένσον για το ποιος θα είναι starter. Ο κόουτς Καρ είχε ενημερώσει πως θα χρησιμοποιεί τον έναν (Μπρέιντι) στο πρώτο ημίχρονο και τον άλλον (Χένσον) στο δεύτερο, έως ότου καταλήξει κάπου. Οι Wolverines άρχισαν με 5-0 και ο Καρ έδωσε τη θέση στον Μπρέιντι, που έφυγε από το κολέγιο ως ο τρίτος στην ιστορία σε προσπάθειες πάσας (710), τρίτος σε ολοκληρωμένες πάσες (442) και πέμπτος σε πάσες που έδωσαν touchdown (35).

Έκανε και μια πρακτική στα οικονομικά, στην εταιρεία Merrill Lynch, με τα αφεντικά του να λένε στο Fox News πως "ήταν πολύ εργατικός, δεν παραπονέθηκε ποτέ, ήταν πάντα στην ώρα του, εξαντλούσε το ωράριο και ήταν ο αγαπημένος πρακτικάριος όλων". Από τότε πρόσεχε τη διατροφή του -και ήταν για εκείνον άγνωστη η λέξη του burger.

Στο 2000 NFL draft έγινε ο ΕΒΔΟΜΟΣ quarterback που βρήκε δουλειά. Πριν εκείνου είχαν επιλεγεί 198 παίκτες!

Δε γεννήθηκε footballer. Έγινε η αποστολή του να γίνει. Και την εκτέλεσε άψογα, με πολλή δουλειά και ατελείωτη διάθεση να βελτιώνεται. Ποτέ δεν αισθάνθηκε ικανοποιημένος. Πάντα ήθελε να 'χτίσει' κάτι πάνω σε ό,τι υπήρχε

Aντιλαμβάνεσαι πως αν πάμε καρέ καρέ τη φάση στα 19 χρόνια που ακολούθησαν, θα είμαστε εδώ μέχρι αύριο. Κράτα ότι είναι κινούμενο ρεκόρ.

Τώρα, ας προχωρήσουμε σε άλλα θέματα που τον αφορούν:

> Από όταν θυμάται τον εαυτό του, ήταν μαθητής του σπορ. Για τα πρώτα χρόνια, οι δάσκαλοι ήταν οι κόουτς της επίθεσης. Μετά ο εαυτός του. “ Και είμαι πάρα πολύ αυστηρός. Στις συνήθειες μου ανήκει το να βλέπω κάθε επιθετικό play τουλάχιστον δυο φορές, ώστε να καταλάβω πώς έπαιξα, αν 'διάβασα' καλά τη φάση, αν πήγε η πάσα εκεί όπου θα ήθελα. Με τα χρόνια, βοηθά και η εμπειρία. Πλέον ξέρω ακριβώς τι θέλω να κάνω και πώς θα το κάνω. Τι θα έχει αποτέλεσμα και τι όχι”.

> Το 2017 είχε πει στο Sports Illustrated πως θέλει να αγωνίζεται έως τα 45. Η Gigele αποκάλυψε μέρες μετά, στο CBS πως “στο τελευταίο Super Bowl έπαθε διάσειση”. Αποκάλυψε ότι δεν ήταν η πρώτη και κάπου εκεί κατάλαβε πως είχε πει κάτι που θα ήταν χρήσιμο να μη συνεχίσει. Τα ακριβή λόγια ήταν αυτά.

Πρέπει να πω ότι ως σύζυγος του είμαι λίγο ... Όπως ξέρετε δεν είναι και το πιο... Ας πούμε ότι το football είναι άγριο παιχνίδι. Σωστά; Έπαθε διάσειση πέρυσι. Εννοώ ότι είχε διασείσεις σχεδόν κάθε... Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά έχει πάθει διασείσεις και δεν νομίζω ότι είναι υγιές για το σώμα να περνά τέτοια σοκ

Ο ίδιος σχολίασε πως “ η σύζυγος μου έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη, για το πώς θέλει να είναι η οικογένεια μας. Οι γυναίκες της ζωής μας είναι πολύ προστατευτικές, εκ φύσεως. Θέλει όμως, να ζήσω και τα όνειρα μου. Όπως και εγώ θέλω να ζήσει τα δικά της όνειρα. Και μαζί προσπαθούμε να ισορροπήσουμε τα 'θέλω' μας. Πάντα αναζητούμε τη σωστή ισορροπία”.

H Zιζέλ μπήκε στη ζωή του το Δεκέμβρη του 2006 “λίγο πριν τα Χριστούγεννα” είχε πει η Mπούντσεν στο Vanity Fair. Το ραντεβού κανονίστηκε από κοινό τους γνωστό. Από τότε δεν έχουν περάσει, λέει μια μέρα χωρίς να 'χουν μιλήσει.

Το Φλεβάρη του 2007, η ηθοποιός Μπρίτζετ Μιούναχαν ανακοίνωσε πως περιμένει το παιδί του Μπρέιντι. Ήταν τριών μηνών έγκυος. Ο Τζον Έντουαρντ γεννήθηκε τον Αύγουστο και η Μπρίτζετ, μαζί με τον Τομ συμφώνησαν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για αυτόν. Η Ζιζέλ έχει χαρακτηρίσει τον Τζον “bonus child”. Το ζεύγος παντρεύτηκε το Φλεβάρη του 2009.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Ο Μπέντζαμιν γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 2009 και η Βίβιαν Λέικ το Δεκέμβρη του 2012.

> Κάθε μέρα παίζει παιχνίδια αντανακλαστικών στο iPad του. Του αρέσει αυτό που εμφανίζονται στην οθόνη 3 μπάλες, που αρχίζουν να κινούνται στο χώρο πριν εμφανιστούν πολλές περισσότερες. Η αποστολή του είναι να εντοπίσει τις αρχικές 3. Έχει άλλα 28 παιχνίδια που εκπαιδεύουν τη μνήμη, την προσοχή, την ταχύτητα σκέψης, τον προσανατολισμό και την ευφυΐα.

> Μέσα στα χρόνια που αγωνίζεται, άλλαξε τα πάντα και σε επίπεδο διατροφής και γυμναστικής. Στα 41 φροντίζει να φροντίζει το σώμα του και το μυαλό του “ώστε να μπορώ να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις της δουλειάς μου”.

> Είναι πιο δυνατός και πιο γρήγορος, από όταν ήταν 29. “Αν εξαιρέσεις κάποια μαλλιά που έχασε, κατά τα άλλα είναι ίδιος, αν όχι καλύτερος” έχει πει συμπαίκτης του.

Δεν υπάρχουν πολλοί που παίζουν όσα χρόνια παίζω εγώ. Θέλω να δείξω στην επόμενη γενιά αθλητών πως αν ακολουθήσουν συγκεκριμένη ρουτίνα και έχουν πειθαρχία, μπορούν να κάνουν τα πάντα.

> Κάνει τρεις προπονήσεις την ημέρα, κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στην offseason κάνει έξι μέρες προπόνηση -κάποιες δυο φορές την ημέρα και διαρκώς με λάχιστα αντίστασης. Το ποσοστό λίπους στο σώμα του παραμένει το 10%.

Δεν υπάρχει άλλος 40χρονος στον κόσμο που να μπορεί να αποθεραπεύσει το σώμα του πιο γρήγορα από εμένα. Νιώθω καλύτερα από όταν ήμουν 30.

> Στις 18 Ιανουαρίου του 2015, οι Patriots νίκησαν 45-7 τους Indiana Colts σε παιχνίδι για το πρωτάθλημα της American Football Conference. Οι Colts έκαναν καταγγελία ότι οι Patriots ξεφούσκωναν επίτηδες τις μπάλες, ώστε να γίνει πιο εύκολη η δουλειά του Μπρέιντι.

Θα μπορούσε να αθωωθεί αν έριχνε το φταίξιμο στους υπαλλήλους του οργανισμού του. Δεν το έκανε και στις 11 Μαΐου τιμωρήθηκε με τέσσερις αγώνες. Η ομάδα του χρεώθηκε πρόστιμο 1.000.000 δολαρίων (προσφέρθηκε να τα δώσει ο Μπρέιντι) και την απώλεια δυο πικ σε draft. Ουδέποτε βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή του Μπρέιντι, με την υπόθεση να πηγαίνει σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και στο εφετείο, πριν πει εκείνος “δέχομαι την ποινή”. Ήταν ο MVP του 2016 και το NFL είχε αλλάξει τη διαδικασία check αέρα στις μπάλες.

> Στα τέσσερα ματς που δεν έπαιξε, ανήμερα των αγώνων έβαζε τη στολή του και έκανε ατομικές προπονήσεις, με τους φίλους του να κάνουν τους υπόλοιπους παίκτες. Όταν γύρισε στο γήπεδο, ήταν σαν να μην είχε λείψει ποτέ. “Και δεν ανέφερε ποτέ άλλοτε την τιμωρία, γιατί τον ενδιαφέρει να είναι ηγέτης. Όχι μάρτυρας”.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

> Με τον Άλεξ Γκερέρο, επιστήθιο φίλο, γυμναστή (την τελευταία 15ετια) και νονό του γιου του, Μπέντζαμιν δημιούργησαν το TB12 Sports Therapy Center . Λειτουργεί από το 2013. Ο στόχος ήταν να βοηθήσουν αθλητές που βρίσκονταν στο στάδιο αποθεραπείας. Ο Γκερέρο έχει χαρακτηριστεί ο “Μιγιάγκι” του Μπρέιντι.

Οι περισσότεροι αθλητές φροντίζουν το σώμα τους, όχι όμως και το μυαλό τους. Ο Τομ δίνει την ίδια προσοχή και στα δυο κομμάτια.

> Ο Γκερέρο ανέλαβε προ 15ετίας να ασχοληθεί με το σώμα του Μπρέιντι. Για αρχή του έδειξε πως με τα βάρη, οι μύες του πήχη 'μάζευαν' και μειώνονταν και για αυτό ένιωθε ενόχληση όταν έριχνε πάσες. Δούλεψαν για να επιμηκύνουν τους μύες και να τους κάνουν πιο ελαστικούς.

