Η αλήθεια για τα λεφτά του Βλαχοδήμου

Οι "Γουλιές… Δηλητήριο" αφήνουν στην άκρη τα όσα… βγάζει ο περίγυρος Αλαφούζου, κάνουν… δεκαράκια τα 2.438.000 ευρώ που πλήρωσε η Μπενφίκα κι αναλύουν με συγκεκριμένα ποσά πόσα πήρε ο Παναθηναϊκός και πόσα οι ατζέντηδες που εμπλέχθηκαν στη μεταγραφή.

Η αλήθεια για τα λεφτά του Βλαχοδήμου

●Έχει γίνει… συνήθεια πλέον στον Παναθηναϊκό, να επιχειρούνται συχνά-πυκνά απ’ τους "Αλαφουζικούς" διάφορες… αναμπουμπούλες. Έτσι απ’ το… πουθενά. Κι ας μην συντρέχει κάποιος λόγος. Κι ας προετοιμάζεται με απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση η ομάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μόνο και μόνο για να γίνεται… ντόρος βρε αδερφέ. Ή –αν θέλετε- για να επιχειρείται με τους γνωστούς "βυζαντινισμούς" από συγκεκριμένο πρόσωπο πέριξ του ιδιοκτήτη η λογική "πετάμε τη μπάλα στην… εξέδρα με ένα "ξεκούδουνο" θέμα", μόνο και μόνο για να φεύγει για λίγο απ’ το επίκεντρο ο βασικός "υπεύθυνος" της όλης κατάστασης". Κοινώς ο μεγαλομέτοχος της "πράσινης" ΠΑΕ.

●Το τελευταίο "θέμα" που προσπάθησε να… δημιουργήσει ο περίγυρος του Αλαφούζου, αφορούσε το ποσό της μεταγραφής του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα. Το μεσημέρι της Τετάρτης (28/2), η εφημερίδα "Record" δημοσιοποίησε τα οικονομικά στοιχεία του έτους, τους ισολογισμούς κι όλες τις συναλλαγές που έχει κάνει ο πορτογαλικός σύλλογος. Ανάμεσά τους ήταν και η μεταγραφή του "Odi", η οποία με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κόστισε συνολικά 2.438.000 ευρώ στη Μπενφίκα.

●Δημιουργήθηκε λοιπόν μία "σπέκουλα" προερχόμενη προφανώς απ’ τα ανώτερα κλιμάκια, πως "…από τη στιγμή που η ομάδα πήρε 1,5 εκατ. ευρώ απ’ τη μεταγραφή του Οδυσσέα, πως είναι δυνατόν να έχει χρεωθεί συνολικά η Μπενφίκα 2.438.000 ευρώ; Που πήγαν τα υπόλοιπα λεφτά;". Με απλά λόγια υπήρξαν ψίθυροι και υπόνοιες, πως κάποιοι… έβγαλαν λεφτά απ’ τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Μια ωραία… ιστορία που πάντα… πουλάει, αν θες να την πλάσεις στα μέτρα σου, για να την παρουσιάσεις σε αυτούς που δεν ξέρουν, δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες και δέχονται "εύκολα" τον "βομβαρδισμό" μίας πληροφορίας.

●Πάμε λοιπόν να εμβαθύνουμε λίγο στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία της μεταγραφής του Βλαχοδήμου. Ο Παναθηναϊκός έλαβε απ’ τη Μπενφίκα για την πώληση του ομογενούς γκολκίπερ το ποσό του 1.560.000 ευρώ. Αυτά είναι τα λεφτά που δόθηκαν απ’ τους Πορτογάλους σε μία περίοδο, που ο Αλαφούζος μόλις είχε ρίξει το… κανόνι και ο σύλλογος "καιγόταν" για να βρει ρευστό και να επιζήσει τουλάχιστον μέχρι τον Γενάρη. Από αυτό το 1.560.000 ευρώ μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να δώσει προς τη Στουτγάρδη ποσοστό μεταπώλησης που είχε διατηρήσει για τον Βλαχοδήμο, το οποίο ήταν 15%. Κοινώς 234.000 ευρώ, με τους "πράσινους" να βάζουν "καθαρά" στο ταμείο τους 1.326.000 ευρώ.

●Αν στο παραπάνω ποσό προσθέσουμε και κάποια λεφτά που "χάρισε" ο "Odi" που μαζί με την εφορία έφταναν περίπου τις 150.000 ευρώ, το όλον όφελος του "τριφυλλιού" απ’ τη μετακίνηση του Βλαχοδήμου στη Μπενφίκα ήταν περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ. Πάμε τώρα να δούμε που πληρώθηκαν οι υπόλοιπες 878.000 ευρώ, που θα ήταν η λογική απορία για τον καθένα. Η απάντηση είναι μία: στους τρεις μεσάζοντες που εμπλέχθηκαν στη συγκεκριμένη μεταγραφή.

●Στον θείο και ατζέντη του Οδυσσέα (αλλά και του Παναγιώτη) Βλαχοδήμου, Νίκο Χατζή, στον Ελληνα ατζέντη Πάνο Γαλαριώτη που έφερε την αρχική πρόταση και στον Πορτογάλο μάνατζερ Ουλίσε Σάντος, ο οποίος αποτέλεσε και την "πόρτα" των δύο ατζέντηδων για τη Μπενφίκα. Κι αντίστοιχα θα έπαιρνε κι αυτός (απ’ τη στιγμή που έχει άριστες σχέσεις με τη Μπενφίκα) τη νόμιμη προμήθειά του για το γραφείο του.

●Ο Ουλίσε Σάντος μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης (1/3) ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter και την πρώτη φωτογραφία του "Odi" στα γραφεία της Μπενφίκα (απ’ τις ημέρες που έγινε η μεταγραφή) γράφοντας από κάτω "Συγχαρητήρια Βλαχοδήμο και καλή τύχη για αυτή τη νέα φάση της ζωής σου με τη Μπενφίκα".

●Η νόμιμη προμήθεια του 10% προ τους ατζέντηδες επί του συμβολαίου του παίκτη για τα 5,5 χρόνια που υπέγραψε στη Μπενφίκα (έως το καλοκαίρι του ’23) ήταν 630.000 ευρώ μεικτά, δηλαδή μαζί με την εφορία. Για να ανεβάσουν λίγο το όλον ποσό (ειδικά του Ουλίσε Σάντος), οι άνθρωποι της Μπενφίκα έφτασαν το σύνολο στις 878.000 ευρώ μεικτά, προσθέτοντας άλλες 248.000 ευρώ ως "investment" (δηλαδή "επένδυση"), το οποίο δικαιολόγησαν σαν "singingfee" (πριμ υπογραφής). Για να καλυφθεί δηλαδή η συγκεκριμένη υπερκοστολόγηση, που δεν αποτελεί και κάτι… νέο για ομάδες τέτοιου βεληνεκούς.

●Η δε ουσία στη συγκεκριμένη ιστορία είναι πως, ακριβώς επειδή η Μπενφίκα δεν είναι ομάδας του "ενός", δεν έχει δηλαδή μόνο έναν ισχυρό μεγαλομέτοχο (όπως γίνεται στην Ελλάδα), αλλά είναι κλαμπ λαϊκής βάσης, τα πλήρη οικονομικά στοιχεία θα βγουν την 1Ιουλίου (όταν ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνηση του Βλαχοδήμου). Μαζί με τους λογαριασμούς του καθενός, το που κατατέθηκαν τα χρήματα της μεταγραφής, οι προμήθειες, τα πάντα. Τα πάντα όμως...

●Κι όσο κι αν ορισμένοι απ’ τον περίγυρο Αλαφούζου, αφήνουν "σκιές" για πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει απ’ τον Παναθηναϊκό (τα ίδια πρόσωπα στα οποία έβαζαν "τρικλοποδιές" όταν βρίσκονταν στην ΠΑΕ), τα χαρτιά θα βγουν αναλυτικά. Και το θέμα μας δεν είναι εδώ τα πρόσωπα που πέρασαν απ’ τον σύλλογο σε μία πολύ, πολύ δύσκολη περίοδο και πλέον αποχώρησαν, αλλά το πώς σκέφτονται και λειτουργούν ακόμη ορισμένα "υψηλόβαθμα" στελέχη στον Παναθηναϊκό…

●Το μεσημέρι της Παρασκευής (2/3), οι παίκτες του Παναθηναϊκού περιμένουν να δουν στους λογαριασμούς τους το υπόλοιπο 60% της δόσης Οκτωβρίου που τους οφείλεται και για το οποίο είχε δεσμευτεί πολλάκις τις τελευταίες ημέρες ο (υπηρεσιακός) πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Κωνσταντίνου. Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μπει όλο, μα όλο το ποσό στον καθένα και να δοθεί μία συνέχεια με ένα πλάνο καταβολής της οφειλόμενης δόσης Δεκεμβρίου…

●Διότι σε αντίθετη περίπτωση, εάν δεν πληρωθεί το σύνολο του οφειλόμενου 60%, από τη Δευτέρα (5/3) θα αρχίσουν να βαράνε… νταούλια στο Κορωπί. Η προ εβδομάδος ανακοίνωση των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρη. Θα παίξουν τη μπάλα τους στο 200% (και) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα τιμήσουν τη φανέλα του συλλόγου, όπως κάνουν εδώ και πολύ καιρό (μολονότι έχουν να πάρουν λεφτά απ’ τις αρχές Δεκεμβρίου!), αλλά εάν η διοίκηση δεν δείξει συνέπεια στα λόγια της, αυτή τη φορά θα υπάρξουν πολύ έντονες αντιδράσεις.

●Απ’ το περιβάλλον Αλαφούζου πάντως, βγαίνει με σιγουριά πως τα λεφτά θα πληρωθούν κανονικά και θα είναι απ’ την τσέπη του μεγαλομετόχου, αφού τα χρήματα της Αλ Αΐν θα αργήσουν κι άλλο. Την Πέμπτη (1/3) πάντως πληρώθηκε η δόση της εφορίας, ενώ αντίστοιχες πληρωμές ενός μισθού περιμένουν και οι εργαζόμενοι σε ΠΑΕ και "Γ. Καλαφάτης", που είναι "μέσα" 6 μήνες. Για να δούμε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK