Το μεταγραφικό ταξίδι και ο... Γιαννακόπουλος

Οι "πράσινες" αναζητήσεις στο εξωτερικό για τον φορ, η υπόθεση που "χάλασε" προ ημερών, ο Κουρμπέλης που παραμένει στη "βιτρίνα", το μεγάλο φαβορί με την καταρχήν συμφωνία για τον Μολέδο και ο… Γιαννακόπουλος. Οι "Γουλιές" κάνουν ποδαρικό στο 2018 με πολλά παρασκήνια.

Το μεταγραφικό ταξίδι και ο... Γιαννακόπουλος
Μολέντο EUROKINISSI

●Ταξίδια σε ευρωπαϊκές χώρες θα κάνει την επόμενη εβδομάδα, ο "άτυπος" τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος. Όχι μόνο για επαφές με τα στελέχη της Κιέβο Βερόνα και του Αμβούργου όσον αφορά τις "ανοικτές" υποθέσεις των οφειλών που έχει το "τριφύλλι" προς τα δύο κλαμπ και τις καταγγελίες τους προς τη FIFA. Το "μενού" περιλαμβάνει και μεταγραφικές… ανησυχίες και συζητήσεις, με άλλα κλαμπ των δύο χωρών, για περιπτώσεις επιθετικών. Κι αν η Ιταλία ήταν λίγο-πολύ γνωστή ως η "αγορά" που θα τσέκαρε δεδομένα κι αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός, η Γερμανία προέκυψε… εσχάτως, αφού έχει εντοπιστεί κι εκεί ένας στόχος που ενδιαφέρει τους "πράσινους" για δανεισμό.

●Στο θέμα του επιθετικού πάντως, μία σοβαρή πληροφορία αναφέρει πως προ ημερών οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν βρει μία πολύ καλή περίπτωση, την οποία δούλεψαν "αθόρυβα" για 3-4 μέρες, όμως εντέλει (αν κι έφτασε σε καλό σημείο) δεν τους… έκατσε. Με αποτέλεσμα να αναπροσαρμόσουν το πλάνο τους και να πατήσουν… refresh στη λίστα των υποψηφίων επιθετικών.

●Μία άλλη πληροφορία -που σε πρώτη φάση πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τον Παναθηναϊκό- αναφέρει πως στο ταξίδι στη Γερμανία ίσως γίνει κουβέντα και με τη Λειψία για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Για τον Αρκά μεσοαμυντικό, υπήρξε αρκετά σοβαρό ενδιαφέρον το περασμένο καλοκαίρι απ’ τον πλούσιο γερμανικό σύλλογο, που ψάχνει δύο κεντρικούς χαφ τον Γενάρη. Και ίσως επανέλθει στο προσκήνιο η περίπτωση του "Κούρμπε". Ενδεχομένως ανακινούμενο αυτή τη φορά κι από τον ίδιο τον Παναθηναϊκό που "καίγεται" για χρήματα. Κι ο 24χρονος άσος είναι ο μοναδικός απ’ τον οποίο μπορεί να προσδοκά να βγάλει ένα "σοβαρό" ποσό τον Ιανουάριο…

●Ο Διαμαντόπουλος παρέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής στον Μολέδο τις δύο (επίσημες) τουρκικές προτάσεις που έφτασαν στα γραφεία του Παναθηναϊκού, απ’ την Τραμπζονσπόρ και από την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Και οι δύο είναι ύψους μισού εκατ. ευρώ, με αντίστοιχο ποσό, ετήσιου συμβολαίου προς τον Βραζιλιάνο στόπερ. Ο Μολέδο είναι αλήθεια πως την… άκουσε λίγο ως προς τα νούμερα, διότι περίμενε πως θα μπορούσε να βρει στην Ευρώπη μεγαλύτερες οικονομικές προσφορές και συμβόλαια που θα έφτασαν τις 700-800.000 ευρώ. Όμως το "ταβάνι" που έχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του στα φιξ χρήματα είναι 500 χιλιάρικα και δύσκολα θα βρει κάτι καλύτερο. Η δε Ιντερνασιονάλ, που προς το παρόν έχει μιλήσει ΜΟΝΟ με τον Μολέδο, του δίνει μάξιμουμ 350-400.000 ευρώ το χρόνο, με κυριότερο "δέλεαρ" την επιστροφή του στα… πάτρια εδάφη, προκειμένου να είναι κοντά στους δικούς του ανθρώπους.

●Αν πόνταρε κάποιος τα… λεφτά του για το που θα πάει τελικά ο Μολέδο, η 7η –μόλις 7 βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή και με σοβαρές πιθανότητες διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού "εισιτηρίου"- Τραμπζονσπόρ φαντάζει ως το "φαβορί". Εν αντιθέσει με τη 17η στη βαθμολογία και… μαχόμενη για την αποφυγή του υποβιβασμού "Γκεντσλέρ". Κι ας πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που δεν κάνει ποτέ… κουτσουκέλες στα λεφτά που συμφωνεί με τους παίκτες. Όπως λένε και οι ατζέντηδες που γνωρίζουν καλά την Τουρκία, η Γκεντσλερμπιρλιγκί είναι… money in the bank. Κάτι που δεν ισχύει για τους υπόλοιπους τουρκικούς συλλόγους…

●Με την Τραμπζονσπόρ μάλιστα, έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά και ο Παναθηναϊκός, αφού το μισό εκατ. ευρώ που προσφέρουν οι Τούρκοι είναι "cash". Κι αντίστοιχα "ψημένος" είναι σε μεγάλο βαθμό κι ο Μολέδο, αφού η συγκεκριμένη ομάδα του προσφέρει κι ένα μπόνους 100.000 ευρώ το χρόνο, που δεν το δίνει (προς το παρόν) η "Γκεντσλέρ". Τι έχει… παγώσει προσώρας τη μεταγραφή; Το γεγονός ότι στην Τραμπζονσπόρ έχει επιβληθεί απ’ την τουρκική ομοσπονδία περιορισμός μεταγραφών. Με απλά λόγια να πάρει παίκτη, πρέπει πρώτα να πουλήσει ή να διώξει κάποιον άλλο. Οι… καμπάνες χτυπούν για έναν παλιό… γνωστό του Παναθηναϊκού, τον 32χρονο πλέον Νταμέ Ν’ Ντόι, ο οποίος έχει βγει στη λίστα με τους παίκτες προς πώληση κι έχει ήδη ενδιαφέρον από την Καϊσερίσπορ.

●Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει… σβήσει το πλάνο του PAO Foundation, μολονότι το απέσυρε στο συρτάρι του απ’ τον Σεπτέμβρη, μετά τα δύο άκαρπα ραντεβού που έκανε τότε με τον Γιάννη Αλαφούζο, λίγες ημέρες πριν ο τελευταίος ρίξει το "κανόνι" στην "πράσινη" ΠΑΕ. Το πλάνο του Ενιαίου Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και Ερασιτέχνη παραμένει στις σκέψεις του διοικητικού ηγέτη της ΚΑΕ και "δουλεύεται" μέσω πολλών επαφών που έχουν γίνει μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Με στόχο να ξαναβγεί στο προσκήνιο την άνοιξη, όταν θα είναι πολύ πιο ώριμες κάποιες (βασικές) συνθήκες. Ως τότε τόσο ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος, όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του παρακολουθούν πολύ προσεκτικά όλες τις εξελίξεις στην ΠΑΕ…

News 24/7

24MEDIA NETWORK