Μετά ο ειδικός δίδαξε έξι κανόνες που έγιναν εντολές του Μπρέιντι: 1) θεραπεία, 2) εκγύμναση, 3) φαγητό, 4) αποθεραπεία, 5) προπόνηση και 6) ξεκούραση.

> Το 2016 ακολούθησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός TB12 Foundation, που προσφέρει σε παιδιά που έχουν ανάγκες, αλλά όχι χρήματα την ευκαιρία μιας καλής αποθεραπείας και της καλύτερης δυνατής προπόνησης ατομικής βελτίωσης. “Χρησιμοποιούμε τη μέθοδο ΤΒ12 που έχει σχεδιαστεί για να με βοηθά να 'χω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Είναι εκ των κύριων λόγων που παίζω στο υψηλό επίπεδο, σε όλη την καριέρα μου”.

New England Patriots' Julian Edelman, right, and New England Patriots' Tom Brady celebrate after the NFL Super Bowl 53 football game against the Los Angeles Rams, Sunday, Feb. 3, 2019, in Atlanta. The Patriots won 13-3. (AP Photo/Charlie Riedel)
New England Patriots' Julian Edelman, right, and New England Patriots' Tom Brady celebrate after the NFL Super Bowl 53 football game against the Los Angeles Rams, Sunday, Feb. 3, 2019, in Atlanta. The Patriots won 13-3. (AP Photo/Charlie Riedel) AP

> Δεν πίνει ισοτονικά ποτά πριν τους αγώνες ή καφέδες. Προτιμά “ λεμονάδες με πολλούς ηλεκτρολύτες, δίχως ζάχαρη” και πολύ -μα πολύ- νερό. Aποκάλυψε πως το 80% αλκαλική (φρούτα και λαχανικά που διατηρούν το pH του οργανισμού σε ισορροπία, ώστε να παραμένουν υγιή τα κύτταρα και οι ιστοί) και 20% όξινη (κρεατικά, γαλακτομικά, επεξεργασμένα τρόφιμα και γλυκά).

> Η διατροφή του είναι vegan (αποφεύγει τα δημητριακά, το λευκό αλεύρι, τις πατάτες, το ψωμί, τη ζάχαρη, τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά), εν τούτοις αποφεύγει τομάτες, πιπεριές και μανιτάρια “γιατί μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές”.

> Στο site του ΤΒ12 πουλάει και τα σνακ, αναψυκτικά, γεύματα, βιταμίνες και ό,τι άλλο έχει δημιουργήσει και φέρει την υπογραφή του.

> Τα τελευταία χρόνια ενέταξε στο πρόγραμμα τον διαλογισμό, το ειδικό ένδυμα που ξεκουράζει στο μάξιμουμ το σώμα του όταν κοιμάται ( athlete recovery sleepwear). Επίσης, κοιμάται κάθε βράδυ στις 20.30.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Και όλα αυτά τα κάνει κάθε μέρα για διάστημα μεγαλύτερο των δυο δεκαετιών.

Θα κλείσουμε με τον φίλο του που λέγεται Ντόναλντ Τραμπ. Γνωρίζονται από το 2002, όταν ο Μπρέιντι είχε σχολιάσει το διαγωνισμό ομορφιάς Miss Usa που ανήκει στον Τραμπ. Μετά έπαιξαν γκολφ μαζί, τα βρήκαν και το συνέχισαν από εκεί.

Ο Πλανητάρχης ήταν πάντα εκ των μεγαλύτερων φαν του Μπρέιντι, τον στήριξε στο Delfategate (που ξεφούσκωναν τις μπάλες, ντε) και ο σταρ του football ανταπέδωσε με τη δική του στήριξη στο “Μake America Great Again”.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει στους The New York Times ότι “ο Τομ είναι πολύ καλός μου φίλος. Είναι νικητής και του αρέσουν οι νικητές”

Μετά προέκυψε το θέμα με τον Κόλιν Κάπερνικ η καταδίκη από τον Πλανητάρχη και η απουσία του δυσαρεστημένου Μπρέιντι από το Λευκό Οίκο, μετά την κατάκτηση του περυσινού τροπαίου.

H The Washington Post είχε γράψει πως όταν ο Τραμπ έμαθε ότι δεν θα πάει ο Μπέιντι, πήρε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη των Patriots, Robert Kraft και του είπε να κάνει κάτι για αυτό.

Την επομένη ο Μπρέιντι αποκάλυψε ότι είχε προτιμήσει να μείνει δίπλα στη μητέρα του, που είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Μετά, έγινε αυτό, το like στην είδηση πως ο Κάπερνικ είναι ένα από τα πρόσωπα που επέλεξε η Nike για τα 30 χρόνια του Just do it.

Ο GOAT του NFL, Τομ Μπρέιντι, γύρισε σελίδα μετά από 20 χρόνια

Κάπου εκεί, η φιλία τσάκισε. Αλλά ο άνθρωπος μας θα ζήσει.

Photos: Associated Press/Instagram/Twitter

News 24/7

24MEDIA NETWORK