Μανώλης Σιώπης, ο 'άρρωστος' Ολυμπιακός

Στον Μανώλη Σιώπη δεν δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στον Ολυμπιακό. Και το βράδυ της Κυριακής μπήκε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για να δώσει απαντήσεις.

Μανώλης Σιώπης, ο 'άρρωστος' Ολυμπιακός
MOTION TEAM

Στους φίλους του Ολυμπιακού έκανε αρνητική εντύπωση η γενικότερη στάση του Μανώλη Σιώπη στο κυριακάτικο παιχνίδι στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' με τον Άρη. Στην Ελλάδα, βλέπετε, όταν ένας ποδοσφαιριστής εκδηλώνει τα οπαδικά αισθήματά του τότε τον ακολουθεί αυτό το άτυπο 'πρέπει', όταν βρίσκει απέναντι την ομάδα που αγαπά.

Το βράδυ της Κυριακής, ο 24χρονος μέσος βρήκε απέναντί του τον Ολυμπιακό. Την ομάδα που υποστηρίζει ο πατέρας του 'άρρωστα', όπως είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του, κι ήταν η αφορμή να ακολουθήσει και ο ίδιος τα συγκεκριμένα... βήματα.

Και να πείτε ότι δεν έζησε τον Ολυμπιακό. Το έκανε. Από πιτσιρικάς, πρώτα στις Ακαδημίες και έπειτα, με ενδιάμεσες στάσεις τον Πλατανιά και τον Πανιώνιο, στην πρώτη ομάδα. Ο Πανιώνιος ήταν αυτός που τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ο 'ποδοσφαιρικός πατέρας' του. Οι εμφανίσεις του στην Πλατεία έκαναν τον Ολυμπιακό να ζητήσει την επιστροφή του, μόνο που όταν θες κάτι πολύ, αυτό συνήθως δεν γίνεται. Δεν ξέρω αν το έχει πει αυτό κάποιος, αλλά στην περίπτωση του Σιώπη ισχύει.

Δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής στον Ολυμπιακό παρά τις δικές του ελπίδες πως μπορεί να βρει θέση στην ενδεκάδα και η επιστροφή στον Πανιώνιο ήταν μονόδρομος. Φέτος το καλοκαίρι, η νέα επιστροφή στην ομάδα της καρδιάς του γέμισε περισσότερες προσδοκίες, αλλά η προσγείωση ήταν απότομη και θορυβώδης.

Ζήτησε να φύγει και να πάει στο εξωτερικό γιατί κατάλαβε από νωρίς ότι στους 'ερυθρόλευκους' δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής. Ναι, ο Σιώπης έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και πίστευε ότι άξιζε μία θέση βασικού στους Πειραιώτες. Από νωρίς, όμως, άρχισαν οι γκρίνιες και η αποχώρησή του ήταν περιπετειώδης.

Ο νεαρός μέσος είχε πρόταση από Πολωνία μεριά και ήθελε να πάει εκεί όπου του εγγυήθηκαν φανέλα βασικού. Στον Ολυμπιακό δεν το είδαν όλο αυτό με καλό μάτι γιατί η συνεργασία του με τον (μάνατζερ) Μπρούνο Τσιρίλο, που έχει πελάτη και τον Τάσο Μπακασέτα, δημιούργησε ένα περίεργο σίριαλ αναφορικά με την ΑΕΚ. Ειδικά από τη στιγμή που την Ένωση ανέλαβε ο Ουζουνίδης, ο 'ποδοσφαιρικός πατέρας' του, που γράφτηκε πιο πάνω.

Στον Ολυμπιακό δεν άφησαν τον παίκτη να επιλέξει το μέλλον του, αλλά βάλθηκαν να του το διαλέξουν αυτοί. Τον είχαν στα ανταλλάγματα προς την ΑΕΛ για τον Γιάννη Μασούρα, αλλά ο Σιώπης ούτε που ήθελε να ακούσει κάτι τέτοιο. Όταν έπεσε στο τραπέζι ο Άρης, μπήκε σε δεύτερες σκέψεις για παραμονή στην Ελλάδα. Τον έπεισε ο Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος έπεισε και τον Ολυμπιακό να τον αφήσει να ανέβει Θεσσαλονίκη.

Μετά από παζάρια και πολυήμερη παραμονή του αφεντικού του Άρη στην Αθήνα (έτσι λέει ο... αστικός μύθος), ο Σιώπης άλλαξε για τρίτη φορά φανέλα στη σύντομη καριέρα του. Με στόχο όχι μόνο να καθιερωθεί στον Άρη και να βοηθήσει στο comeback του, μετά από τη μακρά απουσία από τη Super League, αλλά και για να αποδείξει προς... λιμάνι μεριά ότι άξιζε κάτι καλύτερο.

Το βράδυ της Κυριακής μπήκε παθιασμένος στον αγωνιστικό χώρο. Λες και έδινε εξετάσεις, λες και ήξερε ότι πολλά βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω του. Έβγαλε ορμή σε σημείο... εκνευρισμού για τους αντιπάλους, αλλά έτσι είναι ο Σιώπης. Πάντα έτσι ήταν. Παθιασμένος με τον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο. Το πρώτο δεν του έχει 'κάτσει', στο δεύτερο μια χαρά τα πάει. Τόσο καλά που ο Άγγελος Αναστασιάδης τον έχει στα υπόψιν στη 'νέα Εθνική' που ετοιμάζει για τα προκριματικά του Euro 2020.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK