Ο Νίκος Βέργος είναι ακόμα εδώ και ενίοτε σκοράρει

Ο Νίκος Βέργος πήρε μία σπάνια ευκαιρία από τον Γιώργο Δώνη στον Παναθηναϊκό και έχασε πέναλτι. Στη συνέχεια, όμως, ανασυντάχθηκε και σημείωσε το νικητήριο τέρμα κόντρα στον Κισσαμικό.

Ο Νίκος Βέργος είναι ακόμα εδώ και ενίοτε σκοράρει
EUROKINISSI

Σε μία αναμέτρηση όπως αυτή του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Κισσαμικό στην Κρήτη για το Κύπελλο Ελλάδας, η είδηση δεν θα ήταν ούτε η νίκη των 'πρασίνων' ούτε η πρόκριση ως πρωτοπόρων του ομίλου.

Θα ήταν το γκολ του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο οποίος μετά από τα 7 γκολ σε 12 αγώνες με την Εθνική Κ19, δείχνει ικανός να συνεχίσει το ίδιο παραγωγικά και στο υψηλότερο επίπεδο. Ο 18χρονος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό και το πανηγύρισε αλά... Κιλιάν Εμπαπέ, ενός συνομηλίκου - πρότυπο για πολλά νεαρά παιδιά που μπαίνουν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως ο ίδιος.

Λίγο αργότερα είχε και δοκάρι, ωστόσο για να επικρατήσουν οι 'πράσινοι' χρειάστηκαν το γκολ ενός άλλου νεαρού επιθετικού, ξεχασμένου από το ελληνικό προσκήνιο...

Έναν μήνα πριν γίνει 23 ετών και απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από τη διφορούμενη κατηγορία του ταλέντου, ο Νίκος Βέργος σημείωσε το τέρμα που έδωσε τη νίκη στο 'τριφύλλι' με 2-1 και συνάμα το έστειλε στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου και στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης στα νοκ άουτ.

Ο επιθετικός από το Κιλκίς ονειρευόταν διαφορετικά την καριέρα του σε αυτήν την ηλικία, ωστόσο η μοίρα τα έφερε έτσι που παιχνίδια όπως αυτά κόντρα στον Κισσαμικό να αποτελούν εξετάσεις για το μέλλον του στο υψηλό επίπεδο.

Από Champions League στις προπονήσεις με Ρονάλντο

Το 2009, όταν κατέβηκε από την πόλη του για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Μετά από 6 χρόνια στις ακαδημίες, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, έχοντας κάνει ήδη ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το 2015-2016 δόθηκε δανεικός στην Έλτσε, στη Segunda Division, όντας διεθνής με τις 'μικρές' Εθνικές ομάδες όλο αυτό το διάστημα. Η νέα σεζόν τον βρήκε δανεικό στη Ρεάλ Καστίγια, δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, στην ίδια κατηγορία. Μάλιστα, τις περιόδους που οι ποδοσφαιριστές των 'μερένγκες' έλειπαν για υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, ο Βέργος και άλλοι παίκτες της Ρεάλ Β έκαναν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και όλα τα μεγάλα 'αστέρια' που είχαν μείνει πίσω, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό ήταν το απόγειο της καριέρας του. Ακολούθησε η πτώση. Το καλοκαίρι του 2017 επέστρεψε αλλά δεν έπεισε τους ανθρώπους των 'ερυθρολεύκων'. Παραχωρήθηκε δανεικός στην ουγγρική Βάσας, αλλά ούτε εκεί κατάφερε να καθιερωθεί. Ο δανεισμός διεκόπη στα μέσα της σεζόν 2017-2018, χωρίς να αλλάζει κάτι στον Ολυμπιακό.

Η άφιξη του Πέδρο Μαρτίνς ήταν καταδικαστική για την καριέρα του στο λιμάνι. Έλυσε το συμβόλαιό του με την προοπτική της μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων, όπου προσδοκούσε να αδράξει τις ευκαιρίες που δεν βρήκε καν στον 'αιώνιο' αντίπαλο. Οι Πειραιώτες, για να είναι καλυμμένοι, κράτησαν το 20% των οικονομικών δικαιωμάτων του σε περίπτωση πώλησης. Φευ...

Προσπαθούσε να ακολουθήσει

Ο νεαρός επιθετικός βρισκόταν πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες του από πλευράς αγωνιστικού ρυθμού. Δεν μπορούσε να ακολουθήσει το τέμπο των υπολοίπων παικτών του Παναθηναϊκού στη σεζόν και γι' αυτό πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, ακόμα κι αν η ομάδα δεν είχε πολλές λύσεις στη γραμμή κρούσης.

Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και η κλήση από τον ελληνικό στρατό που διέκοψε τον ρυθμό του. Αν και αγωνιζόταν στην Εθνική Ενόπλων και μάλιστα είχε και γκολ, απείχε ακόμα από το επίπεδο των συμπαικτών του.

Έχασε πέναλτι, αλλά σκόραρε

Από τα τέλη Νοεμβρίου, το όνομά του άρχισε να εμφανίζεται δειλά δειλά στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, για καλό λόγο. Ο Γιώργος Δώνης ήθελε να τον δει σε δράση και δεν είχε χάσει την εμπιστοσύνη του ακόμη.

Στο παιχνίδι κόντρα στον Κισσαμικό αγωνίστηκε μόλις για 3η φορά φέτος με τους 'πράσινους' και μόλις για 2η ως βασικός. Η προηγούμενη ήταν τον Οκτώβριο, στην ίδια διοργάνωση κόντρα στον Παναιτωλικό.

Στο πρώτο κανονικό τεστ για τις δυνατότητές του, έπρεπε να βάλει γκολ. Έτρεχε, πάλευε, αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 57'. Από σπόντα, αφού το πέναλτι που κέρδισε για χέρι αντιπάλου, ήταν να το εκτελέσει ο Έργκους Κάτσε. Ο Δώνης έδωσε εντολή να αλλάξει ο εκτελεστής και να δοκιμάσει ο Βέργος.

Απέτυχε, αφού ο Τάσος Δασκαλάκης απέκρουσε, κρατώντας το 1-1 και εν δυνάμει την πρώτη θέση του ομίλου για τους Κρητικούς. Μόνο που ο Βέργος δεν είπε την τελευταία λέξη του. Στο 74ο λεπτό πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Δασκαλάκη σε πανέμορφη προσπάθεια του Επαμεινώνδα Παντελάκη και έγραψε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

Ήταν το γκολ της νίκης, το πρώτο τέρμα του μετά από τον Οκτώβριο του 2017, όταν είχε σκοράρει με τη φανέλα της Βάσας στο ουγγρικό κύπελλο. Ένα γκολ που τον κρατά ακόμα στην ποδοσφαιρική ελίτ της Ελλάδας, μέχρι να δώσει κι άλλες ενδείξεις ζωής...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK