Ο Ζαμπά και οι ποδοσφαιρικές του ορμόνες

O wannabe Ρονάλντο, Λεό Ζαμπά, είναι ο παίκτης που θα αγαπηθεί από την εξέδρα. Είναι αυτός που "καθάρισε" την ΜΠΑΤΕ, τιθάσευσε τις ποδοσφαιρικές του ορμόνες και ξέρει πως να ξεσηκώνει με τις ενέργειές του. Είναι το next big thing του ΠΑΟΚ.

Ο Ζαμπά και οι ποδοσφαιρικές του ορμόνες

Για να κάνεις το υπερατλαντικό ταξίδι από τη Βραζιλία στην Τσετσενία μοναδικό κίνητρο είναι τα χρήματα. Εκτός αν κάθε όνειρο ποδοσφαιριστή είναι να παίζει στην Αμχατ Γκρόζνι.

Εντάξει, δεν είναι μεμπτό για την Κορίνθιανς να δέχεται την προσφορά για να βάλει κάμποσα λεφτά στα ταμεία της για τον παίκτη που τον σύγκριναν με τον Ρονάλντο (τον παλιό, τον... καλό) λόγω ταχύτητας. Ούτε για τον ίδιο τον Λεό Ζαμπά, περί ου ο λόγος, είναι κατακριτέο να "φορτώσει" τον τραπεζικό του λογαριασμό πριν κάνει το επόμενο βήμα.

Το αγροτικό στην Τσετσενία

Γιατί και ο ίδιος ήξερε καλά πως η Τσετσενία ήταν το "αγροτικό". Ηταν το "καταναγκαστικό" έργο προτού έρθει κάτι καλύτερο. Αυτό το "κάτι καλύτερο" θα μπορούσε να είναι η Μπορντό, η Ρόμα ή ακόμα και η Αρσεναλ. Τον είχαν δει, τον είχαν παρακολουθήσει, είχαν μάθει για τις δυνατότητές του, αλλά ο ΠΑΟΚ τον έκανε δικό του.

Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του στον Δικέφαλο δεν προκάλεσε πάταγο. Η κλασική περίπτωση του οπαδού που βλέπει κάτι τέτοιες κινήσεις ως "συμπληρωματικές" για να κλείσει το ρόστερ. Στον Δικέφαλο, όμως, είχαν εντοπίσει τον 20χρονο Βραζιλιάνο και έκαναν τα πάντα για να τον φέρουν στην Τούμπα.

Στον αγώνα με τη Βασιλεία αγνόησε τον Λουτσέσκου μετά το τέλος του όταν ο δεύτερος του έδωσε το χέρι του. Ο πιτσιρικάς, γεννημένος στις αλάνες της Βραζιλίας, είναι η κλασική περίπτωση του παιδιού "κλεισμένου" σε κορμί άνδρα. Εκνευρισμένος από το γεγονός πως είχε μπει αλλαγή και δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά και από τις παρατηρήσεις του Ρουμάνου προπονητή για τις παραπάνω ντρίμπλες, άφησε τα συναισθήματα να "χυθούν" στο χορτάρι.

Οι ποδοσφαιρικές του ορμόνες

Το συμβάν έληξε, ο Λουτσέσκου εμμέσως πλην σαφώς τον δικαιολόγησε και ο ίδιος ο Ζαμπά κατάλαβε πως στον ΠΑΟΚ μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο αρκεί να μπει σε ένα καλούπι. Οχι να χάσει το ποδοσφαιρικό του DNA, αλλά να τιθασεύει τις ποδοσφαιρικές του ορμόνες.

Με την ΜΠΑΤΕ, το βράδυ της Πέμπτης, ήταν μία ταχύτητα πάνω απ' όλους μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά η συνολική του εμφάνιση. Είναι και η ασίστ στον Πρίγιοβιτς στο 0-1, είναι κάθε επίθεση του Δικεφάλου που "μύριζε" γκολ και ο ίδιος ήταν μέσα σε αυτούς που είχαν την τελική προσπάθεια.

Στη φάση του δεύτερου τέρματός του, στο 0-3 του ΠΑΟΚ, είναι απίστευτο πως επιταχύνει και περνάει σαν σταματημένο τον αντίπαλο. Μετά το πλασέ είναι... Βραζιλιάνικο, γυρίζει το σώμα, με ανάποδη φόρα, πλασέ μεγάλου παίκτη, όπως θα έλεγε μια ψυχή.

Είναι το κάτι παραπάνω

Ο Ζαμπά είναι το ποδόσφαιρο που γουστάρουμε. Αυτό το κάτι παραπάνω που σιχαίνονται οι προπονητές, αλλά λατρεύει ο κόσμος. Ο Ζαμπά είναι το μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Δικεφάλου και αυτός που θα γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία τα επόμενα χρόνια.

Για κάθε ντρίμπλα του Ζαμπά, για κάθε του γκολ, ένας πίνακας τακτικής πέφτει από τον τοίχο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK