Το bullying στον Φετφατζίδη

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι ο Πάσπαλι του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού. Μία φάση που τον στιγμάτισε και η αναζήτηση της εξιλέωσής του. Το γκολ με τη Λαμία ήταν το πρώτο βήμα, αναζητά το επόμενο, το μεγάλο.

Το bullying στον Φετφατζίδη

Την ευκαιρία που έχασε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ θα την κουβαλά σε όλη τη σεζόν. Και ίσως στο τέλος, στην ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος, αυτή να μνημονευτεί από πολλούς ως ένα από τα στοιχεία εκείνα που έπαιξαν ρόλο στην τελική έκβαση της σεζόν. Ίσως να την κουβαλά και τα επόμενα χρόνια, είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός πως ένα λάθος μπορεί να σε στιγματίσει για μια ζωή.

Ο Φετφατζίδης σκόραρε το βράδυ της Κυριακής κόντρα στη Λαμία. Ήταν το πρώτο του γκολ την εφετινή σεζόν. Υπό άλλες συνθήκες αυτό το στιγμιότυπο θα ήταν μία απλή αναφορά. Αλλά για τον εφετινό 'Φέτφα' που δέχθηκε τρολάρισμα που έφτασε στα όρια του bullying για μία χαμένη ευκαιρία, ήταν ό,τι χρειαζόταν. Ακόμα δεν έχει γίνει 'αυτό που χρειαζόταν', τούτο θα έρθει με κάποιο μεγάλο γκολ, που θα κρίνει παιχνίδι. Αλλά τουλάχιστον έγινε το πρώτο βήμα.

Ο βραχύσωμος μέσος που έχει περισσότερο ταλέντο απ' όσο μπορεί να αντέξει ο μέσος Έλληνας ποδοσφαιριστής αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ούτε το 70%, θα παίζει με πίεση μέχρι να έρθει η φάση εκείνη που θα αποτελεί την προσωπική του εξιλέωση. Για τη φάση στο Ολυμπιακό Στάδιο και τα όσα ακολούθησαν αυτής. Δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να κουβαλά στο μυαλό και στα πόδια ένα στιγμιότυπο που τον 'στιγμάτισε'.

Κοντεύει, πλέον, να γίνει ο Πάσπαλι του Ολυμπιακού. Οι χαμένες βολές στο Τελ Αβίβ που 'σκόρπισαν' την καριέρα του, έγινε έρμαιο του κάθε άσχετου που ρίχνει στον Καιάδα έναν παίκτη για μία κακή στιγμή. Μπορεί ο Φετφατζίδης να μη δικαιολογεί έως τώρα τον χαρακτηρισμό που του απέδωσαν πολλοί με δεύτερο συνθετικό το 'Μέσι' -και αυτό αποτελεί σε μεγάλο ποσοστό δική του ευθύνη- αλλά σε καμία περίπτωση δεν του αξίζει όλο αυτό.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μέχρι τώρα ο 'Φέτφα' δεν συμμετέχει στις επιτυχίες του Ολυμπιακού. Τον βλέπεις με ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του τη θλίψη, στα όρια της ξενέρας, για ένα πλασέ που δεν 'έκατσε' καλά στο πόδι, δεν εκτελέστηκε σωστά και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Για αυτά τα μέτρα που η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ ο Φετφατζίδης αποτελεί ακόμη ένα θύμα του ποδοσφαιρικού bullying. Όπως ο Βύντρα, ο Φύσσας, ο Αλεξανδρής για το πλασέ στον Σμάιχελ ή ο Σεμπά για να θυμηθούμε πιο πρόσφατες περιπτώσεις.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης με το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής απέναντι στη Λαμία δεν κέρδισε τίποτα παραπάνω από μερικά λεπτά ανεβασμένης αυτοπεποίθησης. Αυτή θα επιστρέψει στη μεγάλη φάση, στο μεγάλο ματς. Και είναι αναγκασμένος να περιμένει τη δική του εξιλέωση για μία φάση ποδοσφαιρικής ατυχίας.

Photos: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK