O Παναθηναϊκός, 20 χρόνια πριν, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πριν ακριβώς 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών κόντρα στη Λέγκια. Θυμηθείτε το πως ακριβώς.

O Παναθηναϊκός, 20 χρόνια πριν, στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών για τρίτη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα υποδέχθηκε στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (που θύμιζε γήπεδο Λατινικής Αμερικής με τα χιλιάδες σημαίακια) τη Λέγκια στη ρεβάνς του 0-0 της Βαρσοβίας. Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο επικρατώντας-μέσα σε αποθέωση- με 3-0.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, που είχε ακούσει σειρά από ύβρεις στο πρώτο ματς, τιμώρησε τους συμπατριώτες του με δύο γκολ ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε μ' ένα εκπληκτικό τέρμα ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός αναμετρήθηκε στα ημιτελικά με τον Αγιαξ του Λουίς φαν Χάαλ. Νίκησε, πέρασε από κάθε προσδοκία, στο Αμστερνταμ με 1-0 με το χρυσό γκολ του Βαζέχα αλλά το όνειρο της συμμετοχής στον τελικό της Ρώμης έσβησε με το 0-3 της Αθήνας.

Οι συνθέσεις του ιστορικού αγώνα της 20ης Μαρτίου 1996

Παναθηναϊκός (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (90΄ Γκούμας), Καπουράνης, Βαζέχα (90΄ Λαγωνικάκης), Μαραγκός (81΄ Νιόπλιας), Δώνης.

Λέγκια Βαρσοβίας (Πάβελ Γιάννας): Σέζνι, Μαντζέγεβιτς, Σοκολόφσκι (82΄ Κάσπερζακ), Γιάλοχα, Ζελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Πις, Μιχάλσκι, Ποντμπρόζνι, Στάνιεκ (76΄ Κουχάρσκι), Βιεζίνσκι.

Διαιτητής: Σεργκέι Κουσάινοφ

Σκόρερ: 34΄, 58΄ Βαζέχα, 72΄ Μπορέλι

Εισιτήρια: 70.039

News 24/7

24MEDIA NETWORK